• Fluid desk - od pon JAZZZDA! Autor: ~Rynek [85.221.158.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/GREMPCO-Podpisanie-umowy-dystrybucyjnej-przez-Spolke-portfelowa-GREMPCO-S-A-FLUID-DESK-Sp-z-o-o-w-Wietnamie-8984579.html

Chyba koniec kiszenia, Fluid desk koniem pociągowym GREMPCO!
  • Re: Fluid desk - od pon JAZZZDA! Autor: ~Arcu [188.33.24.*]
    Fajnie i co z tego dla akcjonariuszy mniejszościowych?
  • Re: Fluid desk - od pon JAZZZDA! Autor: ~real [89.229.189.*]
    Przy kapitalizacji 30 mln, to pojedziesz co najwyżej w bok
  • Re: Fluid desk - od pon JAZZZDA! Autor: ~Rynek [85.221.158.*]
    Przy kapitalizacji 30 baniek i 3 bańkach zysku netto to masz PE=10 a C/WK= 0,4 więc przy tym co się dzieje z Fluid Desk i po przejęciu za "drobne" CIAT, spółka będzie kosztować 100 mln minium.
  • Re: Fluid desk - od pon JAZZZDA! Autor: ~Arcu [93.105.80.*]
    Potrzebna by była zmiana sposobu księgowania . Następnie prosimy o jakąś dywidendę.
  • Re: Fluid desk - od pon JAZZZDA! Autor: ~Holender40 [188.33.22.*]
    Reakcja jest jaka jest, ponieważ według mnie ciężko jeszcze wycenić te nowy kontrakty. Ile oprogramowania sprzedadzą? Czy Azjaci zapłacą taką cenę jak w Polsce? Jak z obsługą klienta? W Wietnamie będzie robić to zewnętrzna firma, jaki to będzie miał wpływ na marże? Zobaczymy w następnych kwartałach.. Trzymam kciuki żeby im się udało.
  • Re: Fluid desk - od pon JAZZZDA! Autor: ~Rynek [37.47.129.*]
    Bardzo trafne pytania. Zobaczymy wyniki Fluid Desk w następnych kwartałach. Mnie nurtuje jeszcze jedna "spółka portfelowa" - CIAT. Wiem, że formalnie nie jest w grupie, była do 2017 roku chyba. Byłem w Konstantynowie, majątek tej spółki jest imponujęcy. Kiedyś robiła wielkie inwestycje. Przeinwestowali budując bardzo duży potencjał produkcyjny. Dziś to czysta spółka po postępowaniu restrukturyzacyjnym, a zobowiązania wobec mBanku - prawie 14 mln złotych kupiło Grempco za ponad 8 mln. Grempco nie kupiło udziałów, ale cały majątek z patentami, referencjami. Tam potencjał jest ogromny i kompatybilny z tym co robi Grempco. Jestem ciekaw jak będzie w przyszłości rozwijał się CIAT bo realizował w przesczłości bardzo prestiżowe projekty. Podobno sam majątek wart jest niespełna 30 mln (dla Grempco - nie dla banku, który musiałby linie produkcyjne sprzedawać w cenie złomu).Poczekamy, zobaczymy...
  • Re: Fluid desk - od pon JAZZZDA! Autor: ~green [15.220.65.*]
    A pelikany, które liczyły na szybki zysk już sprzedają, dzięki za akcje..
[x]
GREMPCO 0,00% 1,16 2025-09-08 09:53:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.