To jest dopiero początek, głąbie kapuściany, będą kolejne kontrakty, naucz się czytać ze zrozumieniem, technologią SDS interesują się duże renomowane firmy, a obecne kontrakty są jedynie dodatkowym źródłem dochodu, celem nadrzędnym jest komercjalizacja ich technologii, która prędzej czy później nastąpi, ważne że to co robią zostało zauważone przez Big Farmę
Myślisz że ktoś wylozy mln USD nie sprawdzając wcześniej czy to w ogóle ma sens ?
To jest Proof Of Concept - sprawdzenie koncepcji.
To może być wstęp do czegoś dużo wiekszego
Informacja z 18-07-2025 "Zarząd SDS Optic S.A., spółki rozwijającej technologię detekcji biomarkerów molekularnych inPROBE, podpisał porozumienie o współpracy z europejskim oddziałem międzynarodowej firmy biofarmaceutycznej specjalizującej się w innowacyjnych terapiach z zakresu immunologii, onkologii i neurologii." Infmormacja z dzisiaj "Zarząd SDS Optic S.A. („Spółka”, „Emitent”) informuje, że 24 lipca 2025 roku zawarto umowę o współpracy („Umowa”) z polskim przedstawicielem Europejskiej spółki z branży diagnostyki medycznej („Klient”, „Partner”) na opracowanie charakterystyki widmowej (Proof of concept) dla szesnastu biologicznych komponentów leków i kandydatów na lek."
Miałem na myśli umowy z podmiotami które mogą być zainteresowane nabyciem technologii. ESA jest zainteresowana już gotowym produktem. Oczywiście sukces projektu z ESA zapewne będzie miał wpływ na ocenę technologii opracowanej przez SDS przez inwestorów. Proszę pamiętać że te umowy to pierwszy krok - proof of concept. Z drugie strony nie sądze aby sds podjął się projektów co do których nie widziałby szansy ich dowiezienia. W przypadku ostatniej umowy czas realizacji to tylko 8 tygodni, więc dowiemy się tego stosunkowo szybko :) Pozdrawiam