Dziś ważny dzień dla wszystkich mieszkających w RP. Polacy wybrali i dzisiaj dojdzie do zaprzysiężenia K. Nawrockiego. Rząd w końcu będzie musiał zacząć pracować i uchwalać ustawy zgodne z prawem i naszą Konstytucją. Mam nadzieję że będzie współpraca bo inaczej czeka nas chaos który nie będzie sprzyjał gospodarce a tym samym inwestorom.
GPW rosło bo liczy się przyszłość. Inwestorzy przewidywali wygraną K. Nawrockiego i dokonywali zakupów na GPW. Teraz jest szansa że 100 konkretów Tuska w końcu doczeka się realizacji. Jeżeli się tak nie stanie to należy ten rząd posłać na zieloną trawkę.
Umowy i obietnice dane społeczeństwu należy dotrzymywać. Za oszukiwanie ludzi kara a nagroda za realizację obietnic. Tak być powinno.
Współpracy z prezydentem jak nie było tak nie będzie. I tu się nic nie zmieni. A rynek zaczął rosnąć od momentu kiedy PIS stracił władzę. Mała różnica.
Zanim się coś napisze warto sprawdzić.
PIS stracił władzę w roku 2023 a kurs PGE w 2025 to
Luty ok 6zł
Kwiecień to ok 8 zeta
WIG 20 podobnie
Współpraca będzie możliwa wtedy gdy ustawy będą zgodne z obowiązującym prawem oraz z Konstytucją RP. Inaczej takiej współpracy być nie może. Rząd ma działać na podstawie prawa i w jego granicach. To jest jego obowiązek. Jeżeli rząd uważa że może stosować prawo tak jak on je rozumie to w przyszłości być może bliższej niż dalszej poniesie konsekwencje.
Wygląda na to że nie rozumiesz czym jest UE, dlaczego powstała i co POLSCE dało członkostwo w UE!!!! Sugeruję zapoznać się z życiorysem in pracą w tym zakresie wielkiego Polaka Józefa Retingera
tak dziekuje unii za przemysl lekki ciezki produkcje samochodow ciagnikow n maszyn budowlanych statkow dziekuje za produkcje polskich motorow za kopalnie huty to dzieki unii
dodam jeszcze ze gdyby nie unia chleba nie bylo by gdzie kupic dziekuje za chandel przejety za sieci marketow bo my polacy nie umiemy nic jest za co dziekowac
Ponieważ jest to temat bardzo złożony
odpowiem tylko tak i myślę że zrozumiesz intencje
UE na przestrzeni lat bardzo się zmieniła
Poza UE też jest życie i kraje też się rozwijają
Każdy kraj może opuścić UE
Ingerencja w prawodawstwo jest sprzeczna z zasadami dlatego każdy kraj ma swój parlament
Jeżeli są zamiary ustanowienia jednego prawa dla wszystkich krajów to okaże się że parlamenty w tych krajach są zbędne bo wszystko można uchwalić w Brukeseli. Ja takiej UE nie chcę i podejrzewam iż Francuzi, Hiszpanie, Włosi itd. też nie.
I jeszcze
Na temat zysków i strat bo są i straty można długo i dużo pisać. Z UE nic nie dostajemy bo to jest pożyczka którą niedługo będziemy spłacać będąc płatnikiem netto.
Innymi słowy
Współpraca tak centralizacja nie
Podejrzewam iż posiadasz większą wiedzę o sytuacji w Tworkach ale jak kiedyś tam przejazdem trafię nie omieszkam Cię poinformować abyś miał czas na przygotowanie się. Na pewno przyda Ci się szczoteczka do zębów albo Corega Tabs.