• Jakieś sugestie.....??? Autor: ~synaps [37.248.218.*]
    https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/orlen-bada-przyszlosc-energi-koncern-szuka-doradcy/k5r3w4t
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~emeryt [31.0.95.*]
    Każdy z przyszłych wariantów powinien spowodować wzrost wyceny spółki na GPW a niektóre warianty są drogą do ponadprzeciętnych zysków .Jaki wariant bedzie grany zobaczymy w przyszłości .Jednak odchodzimy do wątków pobocznych od głównej przyczyny sporu .

Europoseł Janusz Lewandowski przypomniał, że w 2020 r. przejęto Energę, "perłę Pomorza", za jedną czwartą ceny

https://businessinsider.com.pl/biznes/po-ws-sprzedazy-lotosu-bedziemy-domagac-sie-informacji/9tqp4mb

Z nieznanych powodów brak jest woli politycznej wyjaśnienia ustawki Sasin/Orlen ...Ja i wielu drobnych akcjonariuszy akurat z tą tezą się zgadza ..a jeśli to prawda to mamy dzialanie na szkode obywateli ,a niedozwoloną pomoc publiczną dla Orlenu ....zapominamy o niedoskonałych przepisach gdzie drobni akcjonariusze pod presją ala szantażu wycofaniem akcji z GPW sprzedają akcje woęc znamiona wyzysku .....co z pokrzywdzeniem akcjonariuszy wykazane wyrokiem sądu ...co z niegodziwą cena wezwania którą w uzasadnieniu poptwierdził sąd ...ba może politycy którzy ingerują w tej sprawie na podstawie analogi można domniemywać że kazano sprzedać akcje w wezwaniu funduszom państwowym ...dodatkowo na przykładzie KERNEL fundusze i OFE medialnie twierdzili że nie mogą mieć spółek delisting i dlatego sprzedały w wezwaniu ....Czekam cierpliwie na ponadprzeciętne zyski .
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~Wieloryb [83.24.34.*]
    Prezes Fąfara ustawia się pod wiatr żeby go nie zmiotło po rekonstrukcji rządu?
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~darek [79.185.191.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=7sO-sKE-YMk
    -ok.50 min nagrania,kiedy Fafara mówi prawdę?bo już raz kancelarię doradczą wybrał,ba nawet wycenę zlecil,a przynajmniej tak publicznie zapewniał,nas akcjonariuszy Energi,więc co?8 miesięcy wcześniej bezczelnie kłamał???
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~tor [91.94.98.*]
    Dla zarządu tych 2 firm najwazniejsze jest utrzymac sie na dobrze płatnym stolku tj wykorzystac swoje 5 min / figuranci ?/ Wbrew pozorom nie jest to latwe bo muszą wyczuć nastroje panujace na gorze- nikt nie wie jaka sila zwyciezy Wybranie kancelarii to przekaz na gore i moze polecenie samej gory ze wszystkie mozliwosci są w grze a ewentualne poprzednie wnioski / poprzedniej kancelarii /mogą ulec zmianie To ze znow przydzie nam poczekac widac po ustawionych ciagle sporych obrotach Wszyscy tu grają o duzą kase
    dla kilkuset %,bo w zadnym wariancie nie wychodzi obecna cena giełdowa Energi,chyba warto poczekać,skoro już się siedzi w tym bagnie-co sądzisz ?
    Na energii ciagle nie jest bagno bo znam znajomych ktorzy weszli w firmy na gpw i ciagle maja po 5 latach stratę SII Probuje to zmienic ale metna woda jest potrzebna duzym rybom co obserwujemy i na nasze spolce
    upieram się,że trochę czymś innym jest sytuacja na spółce prywatnej,a czymś innym "paserstwo" na spółce publicznej z udziałem SP w kontekscie sprzedaży Energi za ułamek wartosci do drugiej spółki zudziałem SP,jestem od 13'na GPW(moze niedługo)ale takiego sk.....wa jak nam zrobiono z Energą jeszcze nie widziałem
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~Ambroży [185.164.142.*]
    @tor - powiedz to tym co lwią część kupowali 2014/2015 skuszeni dywidendą i bezpieczneństwem gwarantowanym nudnym biznesem i gwarancjami SP - a potem nie mieli dość środków żeby uśredniać,

ja wiele lat uśredniałem i jestem na 0+ - ale uwzg. inflację jestem -50%
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    Niech teraz państwo ogłosi wezwanie po 7 zł a zarząd uzna to za godziwą cenę tak jak za z....... pis ...ców
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    Niech MAP ogłosi wezwanie po 7 zł a zarząd uzna, to za godziwą cenę tak jak to było za pis......ców
    A tu obserwujemy piekne zapewne umowione transakcje tylko kto oddaje po takiej cenie? Co mu za to obiecali ?
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~Bimber [109.206.213.*]
    Przeklejam swój komentarz z innego wątku: to stara zagrywka fąfary, że wypuszcza takie info niby obiecujące a potem nic się nie dzieje. Kurs wzrasta a potem spada, moim prywatnym zdaniem fąfi spekuluje na akcjach energi i robi insider trading na słupy
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~Wieloryb [165.225.207.*]
    To raczej dalszy ciąg pajacowania Fafary. Co budzi nadzieje to fakt ze teraz w swietle reflektorów i na duzej scenie
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~Pepik [188.146.160.*]
    Enea 10 mld Energa 5 mld Orlen 100 mld niech położą 1 mld na stół za te 9% i zobaczymy ile oddamy pomimo takich dobrych informacji nie ma popytu na akcje wystarczy 30k i blokują wzrosty na 12.9
  • Re: Jakieś sugestie.....??? Autor: ~Daro [37.225.16.*]
    Jeszcze dziś na minus będzie, biedny ten nasz orlen
[x]
ENERGA 3,18% 14,92 2025-09-12 17:03:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.