ACRX zobowiązał się do złożenia zapisu na 50 tych akcji w wykonaniu przysługującego ACRX prawa poboru oraz dodatkowego zapisu na 3.999.950 akcji w razie niewykonania prawa poboru przez pozostałych akcjonariuszy spółki. .
Dnia 2025-07-27 o godz. 10:17 ~Maniutek napisał(a): > Dlatego pojawili się Ci co odradzają zakup pp, żeby acrx mógł zebrać więcej.
pp. nie można ani kupić, ani zakupić, sierotko. Gdyby ACRX zależało na akcjach Purka, to zgodnie z umową zażądałby konwersji całości zadłużenia na akcje, a tego nie zrobił.
zenka odblokowal moder z bana jakiego mu nalozyl i juz przystapił do chauczenia ,ze cokowlwiek moze i dobre to musi byc wg niego zle...ot taki wełniasty..wiemy kto
Dnia 2025-07-27 o godz. 11:34 ~Gaga napisał(a): > Konwersja jest możliwa po emisję akcji P1 wcześniej, nie mogą zażądać konwersji. Sianie fermentu po całości!
Kolejny znawca, który giełdę przejrzła na wskroś, choć Dokumentu Ofertowego nie potrafi przeczytać.
Jaka konwersja po emisji akcji serii P1 będzie możliwa. Przecież serię P1 w całości z praw poboru obejmie ulica. Podobno takie jest szalone zainteresowanie. Resztę nieobjętych akcji, gdyby takie zostały, ma objąć ACRX w ramach akcji ratunkowej Purka.
Gdyby ACRX chciał rzeczywiście akcji Purka, to zażądałby emisji akcji skierowanej wyłącznie dla nich w ramach konwersji długu, a nie przekładał termin spłaty tego długo. Purek musiałby się na taką emisję zgodzić, bo stał pod ścianą. Albo jakkolwiek dogada się z ACRX, albo sąd ogłasza jego upadłość.
ACRX wolał jednak prolongować spłatę długu niż konwertować go na nowe akcje. To takie proste. A tu leszcze się łudzą, że ACRX czyha na nieobjęte przez ulicę akcje.
Dnia 2025-07-27 o godz. 11:11 ~Stary napisał(a): > zenka odblokowal moder z bana jakiego mu nalozyl i juz przystapił do chauczenia ,ze cokowlwiek moze i dobre to musi byc wg niego zle...ot taki wełniasty..wiemy kto
Jak tam? Sprzedałeś już swoje pp.? Czy już do ciebie dotarło, że sprzedać pp. nie możesz, rekinie giełdowy? Chciałeś, abym ci palcem wskazał w Dokumencie Ofertowym, że pp. nie będziesz mógł sprzedać. Teraz za miesiąc będziesz mieć akcje serii P1, które nie wiadomo czy kiedykolwiek będziesz mógł sprzedać. Mam ci znów w Dokumencie Ofertowym to palcem wskazywać?
Dnia 2025-07-27 o godz. 14:51 ~Jelonek napisał(a): > Zenon Ty jesteś kumaty w tych sprawach napisz mi o co chodzi z tymi pp. Kasa znikła z konta bodajże 2zl. Z czymś nie można tego sprzedać o co chodzi?
Edukacyjnie więc na spokojnie krok po kroku
1. Krok Każdy, kto miał 21.07.2024 o godzinie 17:00 (na zamknięciu giełdy) akcje Purka ten z AUTOMATU 24.07.2025r. otrzymał pp. czyli prawa poboru akcji. Prawa poboru zostały przyznane w stosunku do posiadanych w dniu 21.07.2025 na zamknięciu akcji w stosunku 1:1. Jedna posiadana akcja, to jedno pp. Te pp. uprawniają do zakupu akcji z nowej emisji P1 w cenie zakupu 1 PLN za sztukę. 1 pp. to 1 akcja z nowej emisji za 1 PLN.
2. Krok Mając w posiadaniu pp. można kupić akcje z nowej emisji P1 po 1 PLN. Bywa, że pp. zostają wprowadzone do notowań GPW jako osobny instrument finansowy. Gdyby pp. Purka zostały dopuszczone na GPW można byłoby je wtedy sprzedawać i kupować w dowolnych ilościach. Podaż i popyt codziennie wyznaczałby cenę.
Giełdowe rekiny ze sklepu z zabawkami, takie jak Prezes czy Stary z tego wątku, myślały, że przydzielone im za darmo pp. będą mogli sprzedać. Ostrzegałem, że będzie to nie możliwe, w Dokumencie Emisyjnym nie ma najmniejszej wzmianki, że zarząd będzie się nawet starać o dopuszczenie ich do obrotu giełdowego. I tak się właśnie stało, pp. nie są notowane na GPW, więc sprzedać ich nie można
Prezes i Stary stoją teraz z rozdziawionymi gębami i pytają się wzajemnie: JAK TO, nie możemy sprzedać naszych pp.?! Oczywiście, że swoje pp. mogą sprzedać, ale w drodze umowy cywilno prawnej zawartej przed notariuszem.
3. Krok Skorzystanie z pp. !4.sierpień 2025r. jest ostatnim dniem, w którym można skorzystać z pp. Należy albo złożyć zlecenie na objęcie nowych akcji z serii P1, albo nie robić nic. Złożenie zlecenia na objęcie akcji powoduje natychmiastowe obciążenie rachunku w biurze maklerskim kwotą wynikająca z ilość akcji zamówionych akcji. 1 akcja 1 PLN znika z rachunku. Ta decyzja jest nieodwracalna. Gdy nie zlecenie nie ma pokrycia w środkach finansowych zdeponowanych na rachunku maklerski, to takie zlecenie nie zostanie przyjęte do realizacji.
