• Trzeci dzień promocji. Autor: ~Onn [188.146.34.*]
    Tym co cieszy najbardziej jest to, że ruszyła sprzedaż i sprzedaje sie dziennie około 2 - 2.5 tyś. sztuk. Jak sie dowiedziałem , że przecena to tylko 25%, byłem przekonany, że sprzedaż nie ruszy(o czym tu pisałem) bo taka promocja już była, na summer sale. Na szczęście sie myliłem. Z dnia na dzień sprzedaż bedzie spadać, ale jest szansa na wykrecenie naprawde dobrych liczb przy niskiej przecenia, co daje duże możliwości przecen na przyszłość. Byłem pozytywnie zaskoczony bardzo wysokimi miejscami w GB , nie spodziewałem się że wyskoczą ponad 300, a mało brakło do pierwszej 100. Naturalnie będzie to spadać. Cieszy ruch na wishliście bo to nowi gracze. Najbardziej martwi spadek ocen. Tu akurat spodziewałem sie, że urosną. Wydaje sie, że zmiany w fizyce nie przypadły większości graczy do gustu. Zobaczymy co zrobi z tym zespół. Co do kursu dalej niski popyt, ale ewidentnie też niższa podaż. Niecierpliwi w większości chyba już pooddawali. Bardzo dużo hejtu, zaczepek i bezsensownych wpisów na forum w ostatnim czasie, naprawdę ciężko sie to czyta.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Bromer [188.146.175.*]
    Tak, ciężko się czyta takie brednie jak twoje wypociny, choć i tak to lepsze niż banialuki tigerka (
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: tigerek77 [37.248.172.*]
    Uwaga drodzy Państwo, mamy na pokladzie Tr0Ia. On jak Zgredek nie ma swojego Pana dlatego panoszy się tu i czuje jakby był u siebie w norce. Prosimy o nie komentowanie jego postów bo tylko niepotrzebnie nakręcamy to małe podłe Zwierzątko. To stan przejsciowy więc niedługo zniknie stąd już na zawsze.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Bromer [83.29.128.*]
    Tigerek wielki inwestorze, prosimy po raz kolejny żebyś wytłumaczył nagonionym przez siebie czemu oceny po patchu spadają? Ah, nie masz dobrego kłamstwa? Spadają bo patch pogorszył grywalność? No cóż, peszek (:
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: tigerek77 [37.248.172.*]
    Wytłumacz proszę drogim słuchaczom co takiego robi Tr0I w doroslym zyciu.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Toto [83.6.160.*]
    Psychoza pieniacza jest uleczalna. Warto spróbować i żyć normalnie. Życzliwie zatroskany.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~JoJo [5.173.22.*]
    Jest chyba dobrze bo powinno sie sprzedać w tydzien od startu te 15k a promocja nie kończy sie w poniedziałek, jeszcze potrwa tydzień. Chłopaki puścili hotfixa i oceny sie powolii poprawiają. Pojawiają sie jakies nagony i piszą cos o toyotach. Ja nic nie slyszalem a sledze discord. Chłopaki tam pisali ze spadek ocen chyba jest spowodowany tym, że gre kupowali na racing fest maniacy wyscigowi i czepiaja sie wszystkiego. Czy tak jest? Nie wiem. Najbardziej mnie cieszy ze przy promocji 25% i przecenionych wiekszosci gier wyscigowych dotkneli prawie top 100. Przy promkach 30% 40% itd itd bez festiwali bedzie wyżej. Miłego weekendu koledzy!
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Onn [188.146.33.*]
    Ja też jestem bardzo miło zaskoczony miesjcem w GB, ale martwią mnie oceny. Dobrze, że poszedł hotfix i chyba coś pomógł bo jest lepiej. Masz zupełną rację, że przy większych przecenach powinno być top 100. Dokładnie to samo mówił prezez Ultimate Games. Może faktycznie ta gra była za droga na starcie? CarxStreet kosztowal 18€ a JDM 35€. Na PS5 CarX kosztuje już 30€ i był w Top 6 sellers. Rozumiecie ile to pieniędzy?
    Nie jest za droga. GIF poswiecił kurs akcji na rzecz zysków. Przy cenie carx street peak na starcie by był z 10k i kurs by sie zachował lepiej. Na starcie spółka by miała o wiele wiekszy przychód zwrot kosztow itd ale długofalowo związane ręce i mniejsze zyski. Pamietaj oni mają mega dużo akcji i ich nie sprzedali. Oni wiedzą co robią. Nikt chyba nie liczył, że nowe IP w samochodówkach sie sprzeda w milionach kopi w miesiąc prawda? Jest Git panowie.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Xman [31.0.52.*]
    Ciekawe ile już sprzedali sztuk gry JDM, nie wiecie ? Czekamy na info o spłaceniu kosztów produkcji gry.
    Do wczoraj na wiadomej stronie jest 114k na steamie, czyli na wsztytkich platformach powinno byc na teraz 130-135k.
