• WZA Autor: ~akcjonariusz [109.243.144.*]
    Drugi raz nie jadę na walne nie ma sensu i tak przegłosują to co chce Selena jak nowi będą chcieli wypłacić sobie dywidendę to mają zgłoszony projekt uchwały zobaczymy o co chodzi jaką ma strategie nowy większościowy udziałowiec.
  • Re: WZA Autor: ~Ketchup1 [37.31.21.*]
    A do kiedy można wprowadzać zmiany w projektach uchwał ? To już zostało tylko głosowanie tej dywidendy 20 gr albo 0 ? Nie ma możliwości już wprowadzania zmian no w wysokości dywidendy ?
  • Re: WZA Autor: ~Ketchup1 [37.31.21.*]
    Mi się wydaje że sprawa dywidendy została przeniesiona ze względu na to co nie jest jeszcze oczywiste a miało być wpływ na to czy wykonać polecenie Seleny czy robić po swojemu https://uokik.gov.pl/bip/selena-industrial-technologies-sp-z-oo
  • Re: WZA Autor: ~akcjonariusz [109.243.144.*]
    Dopóki nie rozliczą transakcji z wezwania a to nastąpi dopiero w sierpniu to na walnym procedować będą starzy właściciele nad projektami uchwał zgłoszonymi już dawno ale pewnie od Seleny dostaną wytyczne co i jak mają uchwalić .
  • Re: WZA Autor: ~vieira9 [31.0.91.*]
    Witajcie, interesowałem się tą spółką, rzeczywiście fundament jest. Ale sorry, unikam spółek, które olewają nawet ich twórcy i właściciele. Wszystkiego dobrego.
  • Re: WZA Autor: ~Ketchup1 [37.30.6.*]
    A zgody UOKiK dalej nie widać . Będzie przedłużenie wezwania jak nie wydadzą zgody w najbliższym czasie .  Dywidendy brak ale to nie zaskoczenie
    Wydaje mi się że zgodę dostali przed ogłoszeniem wezwania tak coś obiło mi się o uszy jak byłem na walnym w pierwszym terminie.
  • Re: WZA Autor: ~Ketchup1 [188.146.11.*]
    Sprawa jest w toku . Nie ma jeszcze zgody wynika to z komunikatu na stronie UOKiK. A nie mogą dać przecież wcześniej jakiejś deklaracji czy obietnicy . Ja się nie znam może to tylko formalność i nie ma tam żadnej niepewności ale coś się postępowanie wydłuża . Wiem że łatwe sprawy trwają miesiąc może trochę więcej. Chyba że jakieś urlopy czy coś . Może tam za nim wyjdzie oficjalne stanowisko można się coś kanałami nieoficjalnymi dowiedzieć ale póki nie ma oficjalnego komunikatu z UOKiK wezwanie musi być przedłużone .
    Nie jestem pewien tej procedury ale myślę co by było gdyby ogłosili wezwanie akcjonariusze by się zapisali a oni nie otrzymali by zgody o takiej sytuacji nie słyszałem a więc myślę że zgodę mają bo ryzyko różnych pozwów i innych perypetii by się obawiali.
  • Re: WZA Autor: ~Ketchup1 [188.146.11.*]
    No a ja w miarę jestem pewien . W tresci wezwania jest to napisane że wezwanie zrealizuje się pod warunkiem takim a takim i właśnie między innymi zgoda regulatora . Nie będzie zgody na czas to przedłuża wezwanie nie będzie zgody wogole to wezwanie będzie nie ważne . Podejrzewam że normalnie będzie zgoda bo to nie są jakieś duże firmy nikt tu monopolu nie uzyskuje , ale no musi ta zgoda być . Oczywiście że były takie przypadki wezwania niezrealizowanego ze względu na brak zgody .
  • Re: WZA Autor: ~Jose [93.159.55.*]
    https://uokik.gov.pl/bip/selena-industrial-technologies-sp-z-oo

STAN SPRAWY: Sprawa w toku
  • Re: WZA Autor: ~Ketchup1 [37.31.46.*]
    A więc przedłużenie wezwania . Zgodnie z przewidywaniami niektórych forumowiczów ..... ;)
  • Re: WZA Autor: ~akcjonariusz [109.243.65.*]
    Myślę że pod koniec podniosą cenę na 4.50 zł.
  • Re: WZA Autor: ~Ketchup1 [37.31.156.*]
    Z ich punktu widzenia nie ma sensu podnosić ceny jeśli nie dało by to delistingu . Sam chcesz 7 po 4.5 nie sprzedaż więc po co podniesienie ?
[x]
IZOLACJA -1,91% 3,59 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.