Ja też lekko dobrałem, ta chińska prezentacja może krzykliwa, ale póki co nie będzie stosowana powszechnie, zresztą da Vinci też ma takie możliwości tylko z uwagi na bezpieczeństwo pacjenta i coraz szerszą bazę urządzeń i operatorów nie musi tego robić w ten sposób … na pewno jest to dość silny konkurent ale z uwagi na geopolitykę nie martwiłbym się zbyt mocno …
też dobieram. Ludzie jacyś dziwni są ...dzisiaj na GPW np. Bowim na plusie,...kiedy sprzedaży nie ma i wyników nie ma...ok. przejął firmę za długi ...ale za ile ...w mediach jest tylko info, że nabył...a tu Synektik z przychodami, zyskami, z ogromnym KPO na szpitale i leci w dół. Nie rozumiem...Firmy o dobrych fundamentach w dół, ( Ok. Bowim też nie ma kredytów .., ale bez perspektyw sprzedaży na następnych kilka miesięcy.) a te badziewiaste w górę....nic z tego nie rozumiem. NIC. Tak dużo spekulantów jest na tych giełdach ...No cóż, każdy ma swoją strategię, ja dobieram. Synektik już ponad 20 % przychodów ma z swerwisu sprzedanych urządzeń ...nawet jak im się przestanie sprzedawać to nie ma ryzyk. To nie fabryka, że mają na miliony amortyzacji za maszyny, muszą opłacić halę i ludzi...to handlarz, jak nie sprzeda, to po prostu zysk mniejszy, jak będzie koniunktura, to ponownie wzrosty ...ryzyko minimalne...a że pojawiły się chińskie roboty ...niech sobie będą