To nie będzie nowa nazwa Klabatera, tylko to będzie firma która przez Klabatera wejdzie na NC. Pytanie tylko kto klepnie przewidywane uchwały? Jedynym znanym dużym akcjonariuszem jest w tej chwili Fundacja Nowaka ?>?>?>?>?>?>?
Dnia 2025-07-25 o godz. 20:53 ~pixel napisał(a): > To nie będzie nowa nazwa Klabatera, tylko to będzie firma która przez Klabatera wejdzie na NC. > Pytanie tylko kto klepnie przewidywane uchwały? > Jedynym znanym dużym akcjonariuszem jest w tej chwili Fundacja Nowaka ?>?>?>?>?>?>?
To, akurat najmniejszy problem, podprogowo mają ludzie powiązani z Nowakiem i Denisem. A dlaczego podprogowo, sprawa oczywista, celem było duże zamieszanie na rynku akcji Klaba.
Najbardziej istotne fragmenty (wg. mnie oczywiście)>>>>>>>>>>>>
7. Podjęcie uchwały w sprawie uchylenia uchwały nr 14 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 30 czerwca 2025 roku w sprawie upoważnienia Zarządu Spółki do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w granicach kapitału docelowego oraz w sprawie zmiany statutu Spółki wraz z możliwością wyłączenia przez Zarząd prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy Spółki za zgodą Rady Nadzorczej Spółki;
40) 30.31.Z – Produkcja cywilnych statków powietrznych, statków kosmicznych i podobnych maszyn; 41) 30.32.Z – Produkcja wojskowych statków powietrznych, statków kosmicznych i podobnych maszyn; 42) 25.30.Z – Produkcja broni i amunicji; 43) 46.64.Z – Sprzedaż hurtowa pozostałych maszyn i urządzeń; 44) 46.90.Z – Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana; 45) 46.14.Z – Działalność agentów zajmujących się sprzedażą hurtową maszyn, urządzeń przemysłowych, statków i samolotów.”.
Dnia 2025-07-25 o godz. 22:27 ~pixel napisał(a): > Najbardziej istotne fragmenty (wg. mnie oczywiście)>>>>>>>>>>>> > > 7. Podjęcie uchwały w sprawie uchylenia uchwały nr 14 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 30 czerwca 2025 roku w sprawie upoważnienia Zarządu Spółki do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w granicach kapitału docelowego oraz w sprawie zmiany statutu Spółki wraz z możliwością wyłączenia przez Zarząd prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy Spółki za zgodą Rady Nadzorczej Spółki; > > 40) 30.31.Z – Produkcja cywilnych statków powietrznych, statków kosmicznych i podobnych maszyn; > 41) 30.32.Z – Produkcja wojskowych statków powietrznych, statków kosmicznych i podobnych maszyn; 42) 25.30.Z – Produkcja broni i amunicji; 43) 46.64.Z – Sprzedaż hurtowa pozostałych maszyn i urządzeń; 44) 46.90.Z – Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana; 45) 46.14.Z – Działalność agentów zajmujących się sprzedażą hurtową maszyn, urządzeń przemysłowych, statków i samolotów.”. > > https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2025-07/Klabater-Projekty-uchwal-NWZ-21.08.2025_202507252137082645.pdf
Nowa działalność i zmiana statutu w tym zakresie, uchylenie uchwaly w sprawie upoważnieniea Zarządu do podwyższenia kapitału zakładowego, ustawiło przyszły tydzień. Niewykluczone, że pojawi się jeszcze ktoś nowy w akcjonariacie.;)
O jej, zapomniałem o Nowaku, przecież on będzie sypał w rynek. i będzie 45 gr... ;;;))
Kolego Daszek na hejterów i mądrych inaczej,eufemistycznie nazywając ironia i sarkazm nie działa.W mojej ocenie to płaskoziemcy.A nawiązując do komunikatu,ten tydzień będzie bardzo ciekawy,a później zobaczymy.Na pewno będzie bujać,ci co wypadną z tej łajby później będą dalej hejtować, cóż taki urok giełdy.Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Dnia 2025-07-26 o godz. 10:22 ~Robek napisał(a): > Kolego Daszek na hejterów i mądrych inaczej,eufemistycznie nazywając ironia i sarkazm nie działa.W mojej ocenie to płaskoziemcy.A nawiązując do komunikatu,ten tydzień będzie bardzo ciekawy,a później zobaczymy.Na pewno będzie bujać,ci co wypadną z tej łajby później będą dalej hejtować, cóż taki urok giełdy.Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Pełna zgoda co do przyszlego tygodnia, będzie mocno spekulacyjny. ;) Również pozdrawiam..