To już Ci mówię jak to technicznie wygląda. Utworzył sie podwójny szczyt na 24 zł czyli formacja mocno spadkową która sie potwierdziła. Wsparcie na 15 nie wytrzymało spadło na poniżej 11. Następnie ruch 2 falowy w tym ruchu nie miało prawa zejść poniżej 10.8 zl i rozwijać 3 fale wzrostową. Także sygnał negatywny i będzie do raportu szło powolutku na dół. Po raporcie słabym spadnie w okolice 9 zł.
Bardzo slaba sesje mimo szczytów na WIG Arctic zalicza 2 % spadek. Poziom 10.80 zl jak byl wsparciem teraz okazuje sie oporem. Inwestorzy oczekują słabych wyników co ma swoje przesłanki w samych słowach prezesa jak i sytuacją na rynku masy celulozowej. Oze pojawic sie popyt przy 9.3zl jednak najbliższe mocne wsparcie dopiero na poziomie 7.85 zl.
Papiernie sie zamykają z braku popytu na papier. Ceny spadły 80 Eur /tona w 2 miesiące a mimo to jest bryndza. Jak to ma rosnąć? Kurs moze zejść do roku 2019 zobaczcie kurs.
Ok ja nie wróżę z fusów przewiduje co bedzie w perspektywie najbliższych miesięcy używając analizy technicznej. Narazie wszystko się sprawdza. 6.80-7.85 to jest strefa gdzie może pojawić sie odbicie i wrócić do wzrostów jednak to trzeba analizować na bieżąco. Nie wiem jaka bedzie cena surowca za pół roku. Jednak wygląda to bardzo słabo. W przypadku pogarszającej sie sytuacji następna strefa docelowa to już poniżej 5zl.
Nie pociągnęło 3 fali i złamało 10.80zl. To był techniczny sygnał ze trend spadkowy bedzie kontynuowany. Tak jak pisałem wcześniej jest jakieś wsparcie na 9zl pod małe odreagowanie jednak mocniejsza strefa to dopiero zaczyna sie na 7.85 i jest duża nie wiadomo gdzie pojawi sie większy popyt.