• 600tys akcji Autor: ~Dragon [159.242.234.*]
    Widzieli karnet wysoko. Trzeba kupowac i blokowac wysoko. Tu jest malo akcji w obrocie i caly czas ubywa. Spolka skupuje. Juz 6m skupila w niecale 3 lata. Za 3 lata akcji bedzie 10m a cena 70+.
  • Re: 600tys akcji Autor: ~Tim [93.105.196.*]
    Skąd to 600tys akcji? O co chodzi?
    Poza tym nigdzie nie powiedziano, że skup będzie dalej trwał na takich poziomach jak w latach poprzednich, zresztą już za ten rok suma skupu jest mniejsza od 2 poprzednich lat, także raczej na nowe skupy bym się nie nastawiał, a już na pewno nie takiej skali. Zakładam, że celem było zbliżenie kursu do godziwej wyceny i się to udało - teraz lepiej jakby zainwestowali te pieniądze aby dawały dobre zysk na przyszłe lata
  • Re: 600tys akcji Autor: ~Marco [91.150.219.*]
    Doradca? Sobą się zajmij.
    Zajmuję się udzielaniem na forum, mogę i będę pisał co chcę, jak Ci nie pasuje to polemizuj albo nie czytaj, natomiast polecenia to sobie możesz w swoim kurniku wydawać!
  • Re: 600tys akcji Autor: bart_ns [31.178.58.*]
    Dnia 2025-07-29 o godz. 14:59 ~Tim napisał(a):
    > ..Zakładam, że celem było zbliżenie kursu do godziwej wyceny i się to udało - teraz lepiej jakby zainwestowali te pieniądze aby dawały dobre zysk na przyszłe lata

Lepiej to zalezy dla kogo. Dla nas lepiej. Dla głównych lepiej może znaczyć zainwetować w wykup firmy i już nie dzielić się zyskami, nie trzeba się chwalić wszystkimi co się dzieje w firmie itp.
    Ja już nastawiłem się na drugi scenariusz, dokupiłem i czekam na skup po 35 bez redukcji. Chciwy nie jestem i żalu do nich mieć nie będę.

Tak, lepiej dla nas mniejszościowych, większe zyski spółki na koniec roku koniec końców znajdą odzwierciedlenie we wzroście kursu akcji. Natomiast masz rację, że dla większościowych to niekoniecznie może być najlepszy biznes, jeśli ich view na spółkę jest odmienne od naszego. Aczkolwiek Action jako jedyna (jedna z nielicznych?) publikuje miesięczne szacunki, w których nie ukrywa bieżącej sytuacji. Dzięki temu trudno zaskoczyć rynek na koniec roku, z jednej strony to plus, a z drugiej minus.
    Myślisz, że będzie jeszcze jedno wezwanie po 35zł na milion akcji, w którym to wezwaniu większościowi nie wezmą udziału i wtedy ściągną z rynku dużą część free floatu? Ten jest tutaj spory, więc milion akcji będzie mało, nawet jak większościowi odpuszczą.
    Czas pokaże, pamiętaj, że 35zł to była godziwa wycena przy ponad 16 milionach akcji, teraz jest 14, więc nowa godziwa wycena to 40zł ;)
  • Re: 600tys akcji Autor: ~olo [83.24.37.*]
    dziś 31,07,2025 godz 9,21 arkusz zleceń

"100,0000 pln 601 159 szt"

• Re: 600tys akcji Autor: ~Wujek_Dobra_Rada [37.30.16.*]
    Radzę wziąć pod uwagę, że działa tutaj sztuczna inteligencja od załogi "Łyska Z Pokładu Idy" z siedzibami w Nowym Jorku, Leuven (Belgia) i Londynie. Ha, ha! Z 50 dni Trumpa zrobiło się 10. Pozdrawiam
  • Re: 600tys akcji Autor: ~Tim [37.248.172.*]
    Wooooow! Pierwszy raz to widzę dopiero! Grubo! Widzę, że ktoś tu ładnie zapakowany jest!
  • Re: 600tys akcji Autor: ~Tim [37.248.168.*]
    Ciekaw jestem czy to ktoś z forum, wcale by mnie to nie zdziwiło, że tu takie grubasy siedzą - zanim sprzedacie to dajcie znać, że będziecie wychodzić, zanim kurs ubijecie do zera
  • Re: 600tys akcji Autor: ~olo [83.24.37.*]
    O ile pamięć nie płata mi figla, to kiedy ostatnim razem widziałem pakiety "tego typu", po kilku dniach poszły pakietówki
[x]
ACTION 2,11% 29,00 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.