• Z konferencji wynikowej Autor: agencjapandl [91.222.127.*]
    CEO A. Jurczak: Za nami najtrudniejszy rok w historii, ale wykorzystaliśmy ten czas na wzmocnienie i już zyskowny Q2 2025 to pokazuje. Naszym celem na najbliższe 5 lat jest przekroczenie 2 mld zł przychodów. 

VP M. Gardas: Grodno wypracowało liczne przewagi konkurencyjne, a tak jak po deszczu przychodzi słońce, tak i w naszej branży rysuje się ożywienie. Jesteśmy dobrze przygotowani do wykorzystania swojej pozycji lidera. 

Dyr. Fin. P. Siwek: Gdybyśmy oczyścili wyniki roczne z efektu pomp ciepła, uzyskalibyśmy dodatnie wyniki EBITDA i EBIT. Dokonaliśmy optymalizacji kosztowej, generujemy dobry pozytywny cash flow operacyjny. 

• Re: Z konferencji wynikowej Autor: ~lol [185.31.217.*]
    za miesiąc powiedzą, że rynek jest trudny... oni kłamią co chwila.
    Lider? Chyba zapominają, że to miejsce należy do wurtha czy toy`i.
  • Re: Z konferencji wynikowej Autor: lukas1974 [80.50.137.*]
    mam trochę doświadczenia w tej branży, i jak dla mnie tam potrzeba dobrej strategii i sprawnego zarządzania. kapitalizacja dzisiaj jest niższa niż TIM gdy akcje były po 10zł. A TIM do realizacji takiej wielkości przychodów potrzebował połowę mniej ludzi i kapitał był angażowały w biznes a nie w mury. Wg mnie potrzebny jest też silny akcjonariat, który na bazie doświadczeń np. TIM pokaże zarządowi Grodno co trzeba zrobić.
  • Re: Z konferencji wynikowej Autor: ~Adam [89.151.21.*]
    Moim zdaniem TIM i Grodno to dwa różne światy. TIM daleko z przodu, Grodno dużo do nadrobienia ale raczej to się nie uda. Wyniki średnie, lekki oddech ale nie widzę dla nich przyszłości w modelu klasycznej hurtowni.
[x]
GRODNO 0,00% 14,40 2026-04-17 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.