Co by Masakracja nie pisał to to tang który ma wiedzę nieporównywalnie większą Kupil 1.5 mln akcji po 22.5 czy myślicie że zrobił to z nadzieją że za robi 10% ja myślę że oczekuje dużo więcej ale to tylko moje przemyślenia
To bez znaczenia popatrz optymistycznie tang capital przejmuje kilka procent prezes spotyka się z Tuskiem który może wpaść jak Duda zrobić parę fotek oczywiście z pożytkiem dla siebie w nowoczesnej fabryce ale z drugiej strony to rząd dzieli dotacje przez NCBR i lepiej nie mieć wroga w Tusku mimo. Że wcześniej prezes gościł Dudę
Taki zakup ok 1,5 mln akcji poprzedzony jest badaniem due diligence, które polega na ocenie czy dana transakcja ma sens, czy będzie realizować strategię finansową oraz czy spełnia parametry ryzyka kapitałowego, w szczególności dla Funduszy Inwestycyjnych. Zakupiono w cenie 22,5 za akcję czyli ta wysokość została okreslona za wartość godziwą. Można sobie pisać co się żywnie podoba natomiast ład korporacyjny Funduszy Inwestycyjnych jest restrykcyjny w ujęciu ryzyka finansowego. Krótko - tak, liczą na znaczący zwrot z inwestycji.
Co do Tanga ok jakiś interes w tym ma a że jest dobrze zorientowany w tym co dzieje się w spółce to fakt. Odpowiedzialność i słowność prezesa na nie zmienionym poziomie. W lipcu miała być konfa o Słowacji i wniosek do FDA. I nima.