Pojawiła się na stronie CCC nowa kolekcja AW 2025/2026. Z kodem ALL30 można nabyć towary 30% taniej, przy zakupie dwóch produktów (wystarczy dokupić choćby chusteczki do czyszczenia butów za 15 zł i kalosze za 300 złotych są za 200, czyli marża leci o połowę, zapewne z 60% do 30%. Wyprzedaż artykułów na sezon, który dopiero się zacznie oznacza potężne problemy ze sprzedażą. Przychody będą niskie, marża brutto też, za to wzrosną zapasy i co za tym idzie koszty logistyki i transportu. Czy ktoś zna skalę problemu aby wskazać jak bardzo jest źle? Czy przychody będą w ujęciu kwartał do kwartału choćby takie same? Czy jednak nawet w tym ujęciu mamy spadek?
I dodaj, że zamiast dostać od razu 30%, to musisz kupić dwa produkty i dodaj sobie, że to nie jest na kolekcję nową na jesień i dodaj sobie, że promocja jest na wybrane produkty (odpowiednio skalkulowane marżą, zapasem, obrotami itd).
dobrze wszyscy wiemy że jakby nie krótki czyli hamulcowy marshall to 254 już w tym momencie by było patrząc np. na zachowanie LPP które choćby dziś zrobiło ponad 4 % północy to logiczne
No właśnie nie - ccc podało sredni raport za 1qw i dlatego spadło- shorty nie mają tu nic do rzeczy - tak jest łatwo sobie wytłumaczyć jak sie nie ogarnia analizy fundamentalnej
Masz 53 produkty kolekcji jesiennej i zapewne są to produkty z zeszłego sezonu jeszcze i są to jakieś pokraczne produkty głównie. Nie ma logiki w robieniu promocji na jesienne produkty nowe już, po prostu nie ma sensu coś takiego bez względu na pogodę i zatowarowanie.
Jestem akcjonariuszem i klientem CCC/Modivo. Kupiłem wczoraj po południu jeszcze pare rzeczy z wyprzedaży i sporo rozmiarów z kolekcji było niedostępnych… a to dobry znak. Drugi dobory znak to, że paczka została wysłana tego samego dnia i przeszła już dwa centra logistyczne więc zakładam, że dziś do mnie dotrze… to kolejny dobry znak bo pokazuje, że firma odrobiła lekcję z maja kiedy pojawiły się problemy z systemem i logistyką… to, że kupił parę dni temu członek zarządu to dla mnie kolejny sygnał, że jest bardzo dobrze… a poza tym średnie rekomendacje dla tej spółki to 254,60 pln na ten moment przy dość zachowawczym konsensusie
Szort się myli albo mydli nam oczy. Ja dokupiłem nie tylko parę koszulek ale również kolejny pakiet akcji.
Ja też ostatnio kupiłem dla siebie i rodziny 3 pary butów w dobrej cenie i dobrej jakości i zamiast narzekać idźcie do sklepu CCC i kupujcie buty, torby u inne rzeczy warto !