xDusiu... Ty naprawdę chcesz wszystkim wmówić, że to Lubawa sama w sobie odpowiada za taki efekt po publikacji wyników. Przecież nikt z FF nie zrobiłby czegoś takiego, szczególnie po ogłoszeniu tak rewelacyjnych szacunków, które wskazują dalszą drogę. Piszesz, że tak jest zawsze, to jeszcze napisz, dlaczego tak jest. Spokojnie mogliście zbijać cenę do tych 6 wcześniej, ale te nerwowe ruchy teraz? To wprost kole w oczy i aż prosi się, aby przyjrzano się transakcjom. Wszyscy wiecie, że wzrost tu jest praktycznie nieunikniony w dłuższym terminie. Dlatego tu jesteście xD I podkreślam - te wyniki przełożą się w końcu na kurs, co następowało też zawsze.
Nie wiem, dlaczego tak jest. Ale tak jest, chcesz dyskutować z faktami?
Natomiast zauważam dużą korelację pomiędzy pojawianiem się ciebie i twojej ekipy, wynikami i zachowaniem kursu. No ale przecież ty wiesz, co tu się za chwilę stanie, co nie?
Nie wiem, co się tu za chwilę stanie, bo nie mam aż takiego kapitału, żeby to wieszczyć, jak ci, co mają i sami sprawiają, że to, co "wieszczą" się dzieje. Przy dużym kapitale takie "wieszczenie" jest banalne. Natomiast wiem, co tu się stanie w dłuższym terminie (miesiące i lata). To jest po prostu nieuniknione i przecież nawet Ty to wiesz xDusiu xD Cierpliwości, Spółka się odwdzięczy.
Szanowny marbonie (cóż to za nick?) naprawdę nie wiesz co się stanie? No to jesteś ostatni nie zorientowany. Ulitujemy się nad Tobą i nie będziemy Cię trzymać w niewiedzy. Teraz idziemy na 8 (pisałem o tym kierunku na swoim wątku? Pisałem) i ja wchodzę na pierwsze kółko. Potem 8,50 wychodzę i schodzimy na 7 i znowu wejście. Wyjście po 7,5. I w tym stylu do 6. Czego nie rozumiesz? Korzystaj bo więcej tego nie napiszę. Za tydzień będziemy po 3-ch kółkach jak dobrze pójdzie. Po dotknięciu 6 powolny wzlot na 10. To tak z grubsza, może się różnić szczegółami.
"My" to znaczy ja i Bambik - On też przewiduje spadki a ja się z Nim zgadzam, bo to co "wieszczy" zawsze w końcu się sprawdza. Nie posiadam wiedzy o jego portfelu ale musi być gruby bo jak zauważyłeś "wieszczenie" ma coś z tym wspólnego, choć Ty, jak twierdzisz, się do tego nie przyznajesz. Mnie jak ktoś bardzo o czymś zapewnia nie zawsze to przekonuje, więc nie graj takiego świętoszka bo na pewno coś próbujesz. Mały kapitał to mam ja, bo jak już pisałem puściłem bo 12,60 40k szt. I to jest wszystko co tu mam. Teraz kupię dwa razy tyle po 6 zł, o czym namiętnie przekonuję, bo to jest prawda. Ot i cała moja rola.
Wiesz Bambik przy 4 zł podobnie naganiał na spadki na 3,5 i jakoś tam nigdy nie dotarło...wiemy jaki kurs mamy dzisiaj...haha
Rozumiem że dostał zlecenie aby wystraszyć i umęczyć aby oddali akcje którzy wisza pomiedzy 9 a 12...super byłoby ich sprowadzic na 6 zł ....w kwietniu kiedy trump straszył cłami na 30 min kurs spadł do 7,6 aby w kilka minut wrócić do 8,9 !!!! Fibo zadziałało.
Sugeruje aby wystawić swoje akcje na sprzedaż po wysokiej cenie na długi okres. To powoduje że wasze biuro maklerskie nie pożyczy ich spółdzielni do gry na spadki !!!!!! np sprzedaż za 20 zł na 3 miesiące. Nie wszystkie biura na to pozwalają....pewnie szczególnie te które pożyczają funduszą....