Można też nie skorzystać z pp. wtedy pp. po prostu znikają.
4. Krok 27. sierpnia zostanie definitywnie ustalone, kto i w jakiej ilości akcje nabył.
I co dalej? Wszystko zależy od zarządu Purka i GPW. Aby te akcje sprzedać, kupione w atrakcyjnej cenie po 1 PLN, muszą zaistnieć dwie okoliczności.
Zarząd Purka powinien wystąpić, a zarząd GPW wydać decyzję o zatwierdzeniu ich obrotu na GPW. Gdy zarząd Purka nie wystąpi lub zarząd GPW nie zatwierdzi, wtedy akcje nowej serii P1 na GPW notowane nie będą, to sprzedaż nowych akcji serii P1 będzie nie możliwa.
Moim zdaniem jest nikła szansa, aby zarząd Purka zaczął starać się o dopuszczenie tych akcji do publicznego obrotu. Patrz, co zapisano w Dokumencie Ofertowym. Jeśli nawet zacznie się starać, to będą to działania pozorowane. W interesie Pure jest zgarnięcie kasy z rynku (to umożliwia emisja serii P1) oraz utrzymanie kursu dotychczas notowanych akcji (dlatego wstrzymanie notowania serii P1 na GPW).
Sprzedaż akcji w wykonaniu pp nie powoduje automatycznego zasilenia gotówką kasy spółki. Może coś się zmieniło, ale drzewiej to bywało tak, że po zamknięciu zapisów następowało rozliczenie, płacono każdemu co się komu należy przy emisji, przydzielano akcje tym, którzy złożyli i opłacili zapisy, dopiero wtedy środki z emisji były do dyspozycji emitenta. Czy I kiedy nowa emisja będzie notowana, to inna para kaloszy.
chcialbym ,abys zniknął jak inne zarozumiałe ludki myslace ,ze sa naj. Wcale nic nie chce sprzedac, ,a pp kupię ,bo notowane będą. a palcem mi wskaz ,gdzie mieszkasz to za slowa ,ktore napisales do mnie ostatnuo wpadne na kawe do ciebie...coćby i 500 km dalej .
Dnia 2025-07-27 o godz. 15:20 ~Stary napisał(a): > chcialbym ,abys zniknął jak inne zarozumiałe ludki myslace ,ze sa naj. Wcale nic nie chce sprzedac, ,a pp kupię ,bo notowane będą.
A ty nie znikaj! Pozbawisz to forum śmiesznego folkloru.
Bądź tu i kupuj pp., których kupić nie można. A może pp. kupujesz poprzez umowy u notariusza. To powiedz, po ile kupiłeś te pp. ostatnio?
Dnia 2025-07-27 o godz. 15:20 ~Stary napisał(a): > chcialbym ,abys zniknął jak inne zarozumiałe ludki myslace ,ze sa naj. Wcale nic nie chce sprzedac, ,a pp kupię ,bo notowane będą. a palcem mi wskaz ,gdzie mieszkasz to za slowa ,ktore napisales do mnie ostatnuo wpadne na kawe do ciebie...coćby i500 km dalej .
O i kolejny wątek, gdzie się popisujesz, tym razem, że kupujesz pp., których nigdzie kupić nie można. I myślisz, że z takim mitomanem nie bardzo ogarniającym zasady inwestowania na GPW będę chciał kawę pić?
Możesz do mnie przejechać choćby i 500 km, ale rozumu ci to nie doda. Za miesiąc będziesz mieć wymarzone, kupione po 1 PLN akcje serii P1, z którymi nie będziesz wiedzieć, co z nimi zrobić. Ciesz się nadchodzącą przyszłością!
Dnia 2025-07-27 o godz. 19:54 ~Prezes napisał(a): > Twardy koleszka cały weekend dba o nas jak rodzona matka , dziękujemy że jesteś na Warcie , niczym pies przy budzie , rzucam Ci kość > > > > Nie kupię PP , spij spokojnie
Ty myślisz, że tym tekstem coś o "kości przy budzie" jesteś mnie wstanie obrazić?! Że mnie to w jakikolwiek sposób ruszy?!
Jeśli nie kupujesz pp., to spokojnie może już spać twój psychiatra oraz: żona matka, córka, syn, kochanek, kochanka (niepotrzebne skreślić. Widać, że urojenia w części zmniejszyły swoje natężenie.
Utopiłeś tu swoją kasę i się boisz, że ją stracisz. Dlatego tu siedzisz codziennie. Pilnujesz wątków. Udzielasz odpowiedzi. Komentujesz. Bo się boisz!!!
Masz nadzieję, że twoja codzienna praca uratuje ci kasę. Nic z tego. The writing is on the wall! I podświadomie o tym wiesz, ale świadomie to wypierasz.
Dnia 2025-07-27 o godz. 22:00 ~Prezes napisał(a): > Hał hał
Zamiast pisać, na forum zaczynasz szczekać jak pies! Co się dzieje z twoją psychiką?!
Przed chwilą napisałem, że przestałeś mieć urojenia, że sprzedajesz pp. , co oznacza co najmniej ustąpienie omamów psychotycznych. Ledwo to napisałem, a ty zacząłeś szczekać.
Ja ci nie pomogę, a rozmowa z tobą na tym czacie może pogorszyć tylko twój stan. Trzymaj się w garści. Pozdrawiam serdecznie.