Ja tam widzę w usa że 1 sesja miesiąca nie działa pierwszy raz od miesięcy... tam dziś się tragedia wydarzy ... możemy kolejną lukę w poniedziałek wymalować a później to już kula śnieżna:)
PKO BP odcięte, przed rozliczeniem opcji sierpniowych odetną jeszcze dywidendę Orlenu czyli 26 pkt. Dzisiaj mamy powrót optymizmu ale po 15-tej spodziewam się małego spadku tak z 20 pkt.
Chyba Kolego nie rozumiesz jak działa schemat akumulacji, ale nie będę się mądrował- jutro powiem "sprawdzam" albo i nie.... Podobnie jak heheszek czekam jutro na lukę wzrostową. Większość forumowców robi z Niego kartkowego mitomana- moim zdaniem z kolesia się śmieją, a On swoje ugrywa i wyczucie rynku ma, imo. Ale to tylko moje prywatne zdanie- ja Go szanuję np. ...
@jak41- to już nie do Ciebie.
Krytykować każdy głupi potrafi... Taka narodowa przypadłość. Napiszcie coś konstruktywnego może- sprawdzimy np. jutro.
P.S. Każdy widzi, co chce i takie mamy prawo. Najtrudniejsze w tej grze- nie zaklinać rzeczywistości- ci najszybciej odpadają.
Bazowe rosną, nie mogą udawać, że nic się nie dzieje i robić spadki bo to był by przewał, ale tak to jest, że spadki są mocne i szybki a wzrosty powolne po wcześniejszym mocnym spadku.
Pytanie do znawców? Przepakowują towar czy rozpakowują?
Pytanie drugie: czy korzystacie z jakichś płatnych stron (nie biur maklerskich, nie dradzców finansowych), to głownie blogi, ale nie tylko, gdzie "fachowcy" opisują sytuację, także popartą analizami, wykresami o tym, co będzie i na ile są one skuteczne?
Czytaj Stooq. Tam są specjaliści. Jeden skończył współpracę ale ostatnio widzial bessę, a tu zrobili ATH. Dla mnie squaber jest w miarę ok. Ale najlepiej samemu zrobic narzędzie i nie oglądać sie na nikogo. Oczywiście wysmiewac na forum zawsze warto - hihihihi
Ja obstawiam open z luką w górę, potem autom. rally i domykanie S-ek bez depo w okolicach południa i spokojny wzrost- na to postawiłem- jeśli nie to wpier.... dostanę.
Czytam stooq, ale raczej w ramach edukacyjnych, oczywiście trzeba samemu myśleć i analizować, bo inwestujesz swoją kasę, a jak dokonasz transakcji w oparciu o to co ci na stooq napisali i jeśli będzie to błędna decyzja to ci nikt kasy nie odda. No chyba, ze napiszesz do prezesa grajdoła, by "anulowali sesję". :)
Tylko ze na stooq opisują co sie wydarzyło. A my potrzebujemy wróżkę co przepowie co jutro - hihihihi, a to jest mega trudne i dlatego unikają te pseudo finansowe portaliki takich wpisów. Choć ten Pan ostatnio wyrysował ładnego klina i mozna przypuszczać, ze jest prawidłowy. Czyli test od dołu klina powinien nastąpić. Jakieś takieś 2920 FW - hihihi
No i minus 30pkt nie nastąpiło. No i brawo - pięknie , kto został na S ten ciapek i jutro goni. A my czekamy na koniec dnia i wtedy co? Ano S bierzemy jutro na koniec dnia chopy. Nie dziś, bo jest za nisko. Będzie wysoko to se weźmiemy S. Hihihihi, trzymta sie mordeczki
Tylko, że jeszcze jest filizanka na 2d- widzicie? Mozna pokusić sie o ucho ca 2850 i rakieta w górę na 2900. Zobaczymy, a ja sobie pod to gram. Ale L dopiero jutro na niskim poziomie tzn. ca 2830-2835 na FW.
No i co? Znów Lki dały więcej zarobic niż Ski. Czy dzis bedzie tak samo? Ano cinżko powiedzieć. Ale czekam na jakąś rozpaczliwą akcję mnisia I wtedy zapakuję L po korek. A co mi tam? Jutro sie opchnie wyzej towar - hihihi, a co niektórzy niech ujadaǰą, a karawana jedzie na przód - hihihihi