Lubawa jest w świetnej kondycji finansowej a ostatni raport jednostkowy to potwierdził 29 mln w półroczu a do tego dopiszą jeszcze skonsolidowane. Perspektywa to nowe kontrakty na duże kwoty Wisła II itd, ponieważ Polska wydaje 5 % pkb inne kraje UE również do tego dobiją. Przy takich zapędach Putina to nieuniknione. Beneficjentem takiej sytuacji będzie nasza Lubawa....jedna z nielicznych spółek silna finansowo i dobrze monetyzująca szanse, które daje rynek.. Pozytywnie odbieram również udział w targach zagranicznych, ponieważ tam jest szansa na większe marże i przychody. Jak dla mnie Lubawa to inwestycja na lata.
Dnia 2025-08-07 o godz. 20:28 steve2 napisał(a): > Szanowny marbonie (cóż to za nick?) naprawdę nie wiesz co się stanie? No to jesteś ostatni nie zorientowany. Ulitujemy się nad Tobą i nie będziemy Cię trzymać w niewiedzy. Teraz idziemy na 8 (pisałem o tym kierunku na swoim wątku? Pisałem) i ja wchodzę na pierwsze kółko. Potem 8,50 wychodzę i schodzimy na 7 i znowu wejście. Wyjście po 7,5. I w tym stylu do 6. Czego nie rozumiesz? Korzystaj bo więcej tego nie napiszę. Za tydzień będziemy po 3-ch kółkach jak dobrze pójdzie. Po dotknięciu 6 powolny wzlot na 10. To tak z grubsza, może się różnić szczegółami.
jak to kółko to może iść teraz w górę czyli do 10 odpoczynek i dalej 12, 15. Zależy w którą stronę idzie zegar
Tak, teoretycznie tak, ale wiesz, to jest giełda i wiemy że wilka ciągnie do lasu a wytrawny złodziej nie będzie rabował kiosku z gazetami tylko wejdzie do jubilera i tam należy się go spodziewać. Chwila strachu, dobry charakter w nogach i będzie 6. Tam wystarczy poczekać i będzie co ma być, czyli papier we właściwym worze.
Dnia 2025-08-08 o godz. 00:40 steve2 napisał(a): > Tak, teoretycznie tak, ale wiesz, to jest giełda i wiemy że wilka ciągnie do lasu a wytrawny złodziej nie będzie rabował kiosku z gazetami tylko wejdzie do jubilera i tam należy się go spodziewać. Chwila strachu, dobry charakter w nogach i będzie 6. Tam wystarczy poczekać i będzie co ma być, czyli papier we właściwym worze.
No to czekaj przy tych 6zl nie ogłaszaj tego całemu światu w nadziei że ci pomoże. Szanse na te 6zł masz takie same jak w tej chwili na 20zł ale nikt ci czekać nie zabroni , tylko już tak nie proś o pomoc - choć zamiar jest jasny i oczywisty nie wiem czy kogoś przekonasz bo spółka to nie wydmuszka tylko na kółka tu masz solidne podstawy do dalszych wzrostów i choć sam gram małym pakietem nigdy nie wiem wiem czy jutro nie będzie kilkudniowych kilkunastoprocentowych wzrostów po jakimś info więc wiesz ... chcesz się bawić , baw się jest płynność jest zabawa ale jak za bardzo uwierzysz w swoje moce możesz się zdziwić :)
No i cały dzień nie było jak wpaść na pogawędkę... Nic się też szczególnego nie działo, ale maleńki kroczek w stronę 6 jest.
"Generał"? to jest dobry nick. Pasuje Ci, zostaw sobie. A więc znowu chcesz żeby zakładać te ubrania? Już mówiłem że mocy nie mam żadnej. Kupuję tylko w dołku i sprzedaję na górce.Po co te ubrania, jest lato na peronie ciepło, a pociąg stoi bo lokomotywa bez maszynisty i palacza. Jest tylko węgiel czyli paliwo ale to nie wystarczy. Szwędają się gdzieś. Może liczą że ludziska nakupią drogich biletów zanim uruchomią kółka do tyłu. Jak długo to już wskazuję tu na blokadę kursu?I? Wszystko się potwierdza... potwierdzi się i 6. Dobranoc.