Fantastyczny news, wcześniej ogłosili że mają w planach projekt Hadar, a teraz że planują pracować nad planem.
Tam nic nie ma, są tylko chęci stworzenia czegoś, tyle że nic nie wykombinowali, więc szukają kogoś, kto coś wymyśli. Żenada!
Ja planuję stworzenie projektu o nazwie Victorius, tyle że mi nie idzie, zatrudnię kogoś kto stworzy algorytm pozwalający generować zyski z gry na giełdzie ze 99% skutecznością.
Przeczytałeś artykuł? Wynika z niego że prawdopodobnie Hadar będzie nowym Action RPGiem, a nie np. symulatorem chodzenia (wink wink 11 bit...) co jest dobre, bo tego typu gry świetnie się teraz sprzedają.
Oraz że ruszają na poważnie z wczesną produkcją gry bo szukają już doświadczonych deweloperów.
Niemożliwe! Będzie action rpg, czyli to, co spółka zapisała w strategii i to, nad czym ma się skupić, o czym komunikowała setki razy w ciągu ostatnich 20 lat? Jestem w szoku.
Rzecz w tym, że tam nic nie ma, poza chęciami. Wcześniej mieli w planie, a teraz planują planować.
Być może za 10-12 lat coś powstanie.
Gdyby ktoś tam miał fantazję, to by stworzył jakieś uniwersum, a w nim gry różnych typów, ale oni tego nie udźwigną i zrobią RPG i karciane jak powiedzie się RPG.
Podpisuję się Gracz, czego od niego oczekujesz? Jest bardzo wkręcony emocjonalnie w temat. Duża ilość czasu spędzonego na grach zaburza percepcję i obniża funkcje poznawcze, tak samo jak oglądanie godzinami seriali.