Czy jest jakaś opcja zdjęcia tego deprymującego tematu przesilenia, bo Ci co o tym wspominali kilka tygodni czy miesięcy temu nagle gdzieś poznikali :))))
Cokolwiek masz na myśli - dla mnie wypowiedź jest niejednoznaczna. Do końca tygodnia jest potencjał do obrrny i zamknięcia powyżej 40paru na indeksie, jest jak najbardziej możliwość podjeżdżania do góry. Ograniczenie intra to okolice przeniesionej wytworzonej linii trendu spadkowego (równolegle) do piku z otwarcia poniedziałkowego, dziennie/tygodniowo zapas większy - można sobie ciułać po parę punktów ekstra na takich miejscach. hihi powie że to objęcie bessy;)
Ale sorki, ale rynek nudny i mdły jak flaki z olejem. Żenaderia. Nic siem nie dzieje. Trzymają akcje między nogami i tyle. Te banki chyba zaczną spienięża kiedyś- hihihi
Ale i tak, cały czas mnie nosi. Kto pozwolił na zjazd indeksu na 1400? Przecież to jakaś ukartowana akcja była. Straszne to. Jak na to pozwolili zarządcy polskich funduszy? Naprawdę to jest niezrozumiale...
Dnia 2025-07-29 o godz. 21:08 hihihaha napisał(a): > Ale i tak, cały czas mnie nosi. Kto pozwolił na zjazd indeksu na 1400? Przecież to jakaś ukartowana akcja była. Straszne to. Jak na to pozwolili zarządcy polskich funduszy? Naprawdę to jest niezrozumiale...
No to był rzeczywiście kryminał. OK będę pierwszy chyba na tym forum daję 2-3 lata na 1400x3= 5200 :)))) Dziś misio na taczkę i jazda na 3000
Też z pół roku temu pisałem, że na DAX będzie 25000 i nie wiem czy już nawet tego nie stukneli. Po traktacie UE z Trumpem i jego TACO, z za raz wybuchnie przecież temat finalizacji megaumowy Mercosur chyba za mało dałem widzę.
A i jeszcze jedno. Cały świat kupuje nasze akcyjki. Tylko taki ravcio nie wierzy, ze moze byc wyzej. No i co teraz ? Co napiszeta? Jakoś ani widu ani słychu od shorciarzy, ale sie doigraliscie. Bardzo sie doigraliscie. Wpierdy po calosci. Ja tam widzę 2500 i tyle w temacie - hihihi
Dzisiaj na zamknięciu można było pod h1 wziąć coś - na szybkim wsk (coś jak stoch) ale tyg jest we wzrostach dzienny na spadki ale to do trzepania pod tyg więc potencjał na jutro jest pod 50% wg mnie. Wczoraj sygnał tylko pod grubasów kumulujących pozycję jak coś wiedzą pewniejszego - więc.....
a ja uwazam ciagle ze nadeszla chwila korekty postawilem na to dzisiaj kase na otwarciu, oczywiscie 3000 niewykluczone ale to ostatnie podygi surowce rozpoczeły spadek
Jak na razie S to był dobry wybór, choć rano wydawało się, że będzie rosnąć. Grubasy ciągnęły wczoraj nie bez powodu, może i oni wiedzą więcej niż my, ale bardziej to jest jednak obstawianie. Być może wyciągali pod dobre wyniki Microsoftu a dziś przyszła pora na sprzedaż faktów. To rynek fut, gdzie z jednej skrajności w drugą: poniedziałek mocne spadki a przez kolejne dwa dni prawie to wszystko odrobili. Tu zyski szybko zamienią sie w straty i odwrotnie, jeśli w porę nie zareagujesz.
Dlatego preferuję swingowe granie. Dziś nie zamykasz zysku, jutro mega strata. Wariacki rynek, a do tego jeszcze algorytmika weszła do gry żeby było trudniej.
Zależy jakie ruchy grasz. Sesje typu cały dzień po sznurku w jedną stronę statystycznie raczej ciężko trafić, moim zdaniem. Wolę zagrania akcja-reakcja albo granie na testowanie jakiegoś poziomu i odwrotkę. Teraz np. zakładam odbicie.
no w poniedziałek nie odbiło mimo niezłych stanów, sam jestem ciekaw tez to przewiduje wiec zredukowalem s ki o połowe 40pkt jest ok zobaczymy co dalej,