Pojawily sie nowe reko jeszcze niedostepne w bos dla lpp i ccc od Jaskiewicz. Poznamy pewno prognozy na q2 ciekawe co tam zaobaczymy :) Odtajnienie 25.07 po sesji
Zobaczymy ostatnio dosc sceptycznie wypowiadala sie na temat ccc - poza tym wyrzucili ccc z top picks.
Natomiast zobaczymy czego sie spodziewa po wynikach beda liczby :) i to juz bedzie wazne bo reakcje czesto sa bardziej w odniesieniu do konsensusu niz do zmian r/r.
Widzę, że są już prognozy na 2q mbanku dla lpp i ccc.
CCC: "Pomimo niesprzyjających warunków pogodowych w maju, uważamy, że wyższe temperatury w czerwcu i lipcu pomogły zniwelować wpływ tego czynnika na wyniki za cały kwartał."
Brak fajerwerków. Trudno się spodziewać dodatniego LFL przy takich prognozowanych przychodach i zmianie powierzchni. W zasadzie nie będą się jakoś różnić od Mbanku.
Plotki głoszą, że Pani Sylwia „czuje” tę spółkę lepiej niż inni analitycy. Może i tak, ale najwyraźniej inni czują to samo.
Tymczasem wyznawcy wyrafinowanej analizy fundamentalnej opartej wyłącznie na zysku netto mogą mieć trudne chwile, bo zysk netto będzie po prostu niższy rdr.
Dnia 2025-07-26 o godz. 16:04 ~Mc1 napisał(a): > Rekomendacja fundamentalna: trzymaj > > Cena docowa 254,6 > > Na razie nie ma opisu po polsku tylko w j. angielskim ##
Reko są na kilka m-cy, a takie wartości jak w/w to może po 3Q, bo po 2Q to szczerze wątpię, że >230 zł kurs się utrzyma przez kilka sesji i to przy założeniu, że wyniki jednak bedą lepsze niż te prognozy.
Szacunki moga byc juz w przyszlym tyg - powinnismy sie sporo z nich dowiedziec. Konsensus jak widac bedzie w rejonach 450-470mln ebitda. Zeby byl zryw w gore musimy miec powyzej 500mln EBITDA. Dostaniemy tez najswiezsze info odnosnie nowych powierzchni, ktore moze byc kluczowe dla zrealizowania prognozy przychodow. Spolka jest dosc wysoko wyceniana takze wizja braku prognozy moze zapowiadac spora korekte - (porownuje wycene do lpp ev/ebitda). Wiem napiszecie ze to jak z prognoza pogody bedzie padalo albo nie - ale wyniki troche takie beda z jendej strony powinnsmy miec znaczaca poprawe na rentownosci w Modivo i spory przyrost powierzchni w HP z drugiej strony pooda totalnie nie sprzyjala i zapewne zobaczymy we wszystich szyldach ujemny lfl. Dlatego ja czekam z boku na dane i chyba w obliczu tego wszystkiego to najrozzsadniejsze rozwiazanie.
-1,091.5mld koszty SG&A - 39%
1,38mld zysku brutto marza 49,2%
Co ciekawe prognozuja nizsza marze niz w q1 wydaje mi sie nawet po uwzglenianie hurtowej sprzedazy troche za nisko ustawiona.
Dobieram dzisiaj kolejne 10xL - ten wywiad z LPP wlal optymizm :)
Tak, tylko oni zakladaja spadek marzy w eobuwie/modivo o 4% do 40% i w HP o 2% do 48,8 - tutaj nie ma sprzedazy hurtowej oni ja podpinaja pod CCC. To jest jak dla mnie za nisko. Do tego ebitda % dla modivo jest ustawiona nizej niz w q1 tylko na 8% - zreszta dla HP tez prognozuja nizsza % ebitde. Q2 nawet slabszy pogodowo popwinien byc jednak lepszy od q1 w kazdej kategorii. Moze zakladaja ze ta wyprzedaz w tym roku byla duzo bardziej agresywna.