Kiedyś pisałem, że Rafako spokojnie mogłoby funkcjonować na samym serwisie swoich inwestycji. Tylko, wtedy było 700 pracowników, a do tego potrzeba znacznie mniej. Czekamy na dalsze informacje i rozwój sytuacji. Pozdrawiam.
Obecnie Rafako SA ma stałe dochody i wejdzie w serwis. Tu "dziadek " się nie mylił, nastąpi, jak to nazwał, odwrotne przejęcie. Chodzi znak firmowy Rafako, a nie RFK. Zwróćcie też uwagę na ff. Obecnie ponad 80%. Jestem przekonany, że niebawem będzie poniżej 20%. No i główna udziałowcem bezpośrednio lub pośrednio będzie SP.
Ty, akcjonaruszu, który posiadasz dalej 200 tys akcji, możesz teraz czekać latami aż syndyk zakończy postępowanie upadłościowe i na końcu tego postępowania ci te akcje umorzy.
Swój odcinek zbiorowy 200 tys akcji, jak i decyzje sądu upadłościowego o ich umorzeniu, będziesz mógł sobie wtedy oprawić w ramkę i powiesić na ścianie. Będziesz zapraszał rodzinę i znajomych i chwalić się im dowodem własnej naiwności.
zawsze nnie fascynuja tacy, co to nie maja, a traca czas na pisanie w temacie, ktory ich nie dotyczy. Serio nie masz jeden z drugim lepszego zajecia??? az mi was zal.
akcje są bez wartości i to się nie zmieni przecież już piszą że duża część majątku jest wydzierżawiona od syndyka i prawdopodobnie będzie wniesiona do nowej spółki w takich sytuacjach jak rafako akcjonariusze tracą wszystko i nie mają żadnych praw z tytułu swoich akcji
nawet trudno będzie odliczyć stratę, bo niby jak to zrobić gdy nie ma transakcji sprzedaży ale może można potraktować cenę sprzedaży jako 0 i ewentualnie spierać się z fiskusem w razie zakwestionowania
Sprzedajesz posiadane akcje np. żonie na podstawie umowy cywilno prawnej po 1 groszu i stratę mozesz odliczyć podobnie jak stratę z akcji sprzedanych na GPW. Oczywiście pod warunkiem, że kupiłeś drożej. Pozdr.