Tez tak uwazam Wywieranie jak najwiekszej presji poprzez systematyczny zjazd kursu Pewnie moze 10-15 % to rzeczywisty handel , reszta to podpucha Mam nadzieje
Sabałowe bajania ,,, od 15.07. kurs leci na mordę a Wy piszecie jakiś bzdety , tysiącami wywalają towar , a już za parę dni rozmienią 50 grocholi ,,, taka prawda a nie jakiś handel ze sobą ...
Te wymianki są jego ale zachowanie kursu jest adekwatne do tego co sie dzieje w spółce.A ze dzieje się obecnie nic wiec kurs niema pod co rosnąć a jak niema paliwa to zgodnie z przyciąganiem idzie do dołu.Nic narazie nie wiadomo co z idea B wiec niema podstaw by było tak wysoko.Bez info w następnym tygodniu pójdzie niżej niż 0,5.
Zobaczcie uchwały nie podjęte na WZA. Miał tam być skup 104 mln akcji po 82 gr., w jakim celu? Gdybym wygrał sprawę o 12,5 mld. zł za Idea Bank to po ludzku/niemiecku nie chciałbym się za bardzo dzielić z drobnymi/biednymi. Jak skupię te akcje to wydam tylko ok. 86 mln. zł. a reszta 12,4 mld. dla kogo? Wg mnie to kiedyś wróci. Zamiast przepłacać po 82 gr. taniej skupić z rynku po 50 i mniej.
Szefie nikt tego niewie.Trzeba czekać do raportu.Ja trzymam palec na enterze.I druga rzecz to nie mieszaj aktywow idei do kwoty odszkodowania bo to dwie rozne rzeczy.Aktywa gh przed sprzedażą UA tez były dużo wyższe niż cena za jaką poszedł bank.Może i mylnie bo jednak spekulacja tez robi swoje ale ja wychodzę z założenia ze po pierwsze kursu z 0,23 na 0,7 nie wyniosła ulica(tym bardziej z 2 dniowym zawieszeniem kursu na 100% do góry bez info) a po drugie to nikt za darmo pieniędzy nie rozdaje i chyba chodziło o to by ludzie oddali te akcje.W jakim celu niewiem.Kurs jest w okolicach mojej średniej po jakiej miałem kupione akcje wiec zrobiłem bardzo dobrze oddając na różnych poziomach ze średnia około 59 groszy.Teoretycznie teraz mógłbym z powrotem zacząć zbierać.
I dokładnie tak jest . Od kilku sesji gdy kurs jest zwalony małym wolumenem poniżej 0,52 zeta tak w okolice
0,515 - 0,514 zeta czeka, aż zapełni się karnet wieksza podaża właśnie na cenie 0,52 zeta i nagle pojawią się ON z jednym większym zleceniem i zgarnia wszystkie akcje z graniczna ceną na 0,52 zeta . Ta cała podaż na
jedno grube zlecenie , to około 100.000 akcji. Z moich bacznych obserwacji wynika , że takie" numery " robi od kilku sesji. Wnioski kolego, są takie ,że pocichu robi wlasnie ten skup