Chodzi mi o to iz wiadomo ze dywidenda ma byc wyplacona w grudniu.
Nie spotkalem sie z sytuacja iz spolka wychodzi z gieldy i jeszcze zaplaci dywidende
Nie bedac juz na gieldzie.DLatego zakladam iz w tym roku wezwania nie bedzie.
Najpewniejszy scenariusz to: 1 października ogłoszenie wezwania,wezwanie od 1listopada do 30 listopada a rozliczenie za wezwanie do 17 grudnia. Ważne jest tu, że goodyear milczy to znaczy ,że chce wezwania, tak jak pisałem z uwagi na sezonowość u goodyeara najlepszym terminem na wezwanie jest listopad i grudzień i tak będzie.
Mam pytanie gdzie jest ten goły inwestor grubszy co miał kupić akcje Dębicy, myślę ,że kupił tylko 25 sztuk,też zarobi.
Ale było 55 zł można było nabyć,przy takiej fortunie 5żł w te czy w tamtą stronę to nic zwłaszcza dla mnie a dla inwestora grubszego tym bardziej, zważywszy ,że cena będzie minimom 120 zł. Następne akcje jakie kupie po tym wezwaniu będzie mi się opłaciło o 10 zł zapłacić więcej i tak zarobie minimum 100% w ciągu 6 miesięcy.
Chyba wpłynąłem na sumienie i psychikę inwestora grubszego i zaczyna skupować te 25 tys. akcji ,słuszna decyzja 5 zł niema tu żadnego znaczenia przy takim portfelu.1 tys. akcji wystawione dzisiaj na kupno to dobra decyzja ale może zabraknąć czasu, ja bym wystawił 2tys. ale wyżej nie wiem czy ktoś się na to skusi , proszę przemyśleć.
niech Goodyear poczeka jeszcze parę dni z ewentualnym wezwaniem bo planuje jeszcze dokupić ze 200 -300 sztuk.
Wściekły jestem bo nie wykorzystałem promocyjnej ceny 55 zł ale nie miałem wolnej gotówki.
No jakbym miał tyle kasy co grubszy i chciał kupić 25 tys sztuk to chyba zaczął bym się śpieszyć. Ciekawe czy znajdą się teraz osoby/osoba które odsprzedadzą tyle akcji.