Dnia 2025-07-23 o godz. 16:33 ~Ekonommmm napisał(a): > Moim zdaniem Orlen spadnie poniżej 65 PLN , uważam że jest napompowany i bańka pęknie i to bardzo szybko...
A niech se spada i poniżej 50zł! :) Nic mnie to nie obchodzi bo trzymam dla dywidend i w ogóle nie zamierzam oddać przez najbliższe 8 lat :) Spekulacje to na innych spółkach a tu na wszelki wypadek wystawiam po 320zł żeby sobie nikt nie pożyczał i tyle :)
dokładnie.3 lata dywidendy razem po przeliczeniu na dzisiejszy kurs to jestem do przodu ostro czyli 6+12+24=48 pln/3 LATA=ok15 PLN+ dzieiejszy kurs.....86 czy tam ileś, to po ile macie skoczki cenę?....104 (86 dziś+15 zebrane)....taką ja mam,tylko zacznijcie myśleć inaczej, tyo nie jest spółka na kółka....ale i tak można.To jest dojrzała spółka "value" w portfelach poważnych inwestorów,pomyście tak jak oni....pzdr....hehehe
Czyli do połowy sierpnia 20 zł obniżki? Jednak przy tej płynności Orlenu ciężko byłoby to zrobić. Największe fundy musiałyby wychodzić czyli jakaś panika np info o braku kasy na wypłatę dywidendy. Mało prawdopodobne.