versus XTB ciągły rozwój powtarzalny, wysoki zysk coroczna dywidenda brak kapitału SP zdrowa sytuacja właścicielska świetna branża
ostatnia nagonka i straszenie tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to świetna spółka która weszła na poziom na którym dużym graczom przeszkadza stąd takie akcje
Nie wiem Jolu, czy "Spółka przeszkadza dużym graczom", ale odnoszę wrażenie że przeszkadza swoim klientom. Obym się mylił! Nagły odpływ nie samych klientów, ale salda na ich rachunkach mogłoby mieć katastrofalne skurki dla XTB, a wiemy jak łatwe jest przejście na inną platformę w obecnych czasach. Osobiście mam do tej spółki ogromny pozytywny sentyment, ale wolałem sprzedać akcje po kolejnych skandalach. Życzę pwodzenia, i żeby sytuacja się jakoś unormowała. No i 300 mln obiecanego zysku netto!
Spółka zbliza się lub juz nawet osiągnęła swoje apogeum. Szkoda tylko że kurs akcji osiągnał tylko 90PLN Kto wie, może uda sie utrzymac dotychczasowe zdobycze i wypłacać rocznie dywidendę na poziomie 5PLN. To wszystko.