To się w pale nie mieści. Tusk powiedział , że wesprze Rafako i jeszcze inną firmę jakimiś grubymi milionami . Natychmiast kurs wystrzelił , zwykli ludzie uwierzyli premierowi RP , ze firme uratuje by później zbankrutować. Gdzie jest KNF gdzie są dziennikarze aby to nagłośnić. A wy ludzie co straciliście tyle kasy . Powinniśmy to nagłośnić i niech mi Tusk oddaje KASE . To jest świadome wprowadzanie ludzi w błąd.
Nie ma znaczenia, kto jaki bystry jest.
Jeśli jawnie oszukano ludzi i pompowano kurs. A potem nara. I nawet akcji sprzedać ze stratą nie mogą ludzie. Koniec notowań miał być 22go a zakończyło sie wszystko 21. Więc wał. Ja do sądu z tym idę osobiście. Reszta niech robi co chce.
Dnia 2025-07-31 o godz. 12:28 ~Akcjonariusz napisał(a): > Nie ma znaczenia, kto jaki bystry jest. > > Jeśli jawnie oszukano ludzi i pompowano kurs. A potem nara. I nawet akcji sprzedać ze stratą nie mogą ludzie. Koniec notowań miał być 22go a zakończyło sie wszystko 21. Więc wał. Ja do sądu z tym idę osobiście. Reszta niech robi co chce.
to że umiesz czytać to nie wszystko , trzeba jeszcze rozumieć co się czyta. a co do sądu to idz. Jeszcze na takim baranie prawnicy zarobią :)))
Po pierwsze, nie tylko Tusk obiecywał, po drugie, kto jeszcze wierzy w przedwyborcze obietnice kogokolwiek? I po trzecie, Tusk de facto ratuje majątek i miejsca pracy tworząc poprzez ARP na starych śmieciach firmę RFK i zawsze się w ten sposób wybroni.
Mówił o ratowaniu Rafako jako fabryki, a nie o ratowaniu akcjonariuszy bankruta.O tym, że w spółce dzieje się źle, wiadomo było od lat.Trzeba było samemu analizować i wyciągać wnioski, a nie słuchać nagonów.
Dnia 2025-07-31 o godz. 14:25 ~Piśmienny napisał(a): > Mieciu, a powiedz co tu takiego jest źle?
Zależy jak patrzeć.Można powiedzieć, że wszystko jest dobrze, np fura długów i brak zamówień, i tylko ten Tusk nie chce wesprzeć akcjonariuszy publiczną kasą.
każdy polski polityk to kłamca, niezależnie z jakiej jest partii ale ten cały tusk to wyjątkowo okropna kreatura
nic z tym nie da się zrobić, oni nie takie przekręty odwalali, kto mądry to od dawna wie żeby im nie ufać