Trakcja miała ok. 2 mln brutto zysku w I. półroczu 2025 wobec 11 mln brutto straty w I. półroczu 2024 Jeśli takie samo przełożenie będzie na całą Grupę to będzie bardzo dobrze
Nie wiem czy ten komentarz dotyczący EBITDY miał pokazywać siłę wyników czy ich słabość ale z ciekawości porównałem.
Przychody- 2024: ok. 400 mln , 2025: ok. 575 mln
EBITDA- 2024: ok. 9 mln , 2025: ok. 17 mln
Zysk brutto- 2024: ok. -11 mln, 2025: ok. 2 mln
W każdym parametrze jest poprawa. Nie mówię jak to wpłynie na kurs, nie oceniam, nie snuję wizji. Po prostu przytaczam liczby. Każdy ocenia je jak chce.
Zawsze najtrudniej przebić się do twardogłowych, którym zweryfikowanie faktów zajęłoby 2 minuty, ale lepiej wychodzi im plucie jadem.
I tak, wiem, to są wyniki szacunkowe, tak jak teraz, ale Trakcja SA chyba nie podaje wyników ostatecznych za półrocze
Dnia 2025-08-05 o godz. 13:53 ~Robert napisał(a): > Trakcja miała ok. 2 mln brutto zysku w I. półroczu 2025 wobec 11 mln brutto straty w I. półroczu 2024 > Jeśli takie samo przełożenie będzie na całą Grupę to będzie bardzo dobrze
Jeśli w I kwartale 2025 roku miała stratę 10 mln a w półroczu 2 mln zysku to zarobiła za kwartał 12 mln
Do tego bardzo dobre perspektywy rozwojowe to jest najważniejsze oczywiście jeżeli ten rząd naprawdę zacznie robić to co obiecuje kasa no tory podobno jest
Widać że Trakcja to polska spółka bo i akcjonariat taki typowo polski- przepełniony jadem, nienawiścią. Ludzie- uważacie że spółka jest zła, to kupcie sobie coś innego, na polskiej giełdzie setki bumechów i innych- szkoda waszego zdrowia psychicznego na Trakcję.
Ponad 5mld w portfelu zamówień. Liczyć na poprawę marży i czekać. „Jednocześnie spółka informuje, iż dokonała przeglądu kontraktów długoterminowych za I półrocze br. i uznała jego wpływ na wyniki za nieistotny.„
Przemieliło się dziś ponad 100k papieru czyli najwięcej od 5 dni. Sesja będzie raczej na zielono. Ale inwestory twierdzą, że nie ma obrotu i nie ma chętnych do kupowania Wy patrzycie na wykresy, na arkusz, czy tak sobie po prostu wypisujecie co akurat przyjdzie do głowy?