Przykre to ale prawdziwe, nawet nie ma komu tu pisac i komentować kolejnego zamówienia, po którym obroty są mniejsze jak w warzywniaku...ech,papier stlamsili do granic możliwości a miało być tak pięknie.
Tylko że milion przychodu nie wystarczy nawet na połowę miesięcznej pensji dla pracowników. Już teraz widać, że decyzja o raportowaniu mniejszych kontraktów okazała się strzałem w stopę. Spółka nie podpisuje nawet tych małych kontraktów - a dawniej można było się łudzić że owszem.
Odechciało mi się dobierać akcje SUN. Tym bardziej, że w sektorze jakby się ruszyło i kilka moich inwestycji wychodzi na plus. A wykresy pokazują, że to nie musi być koniec, bo sektor był okrutnie zdołowany.
Oj wiatrak wiatrak. I już dmuchasz w swoją wysłużoną fujarkę manipulacji pisząc, że "spółka nie podpisuje nawet tych małych kontraktów". Spółka miała raportować podpisywanie kontraktów między 1-3mln. To oznacza, że nie zaraportuje kontraktu na 900k PLN - to oznacza, że nie wiemy, czy takie są podpisywane.
Ja nie jestem rzecznikiem prasowym spółki. Jak każdy z nas, kto nie sprzedał, jestem rozczarowany obecnym kursem. Ale po co te fatalistyczne wpisy popełniasz, jeśli nie właśnie po to, żeby dokupić - tego nie wiem. Jeśli odechciało Ci się dobierać SUN - dobieraj te, które rosną, i tam na forach informuj i zachęcaj do dokupywania. A potem, jak Ci wiatr inaczej zawieje, wróć tutaj i wieszcz, że nie ma przyszłości, by tym samym dokupić taniej....a czekaj, przecież Ty już... ;)
I jeszcze - ja nie latam po forach i nie naganiam. A jeśli już, to raczej subtelnie sugeruję kupno - zawsze eksponując wątpliwości. Tu masz przykład - pisząc ten post miałem już prawie milion świeżo kupionych akcji : https://www.bankier.pl/forum/temat_re-tu-niedlugo-bedzie-grubo,70668887.html Albo z dzisiaj ( też mam milion akcji w portfelu i to od ponad dwóch lat ) : https://www.bankier.pl/forum/temat_cos-tu-sie-wydarzy,71637831.html
Nie stosuję też taktyki postponowania w celu tańszego dokupienia. Mam już na tyle wypchany portfel, że stać mnie na cierpliwość - nawet wieloletnią. Przykład - choćby SEVENET - trzy lata w portfelu i nic mnie nie rusza - nawet nie piszę tam niczego. Albo SUN, który trzymałem sześć lat - aż do hossy.
No i tak, dawniej łudziliśmy się, że spółka podpisuje sporo umów poniżej 3 mln. Dzisiaj poprzeczka wisi niżej, więc może rzeczywiście, co kilka dni wpadają umowy po 900 tysięcy. A może sama spółka dzieli umowy na cząstki, żeby nie raportować ?
Ludziska kolego są rozczarowanie mocno ta spółka, nie kupują akcji nawet po infie,nikt już się nie nabiera, nawet Matiz, długoletni zwolennik spółki od dłuższego czasu zamilkł, każdego dnia siedział tutaj na forum i mądrzył się, niestety banan zweryfikował jego i wielu innych....
Pewnie jest sporo osób, które kupowały na wyższych poziomach, gdy był wystrzał z okolic 3 zł na 8. Sam wiszę na haku ze średnią 6. Więc o czym tu pisać i się ekscytować. Jak pójdzie powyżej 10 zł, to będzie rozmowa