• Zamiana, Autor: ~SHORT-LONG [178.42.157.*]
    kontraktów terminowych FKGHU25/SHORT na FKGHU25/LONG w trakcie poniedziałkowych notowań, taki mam plan!
  • Re: Zamiana, Autor: ~SHORT-LONG [178.42.157.*]
    Dnia 2025-08-01 o godz. 21:32 ~SHORT-LONG napisał(a):
    > kontraktów terminowych FKGHU25/SHORT na FKGHU25/LONG w trakcie poniedziałkowych notowań, taki mam plan!

Nadchodzi korekta ostatnich spadków, kontrakty na miedź w Londynie bronią jak na razie skutecznie solidnego wsparcia
    na poziomie 9590,00 USD/Tona więc zakładam że i w Poniedziałek zostanie to wsparcie wybronione i zacznie się
    wzrost na miedzi który powinien przełożyć się na wzrost ceny akcji KGHMa co spowoduje zwyżkę na kontraktach
    terminowych FKGHU25. Mam na swoich kontraktach po stronie SHORT solidny zarobek ponieważ otwierane były
    23 Lipca w średniej cenie 139,00 zł czyli teoretyczny zarobek jest: 
    139,00 - 127,20/cena dzisiejszego zamknięcia/ = 11,80 x 100 = 1180,00 zł na jednym kontrakcie i nie chcę go przy
    zwyżce ceny kontraktów stracić, oraz spekulacyjnie przejść na stronę LONG po stosunkowo niskiej cenie!

• Re: Zamiana, Autor: ~SHORT-LONG [178.42.154.*]
    Dnia 2025-08-01 o godz. 22:02 ~SHORT-LONG napisał(a):
    > Dnia 2025-08-01 o godz. 21:32 ~SHORT-LONG napisał(a):
    > > kontraktów terminowych FKGHU25/SHORT na FKGHU25/LONG w trakcie poniedziałkowych notowań, taki mam plan!
    >
    > Nadchodzi korekta ostatnich spadków, kontrakty na miedź w Londynie bronią jak na razie skutecznie solidnego wsparcia
    > na poziomie 9590,00 USD/Tona więc zakładam że i w Poniedziałek zostanie to wsparcie wybronione i zacznie się
    > wzrost na miedzi który powinien przełożyć się na wzrost ceny akcji KGHMa co spowoduje zwyżkę na kontraktach
    > terminowych FKGHU25. Mam na swoich kontraktach po stronie SHORT solidny zarobek ponieważ otwierane były
    > 23 Lipca w średniej cenie 139,00 zł czyli teoretyczny zarobek jest: 
    > 139,00 - 127,20/cena dzisiejszego zamknięcia/ = 11,80 x 100 = 1180,00 zł na jednym kontrakcie i nie chcę go przy
    > zwyżce ceny kontraktów stracić, oraz spekulacyjnie przejść na stronę LONG po stosunkowo niskiej cenie!
    >

Wykres kontraktów terminowych dla KGHM można odszukać na Bankierze otwierając wykres KGHMa i klikając
    zakładkę Futures, otworzy się tabela wszystkich kontraktów notowanych na GPW, i należy odszukać FKGHU25
    gdzie "U" to oznaczenie serii która wygasa we Wrześniu 2025r!
  • Zamiana częściowo zrealizowana Autor: ~SHORT-LONG [178.42.98.*]
    Dnia 2025-08-02 o godz. 23:44 ~SHORT-LONG napisał(a):
    > Dnia 2025-08-01 o godz. 22:02 ~SHORT-LONG napisał(a):
    > > Dnia 2025-08-01 o godz. 21:32 ~SHORT-LONG napisał(a):
    > > > kontraktów terminowych FKGHU25/SHORT na FKGHU25/LONG w trakcie poniedziałkowych notowań, taki mam plan!
    > >
    > > Nadchodzi korekta ostatnich spadków, kontrakty na miedź w Londynie bronią jak na razie skutecznie solidnego wsparcia
    > > na poziomie 9590,00 USD/Tona więc zakładam że i w Poniedziałek zostanie to wsparcie wybronione i zacznie się
    > > wzrost na miedzi który powinien przełożyć się na wzrost ceny akcji KGHMa co spowoduje zwyżkę na kontraktach
    > > terminowych FKGHU25. Mam na swoich kontraktach po stronie SHORT solidny zarobek ponieważ otwierane były
    > > 23 Lipca w średniej cenie 139,00 zł czyli teoretyczny zarobek jest: 
    > > 139,00 - 127,20/cena dzisiejszego zamknięcia/ = 11,80 x 100 = 1180,00 zł na jednym kontrakcie i nie chcę go przy
    > > zwyżce ceny kontraktów stracić, oraz spekulacyjnie przejść na stronę LONG po stosunkowo niskiej cenie!
    > >
    >
    > Wykres kontraktów terminowych dla KGHM można odszukać na Bankierze otwierając wykres KGHMa i klikając
    > zakładkę Futures, otworzy się tabela wszystkich kontraktów notowanych na GPW, i należy odszukać FKGHU25
    > gdzie "U" to oznaczenie serii która wygasa we Wrześniu 2025r!

Tak jak planowałem zamknąłem wszystkie swoje kontrakty SHORT w cenie 127,00 zł, ale w dość niespodziewany sposób
    ponieważ wpisując przed sesją zlecenie zamknięcia po 127,00 zł nie sądziłem że w ogóle zostanie zrealizowane gdyż
    było poniżej piątkowego zamknięcia, a tu dzong rynek poleciał ma początku sesji w dół i się zrealizowało, co z kolei
    wyhamowało mój zapał do kupna kontraktów LONG, a więc mam kasiorę ale nie mam kontraktów! Zrobiłem sobie małą
    pauzę na odpoczynek i spacerek na świeżym powietrzu z dala od giełdy, polecam każdemu nałogowo godzinami śledzącemu
    notowania!
[x]
KGHM 0,26% 311,00 2026-02-06 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.