• No i pieknie... Autor: jazi1 [37.109.149.*]
    ...nam sie tydzień zakończył. Widać, ze wsparcie sie broni. Tak jak chyba byku pisal mamy ucho ucha na krótkim interwale a le na dobowym wychodzimy z dna spodka. Miło patrzeć na to wszystko. Osobiście jestem dobrej myśli.
    Miłego weekendu wszystkim. Odpocznijmy.
  • Re: No i pieknie... Autor: ~Staszek [5.146.248.*]
    Mnie bardziej interesuje jakie w ubieglym miesiacu osiagneli przychody ze sprzedazy.
    Semilac wciaz cisnie z promocjami, a o Highlanderze i 8belle cicho. Nie wiem, czy poza
    kilkoma osobami z tego forum ktos jeszcze o nich slyszal. Jakas kampania promocyjna ?
    Chyba juz miesiac temu Beti zapowiadala wywiad z Sylwia Golebiowska (inna sprawa, ze nie wiem,
    czy p. Sylwia sama nie zrezygnowala z jego publikacji patrzac na ilosc wyswietlen autorki tego bloga).
    No bo jezeli cala reklama ma polegac na zapoznaniu z produktem uczestniczek kursow w Akademii
    to tu nie miesiace a lata bedziemy czekac na rozwoj sprzedazy. Zeby podtrzymac obecna wycene
    to tu trzeba sprzedawac dziesiatki tysiecy lakierow miesiecznie.
  • Re: No i pieknie... Autor: ~Tom [37.31.13.*]
    No racja, kampania narazie niskobudżetowa, wiec nie mozna spodziewac sie cudów
  • Re: No i pieknie... Autor: ~Espaniol [188.125.254.*]
    Ryzykant niezły z ciebie :D
  • Re: No i pieknie... Autor: jazi1 [93.159.17.*]
    Staszku, znasz takie marki jak GOLDWELL, MAJIREL, MOROCANOIL,MOSER, MUKI? Widziałeś gdzieś może reklamy ich produktów?
  • Re: No i pieknie... Autor: ~Espaniol [188.125.254.*]
    Ja widziałem, wystarczy wpisać w google każdą z tych marek i masz od groma sklepów i hurtowni które proponują te produkty a co widzimy po wpisaniu 8belle? Nic oprócz newsow, że stawiamy na kosmetyki, bla, bla, bla, żaden szanujące się sklep/hurtownia nie ma tego w swojej ofercie. A przepraszam jakaś tam akademia ze średnią ilością "serduszek" na insta =30 próbowała z tego robić wielki szum. Nawet strony na google nie potrafią wypozycjonować, żeby jako jeden z pierwszych pokazywał się sklep z produktami :D
  • Re: No i pieknie... Autor: jazi1 [37.109.149.*]
    Różnica polega na tym, że te marki ktore wymieniłem istnieją od ponad 30 lat. Nasza marka istnieje 1 ( słownie: jeden) miesiąc. Czy aby nie za dużo i nie za szybko spodziewasz się zrównania popularności tych kolosów z naszą dopiero co startującą spółką?
    Poza tym Pytanie moje brzmiało czy znane są Wam te marki ot tak. Z osłuchania, z opatrzenia sie na reklamy? Nie co Wam wyskoczy po wpisaniu w Google. Zarzucacie, ze jest cisza o 8belle. Czego zatem sie spodziewacie? Jak i gdzie wg Was ma być głośno? Napiszcie szczerze. Czego oczekujecie po zarządzie? Jakich ruchów promujących markę.
    Podyskutujmy.
  • Re: No i pieknie... Autor: ~Espaniol [37.30.0.*]
    Spodziewam się, że poważna firma, będzie umiała wypozycjonować stronę, tak, żeby pojawiać się na odpowiednich miejscach, po wpisaniu odpowiednich haseł w wyszukiwarkę. To jest w dzisiejszych czasach reklama. Nie spoty, nie ogłoszenie, tylko to czy ktoś się na tym zna czy nie, tutaj raczej jest z tym różnie.
    Jaki masz pomysł na gwałtowne ( bo tego chyba niecierpliwi oczekują) spopularyzowanie produktu aby stal sie w MUST HAVE już na początku września?
  • Re: No i pieknie... Autor: ~kamkoko [213.134.188.*]
    A zauważyliście, że na ten moment oferta jest jeszcze mocno ograniczona? Produkty są stopniowo dodawane, aby pierwsze osoby mogły już je poznawać. Na ten moment nie ma co robić super marketingu. Będzie oferta gotowa to i będzie marketing
  • Re: No i pieknie... Autor: ~TTmar [31.0.63.*]
    Dokładnie tak, kampania to się jeszcze nie zaczęła.

