Wizjoner, coś mi się wydaje, że ten Mrożon będzie odgrywał całe życie kogoś.
Najpierw ograł stary skład Ekipy, którzy zostali z ręką w d.... potem będzie odgrywał telewizję.
Aktualnie, jak widać ogrywa skutecznie akcjonariuszy swojej spółki z NC Ekipa Holding, którzy mu swego czasu zaufali, kupując akcje jego spółki.
Nawet jego wspólnik i kumpel prezes Wojtyca ma wywalone. Jak nie podróże, to inne rozterki życiowe, a rządzić w spółce nie ma komu. Kurs to tylko odzwierciedla, a nawet mówią, że kurs pokazuje z dyskontem przyszłość spółki, czyli mając to na uwadze, to nie najlepiej.
"Dobry szef nie pracuje w swojej firmie" to popularne powiedzenie, które sugeruje, że idealny szef nie angażuje się w codzienne, operacyjne zadania, ale skupia się na strategicznym zarządzaniu i rozwoju firmy. Zamiast wykonywać pracę za podwładnych, dobry szef deleguje zadania, wspiera zespół i buduje atmosferę zaufania, pozwalając pracownikom rozwijać się i realizować swoje potencjały.
Mamy wakacje więc ludzie odpoczywają, list intencyjny podpisany w spawie budowy siedziby. Kasę chomikują na tą budowę więc do końca tego roku raczej zysków nie zobaczymy, choć pewnie i przyszły rok też będzie słaby. Wrzuć sobie raporty w czat gpt, przeanalizuje za ciebie - zaoszczędzisz emocji. Osobiście mam parę naście tys akcji i traktuje to jako możliwość dalszej akumulacjia po mimo że wchodzi IA, które tylko przyspieszy przejmowanie rynku przez największych graczy na YT i moim skromnym zdaniem będzie to właśnie ekipa. Mr Best raczej pozostanie w USA a w Europie chyba nie ma większego gracza. Spółka o ile wypali jest w pierwszych 10% rozwoju więc droga jeszcze daleka. Jak nie masz sił to sprzedaj i kup sobie PZU ciesz się dywidendą
Czyli czekać, bo będzie taniej? Przecież nikt przy tym, co napisałeś kasy tu aktualnie na akcje, po tej cenie kasy tu nie wyłoży?
Czy budowanie w ten sposób siedziby jest legalne? Jak potem to rozliczać w spółce? Piszesz tak, jakby za gotówkę chcieli budować, a każdy kto prowadził działalność wie, że to się nie opłaca, choćby np. podatkowo?
Wy trolujecie czy jak? Przecież przy budowie będziesz miał w bilansie wzrost na ŚT w budowie i wypływ gotówki, to nie będzie widoczne w RZIS bo budynek będzie amoryzowany, czyli gotówka wyjdzie teraz z firmy a koszty będą rozłożone w następnych latach.
Ten Nysa, to jakiś chłopek oderwany od pługa? Przecież w ostatnim sprawozdaniu kilkanaście mln zł w zapasach było. Były koncerty, więc pewnie merch i inne było zakupione pod festiwal, podobnie inne środki trwałe za które Ekipa musiała zapłacić.
Skoro mu Chat gpt analizuje sprawozdania, to nawet nie mam pytań, co do jego "fachowych" wpisów.
Skąd wogóle pomysł, że Ekipa za gotówkę będzie budować siedzibę?
Na moje znając zapobiegliwosc Friza, to jeszcze jakaś dobre dotacje bezzwrotne dostanie.
Nie ma co myśleć, zobaczy się po wynikach. Jak spadnie nawet i na złotówkę, bo widać komuś mocno zależy na tym, to ja na przykład będę kupować.
Nie polecam i nie zachęcam, niech każdy robi sam, jak uważa.
Koniec końców m.in. aktywa trwałe w tym przypadku siedziba firmy to jej majątek a nie np. wynajmowany dom czy studio za który/e trzeba płacić haracz ( koszty) Nie widzę nic złego w tym że budują swoje studio. Koszty poniosą raz ale ten majątek zostanie co w przyszłości powinna uwzględniać wycena spółki (kapitalizacja).