Może to skupowanie? a może znowu powtórka z zeszłego roku? (wtedy też robił tik -tak bo miała być komercjalizacja a ze sprzedaży wyszła emisja po 8 zeta) czegoś powinniśmy dowiedzieć się niedługo -z jakiegoś powodu przełoży raport i niestety pomimo zapewnień o "przejrzystości" wygląda na to, że znowu są lepiej poinformowani.
Mnie też to niepokoi,ponieważ promocja powoli dobiega do końca,ale mam nadzieję że daleko nie odjedziemy bo muszę jeszcze dokupić trochę akcji w tak atrakcyjnej cenie.
no proszę - mała podbitka i już wraca nagonka? spokojnie w atrakcyjnej cenie możesz kupić 100k jeszcze dziś. ale niech zgadnę - Ty już po prawej się ustawiasz? ;) zobaczymy czy coś się z tego urodzi pozytywnego czy znowu negatywnego
... a gdzie Ty kolego masz to 100k szersów, bo jak patrzę na karnet to do 10 nawet połowy tego bym nie zebrał. Marzyciel, teraz będzie już tylko drożej.
Napisałeś spokojnie, a teraz że pewnie się znajdzie, więc się zastanów co piszesz. Obserwuje spółkę i karnet od jakiegoś już czasu, skupuje i spokojnie nie da się kupić 100k szersów. Z drugiej strony to aż dziw że spółka która ma projektów na 580 mln cap jest w okolicy 60mln. Myślę że jest miejsce na podwojenie kursu nim wyjdzie info o komercjalizacji najtańszego PP, natomiast CC zmieni już podejście do spółki o pozostałych projektach nie ma co na tym etapie pisać. Choć na dziś wygląda że ktoś coś już wie lub znudziło go drobne zbieranie.
No widzisz - jesteś idealnym więc przykładem, że można obserwować i nic nie widzieć! Pisałeś, że do 10 zł nie ma nawet 50k akcji a mamy kurs 8,65 i już niemal 70k. Tak jak pisałem - do 9 zł będzie spokojnie 100k. Także da się z palcem w ...zebrać tu 100k w tych cenach. Z jednym się zgadzam - komercjalizacja doametralnie zmieni pozycje i wycenę spółki. Po cichu cały czas liczę, ze sprzedaż PP będzie przy okazji raportu za 1 półrocze - max do końca roku. Trzymam prezesa za słowo ;)
Widzisz Jakubie dziś cenna a darmowa lekcja wpadła! Arkusz jak widzisz najczęściej skrywa tylko 10-20% realnej podaży. jednak i ja mocno nie doszacowałem podaży - do 10 zł to z 250k akcji do odebrania siedzi.
taka ciekawostka bo "obserwujesz notowania" - zobacz, że z rana na sprzedaż do 10 zł stało około 47k akcji... a po sesji stoi 45k...czyli realnie sprzedano ponad 80k a w arkuszu 2k :D
Albo wie o emisji. Tu 40chyba było a emisja po 30. A miało być tak pięknie,a to było podbicie pod wywalenie. Z jednym macie rację, zawsze na tej spółce ktoś wie wcześniej niestety.
Nawet jakby była emisja to chyba dla akcjonariuszy lepiej jakby cena była na wyższym poziomie wtedy istnieje szansa ze nie dojdzie wiele akcji.
Z drugiej strony szansa na komercjalizacje z każdym.rokiem jest coraz wieksza
Czekamy na deal. Ale to musi być prawdziwy deal, nie „dil” z Worda na stronie spółki. Bo póki co, największym partnerem Medinice jest czas — i on właśnie się kończy.
Wykres Medinice – model wulkaniczny typu Zdechlakus Gasotus.
Charakteryzuje się długim okresem bezczynności, sporadycznymi bąkami gazowymi i całkowicie nieprzewidywalnym momentem wybuchu.
Zdechlak-Wulkan-Kot™ – nowy gatunek z rodziny padlinożernych
Kurs Medinice to prawdziwy fenomen natury:
Niby wulkan – bo bulgocze, dymi, trzęsie się czasem od wolumenu…
Ale jak przychodzi moment erupcji – to on tylko miałknie.
My czekamy na wybuch, a on: „miau” – i znowu leży.
⸻
Cechy charakterystyczne:
• Nieprzewidywalny
• Złośliwy
• Udaje, że śpi, a tak naprawdę tylko patrzy, jak inwestorzy się łudzą
⸻
Legenda mówi, że jak zamiałczy trzy razy w ciągu tygodnia – to znaczy, że…
…już czas