Do krytykantów: ha ha ha, widzę, że kompletnie nie rozumiecie na czym polega współczesny marketing, a tym bardziej w świecie beauty. To hurtownia będzie prosić o 8belle, a nie na odwrót. Nie dla psa kiełbasa.

Wyliczacie tu c/z w/k jak dla jakieś spółki węglowej. Obudźcie się, bo zostaniecie z przysłowiową ręką w nocniku. A zapomniałem, czekacie na 70gr. :D

Teraz rządzi AI...
    https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7350826539254444038
  • Re: No i pieknie... Autor: ~Staszek [5.146.249.*]
    Jakbysmy nie podchodzilili do tematu oszacowania wartosci spolki
    to nadchodzi moment skonfrontowania oczekiwan z rzeczywistymi wynikami.
    Jak przewidujesz, jaka bedzie reakcja, gdy kolejne raporty kwartalne beda pokazywac
    brak przychodow i poglebiajace sie straty ? Przypuszczam, ze nawet wspolwlasciciele spolki
    maja ustalona granice do ktorej beda do spolki dokladac finansujac kolejne pozyczki.
    Tutaj obawiam sie, ze oczekiwania znacznie przerastaja obecne mozliwosci.
    Nie twierdze, ze spolka kiedys sie nie rozkreci ale odnosze wrazenie, ze bedzie to trwalo
    znacznie dluzej niz niejednemu sie wydaje.
    AI w tym biznesie ? Jakis przyklad zastosowania? Jak pisal Espaniol spolka nie potrafi
    nawet wypozycjonowac sie w Google.

• Re: No i pieknie... Autor: ~TTmar [31.0.49.*]
    Nie potrafi czy nie chce, bo jeszcze za wcześnie?
    AI w marketingu? Serio pytasz? Mam tu opisywać możliwe zastosowania? Na spokojnie poczytaj branżowe artykuły na ten temat to zrozumiesz.
    Sugerujesz, że właściciele dokładają do interesu? Chyba raczej inwestują tak jak i my.
    To jest pewne, że kolejne kwartały nie dadzą nam tych wymarzonych c/z 10, więc chyba tylko marzyciele będą rozczarowani.
    Przypominam po raz kolejny, że 8belle dopiero zaczyna, a działa w branży od x lat.
    a nie działa w branży od x lat.
    A jaka będzie Twoja reakcja Staszku? Dlaczego tu zainwestowałeś pomimo takiego ryzyka? Jakie masz oczekiwania?
    Jezeli mam byc calkiem szczery to mam nadzieje, ze uda sie wyjsc z akcji do tego momentu
    Problem jest plynnosc ale zobaczymy.
    Co do motywow. Na poczatku kierowalem sie glownie analiza techniczna. Po prostu wypatrzylem okazje.
    Osoby z Zarzadu i fakt, ze zostali wspolwlascicielami spolki tez mial wtedy znaczenie.
    Jednak dochodzimy do momentu gdy fundamenty musza zgrac sie z wykresem bo zaczna pojawiac sie twarde dane.
    I tu jest znak zapytania.
    A odnosnie AI. Tutaj chodzilo mi o konkretne zastosowanie AI w tej konkretnej spolce, bo o to tu chodzi.
    Jakos nie widze zastosowania.

Normalnie zabrzmiało jakbyś tu pod progiem 5% siedział i nie masz jak wyjść. Już w maju byłeś negatywnie nastawiony, a okazje do sprzedaży były. Postaw tego batona jutro jeśli tylko płynność jest dla Ciebie problemem. Skoro kupiłeś w listopadzie to zarobisz.
    Latwo zgrywac chojraka w internecie :)) Pozwol, ze sam to rozegram.
    Jakos nie bardzo wierze w Twoja sprawczosc :))
    Co do mojego negatywnego nastawienia to mialem racje w swoich watpliwosciach.
    Potwierdzil to ruch wspolwlascicieli udzielajacych spolce pozyczki.
    Ale pilnuj kursu, moze i Tobie cos wpadnie :))

Spokojnie, jakiego chojraka, chyba nie wyprowadziłem Cię z równowagi. Napisałeś jasno i wyraźnie, że chcesz się pozbyć akcji przed publikacją raportu. Nie pisałem, że ja te akcje od Ciebie kupię, poprostu zobaczymy czy taka słaba ta płynność jest. To dokładają czy pożyczają?
    Oj Staszku Staszku, dałeś się rozegrać jak dziecko.
    Ten 'kciuk' to ode mnie :))
  • Re: No i pieknie... Autor: ~TTmar [31.0.55.*]
    Panie Staszku, pozwoli Pan, że dopiszę Pana do legendarnej już listy trolli. Zrobię to z ogromną przyjemnością. :D
[x]
HILANDER -2,31% 2,11 2025-10-09 15:31:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.