Każdy z przyszłych wariantów powinien spowodować wzrost wyceny spółki na GPW a niektóre warianty są drogą do ponadprzeciętnych zysków .Jaki wariant bedzie grany zobaczymy w przyszłości .Jednak odchodzimy do wątków pobocznych od głównej przyczyny sporu .
Europoseł Janusz Lewandowski przypomniał, że w 2020 r. przejęto Energę, "perłę Pomorza", za jedną czwartą ceny
Z nieznanych powodów brak jest woli politycznej wyjaśnienia ustawki Sasin/Orlen ...Ja i wielu drobnych akcjonariuszy akurat z tą tezą się zgadza ..a jeśli to prawda to mamy dzialanie na szkode obywateli ,a niedozwoloną pomoc publiczną dla Orlenu ....zapominamy o niedoskonałych przepisach gdzie drobni akcjonariusze pod presją ala szantażu wycofaniem akcji z GPW sprzedają akcje woęc znamiona wyzysku .....co z pokrzywdzeniem akcjonariuszy wykazane wyrokiem sądu ...co z niegodziwą cena wezwania którą w uzasadnieniu poptwierdził sąd ...ba może politycy którzy ingerują w tej sprawie na podstawie analogi można domniemywać że kazano sprzedać akcje w wezwaniu funduszom państwowym ...dodatkowo na przykładzie KERNEL fundusze i OFE medialnie twierdzili że nie mogą mieć spółek delisting i dlatego sprzedały w wezwaniu ....Czekam cierpliwie na ponadprzeciętne zyski .
https://www.youtube.com/watch?v=7sO-sKE-YMk -ok.50 min nagrania,kiedy Fafara mówi prawdę?bo już raz kancelarię doradczą wybrał,ba nawet wycenę zlecil,a przynajmniej tak publicznie zapewniał,nas akcjonariuszy Energi,więc co?8 miesięcy wcześniej bezczelnie kłamał???
Dla zarządu tych 2 firm najwazniejsze jest utrzymac sie na dobrze płatnym stolku tj wykorzystac swoje 5 min / figuranci ?/ Wbrew pozorom nie jest to latwe bo muszą wyczuć nastroje panujace na gorze- nikt nie wie jaka sila zwyciezy Wybranie kancelarii to przekaz na gore i moze polecenie samej gory ze wszystkie mozliwosci są w grze a ewentualne poprzednie wnioski / poprzedniej kancelarii /mogą ulec zmianie To ze znow przydzie nam poczekac widac po ustawionych ciagle sporych obrotach Wszyscy tu grają o duzą kase
Na energii ciagle nie jest bagno bo znam znajomych ktorzy weszli w firmy na gpw i ciagle maja po 5 latach stratę SII Probuje to zmienic ale metna woda jest potrzebna duzym rybom co obserwujemy i na nasze spolce
upieram się,że trochę czymś innym jest sytuacja na spółce prywatnej,a czymś innym "paserstwo" na spółce publicznej z udziałem SP w kontekscie sprzedaży Energi za ułamek wartosci do drugiej spółki zudziałem SP,jestem od 13'na GPW(moze niedługo)ale takiego sk.....wa jak nam zrobiono z Energą jeszcze nie widziałem
@tor - powiedz to tym co lwią część kupowali 2014/2015 skuszeni dywidendą i bezpieczneństwem gwarantowanym nudnym biznesem i gwarancjami SP - a potem nie mieli dość środków żeby uśredniać,
ja wiele lat uśredniałem i jestem na 0+ - ale uwzg. inflację jestem -50%
Przeklejam swój komentarz z innego wątku: to stara zagrywka fąfary, że wypuszcza takie info niby obiecujące a potem nic się nie dzieje. Kurs wzrasta a potem spada, moim prywatnym zdaniem fąfi spekuluje na akcjach energi i robi insider trading na słupy
Enea 10 mld Energa 5 mld Orlen 100 mld niech położą 1 mld na stół za te 9% i zobaczymy ile oddamy pomimo takich dobrych informacji nie ma popytu na akcje wystarczy 30k i blokują wzrosty na 12.9