    Sporo czasu do końca roku, co jakiś czas są te promocje i przeceny na grę, nie może być inaczej, niż sprzedaż do końca tego roku minimum 200 000 sztuk gry, a to by znaczyło, że GF zaliczy dobre zyski z gry. Realnie, uważam, że idzie to w dobrym kierunku, szkoda tylko, że cena akcji aż tak poszła na południe.
    200k bez problemu pójdzie. Patrz teraz sie sprzeda 15 k przy promce 25%. Ile sie sprzesa przy 30% 40% itd? A multi dlc itd? Co do kursu wiadomo jak jest. Tu też przyjdą tłuste czasy
    Musi w końcu ruszyć, uważam, że info o zwrocie i potem dobre - coraz lepsze wyniki q i będzie góra.
    Wyniki za 1 półrocze bedą piękne. Kiedy bedzie zwrot? Pewnie niedługo ale nie chce wróżyć. Tu gra idzie o multi i konsole. Jak to wypali to moze kupie sobie jskies japońskie auto
    Juz jest tam 118k nie 114k.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Misiek [37.47.250.*]
    Ja zakładam wysokość kursu 15 PLN jak pojawi się wersja na konsole...
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Bromer [37.30.36.*]
    Jak oceny będą tak pięknie systematycznie spadać do tej pory to wysokość kursu będzie wynosić 5 zł (:
    Powinno wrocic do wartosci z przed premiery. Jak konsole sie dobrze sprzedadzą to bedziemy naprawde zadowoleni.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Olo [31.61.240.*]
    Na teraz sprzedaz wynosi moim zdaniem około 165 tyś, dlaczego? Po 72 h, przy niewiele ponad 1k opinii sprzedaz na stem wyniosła 56 tys+ 9 tyś na gog i epic ( około 15% steama) Przy 3250 k opinii na steam + 15% gog, epic = około 3730 opinii x 45 ( zakładam 1 komentarz = 45 kopii) = 168 tys.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Mat [188.146.25.*]
    I co w związku z tym? Przeciez tutaj kazdy widzi ze nie ma żadnej korelacji między kursem a wynikami peakamii itp.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Olo [31.61.240.*]
    Nic, podzielimem się tylko swoimi przemyśleniami. Nie pisałem nic o kursie/ wynikach i peakach, ale Ty nic z tego nie zrozumiałeś
    Ma to sens chociaż wolałbym, żeby bardziej zadbali o akcjonariuszy
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: akaraka [84.40.234.*]
    Ich rola to rozwój firmy, a nie pilnowanie czy ktoś się wysypał z papieru, bo rimmer założył nowy wątek na bankierze. Prezes jest największym akcjonariuszem, więc raczej mu zależy na kursie. Jak będą wyniki to i cena akcji prędzej czy później zareaguje. Jeśli ktoś wierzy, że szanse przed Spółką są większe niż zagrożenia, to ma przynajmniej okazję dobrać taniej od wystraszonych. Oceny może w ostatnim miesiącu kiepskie, ale trzeba chłopakom oddać, że w dwa miesiące dodali masę contentu. Jeśli utrzymają takie tempo, to za rok to będzie znacznie większa gra. Jeśli do tego pojawi się multi, konsole i dlc to nie wierzę, że przychody w kolejnych latach nie będą na wyższym poziomie. Zresztą podobnie twierdził w wywiadzie prezes Ultimate Games, a ten Pan raczej ogarnia rynek trochę lepiej niż forumowi eksperci. Wierzę, że tutaj cierpliwość się opłaci, bo naprawdę ciężko żeby było gorzej. Choć nie jest to niemożliwe X D
    Dokładnie. Prezes i jego rodzina/fundacja to jest long. On był maklerem więc sami rozumiecie. Natomiast zastanawia mnie kto oddaje papier w tych cenach? Mali akcjonariusze aż tak nie wierzą?
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~od1993 [84.40.234.*]
    a jakby prezes mial pozbywac sie akcji przy zerowym popycie sprzedaz kilkudziesieciu tysiecy sprowadzila by kurs 10 proc nizej a te twoje szacunki 2-5 tys to kpina rownie dobrze mozna napisac sprzedaje sie miedzy 0 a milion a moim zdaniem nie ma szans na 2tys dziennie do tego slabe oceny raczej tu sie nic nie wydarzy moze jdm to nie klapa ale do sukcesu tez bym tego nie zaliczyl i kurs obecny chyba to dobrze odzwierciedla do tego stara prawda ze sprzedac zawsze ktos musi kupowac posiadacz kapitalu moze kazdy inny papier
    Źle przeczytałeś. Napisałem, że sie sprzedaje między 2000 a 2500 sztuk dziennie a nie między 2000 i 5000. Ze statystyk wynika, że jest coś koło tego. Chodziło mi o sprzedaż podczas promocji oczywiście. Prezes mógł sprzedawac po kilka tysięcy dziennie przed premierą wtedy był popyt. Mógł sprzedać też pakietowo poza rynkiem. Szanuje twoje zdanie, ale ja uważam, że jdm ma potencjał na duży rozwój.
  • Re: Trzeci dzień promocji. Autor: ~Hhgf [37.31.158.*]
    Chyba rok
[x]
GAMFACTOR 2,79% 5,16 2026-05-22 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.