Świetna wiadomość, powiem krótko, mam tak strategię, że jak BOŚ wydaje rekomendacje robię dokładnie odwrotnie i często w perspektywie już kilku tygodni jest diametralna zmiana kursu. W zdecydowanej większości to mnie się sprawdziło, może zejdzie niżej nie było by źle. Tylko podobna strategie mają też inni, wiadomo jaki jest cel tej "rekomendacji".
Nie od dziś wiadomo, że DM BOŚ sprzedaje rekomendacje. Jeżeli BOŚ się uruchomił to znaczy, że mają problemy z odkupieniem akcji. Zazwyczaj po ogłoszeniu reko od nich kurs akcji idzie w przeciągu 2 tygodni w przeciwną strone niż rekomendacje.
+/ - dwa lata temu też był krzyk jak wydali rekomentdację już nie pamietam ile to było 20 zł czy jakoś i te same teksty leciały zgłaszanie do KNF itp. I co spadło nawet niżej tego co prognozowal.
Dnia 2025-08-04 o godz. 09:24 ~jac napisał(a): > Gdzie jest szambiarz? > Wołać szambiarza - świetlana wizja na najbliższe godziny i dni pilnie potrzebna! :D
Siedzi czyta to i sie smieje. Zresztą ich jest tutaj kilku.
Zaplanowali to z kretesem bo wiadomo że najbliższe 2 miesiące będzie na GPW padaka jak co roku a do tego szort i oni w sukurs , siła złego na jednego i mamy co widać .
Jeżeli DM BOŚ napisał "ponieważ obawiamy się, że spodziewane porozumienie z instytucjami finansowymi oraz Skarbem Państwa dotyczące restrukturyzacji długu spółki może być bardzo ryzykowne z punktu widzenia akcjonariuszy mniejszościowych", to ja jako akcjonariusz bardzo mniejszościowy jestem niezwykle spokojny.
Dnia 2025-08-04 o godz. 10:23 ~chemik napisał(a): > Jeżeli DM BOŚ napisał "ponieważ obawiamy się, że spodziewane porozumienie z instytucjami finansowymi oraz Skarbem Państwa dotyczące restrukturyzacji długu spółki może być bardzo ryzykowne z punktu widzenia akcjonariuszy mniejszościowych", to ja jako akcjonariusz bardzo mniejszościowy jestem niezwykle spokojny.
A to nie ty spierałeś się tu z kimś +/- dwa miesiące temu, że żadnej emisji akcjii nie będzie ?
Spór dotyczył sposobu pokrycia straty za ubiegły rok obrotowy, a nie sposobu osiągnięcia porozumienia z instytucjami finansującymi Polimery Police, ale dziękuję za pamięć ;) .
MAZUR
Bo nie ma rozliczeń oraz "KS-u" w kodeksie karnym. Gdyby były ten naród miałby inną tkankę myślącą za elity, i giełda wyglądałaby zdrowiej. A tak rządzą nami kazirodczy anglosasi, krzyżacy i obrazoburczy rzymianie.
Witaj Akrystian
Rozbiór kraju nadwiślańskiego trwa w najlepsze. Faktycznie pominąłem... Może dlatego, że to jest placówka, na którą oddelegowuje się "naszych", czyli "ich" ludzi. Piotrogród od dawien dawna nie sprzyjał rodowi Lechitów. Sam fakt nałożenia na nasze piemię klątwy, której rzekomy "nasz", czyli "ich" Karolus, mimo wielu próśb, nie zdjął, o czymś świadczy.
Mnie już na Azotach przez dwa lata czekania okradziono na roczną pensję. A nie liczę jeszcze inflacji...
Pozdrawiam
Kolego pamientaj ja sprzedałem przy 22.50 jak się że mnie śmiali tu nagony a kurs zjechał i zobacz gdzie jest. Odkupiłem przy 19 bo myślałem że pójdzie chwilowe odbicie i teraz jestem na chaku razem z wami ale tu mam majom pozycje. Dużom 90% mam na CDR i tam jestem od 110 kolego.