Który mądry wpadł na pomysł z tym skupem akcji własnych? Teraz będziecie powtarzali te bzdury na forum bankiera przez kolejne 3 miesiące tak jak było z februarym.
Może jakieś fakty inwestorzy.
Fakty są takie, że jest totalna padaka a prezes nie jest zainteresowany, żeby było lepiej. TGS wali koszty jakby robili GTA a wydają dodatek który powinien zostać anulowany i aż strach pomyśleć co ci amatorzy zrobią z Narcos - o ile wogóle takie coś powstanie a nie jest zasłoną dymną. MG nie wiadomo skąd wali milionowe koszty w usługach obcych a studzienka DDS powoli wysycha i zaraz wskoczą minusiki za kwartalnych, ale co tam siedźmy cicho a kurs prezia nie interesuje.
spoko, spoko ludziska.. na 3R siedziałem 3 lata. I co? 230% wpadło jak nic. Więc i tu kiedyś dym opadnie. No chyba, że ktoś wisi na 26 - 30 i nie uśrednia, to jest lekka padaka.
Ja tu siedzę od 4 lat i zaczynałem zakupy powyżej 80 zł ale do tej pory udało się uśrednić do 38 zł i jestem zapakowany po same więc już nie kupuję bo 100-200 akcji nie robi różnicy na kursie . Czekam za 38 zł oddam zeby wyjść na zero
Ja czekam tutaj żeby w końcu cos pokazali z tego Narcos i ATS2. Nie od dziś wiadomo, że na gameingu kursy najlepiej rosną pod marzenia. Osobiście jednak bardziej liczę na zarobek na Road niż tutaj, jednak różnica w kapitalizacji robi swoje. Zresztą tam wystarczyło 15 tys. żeby zrobić wzrost o 13%. Premiera zbliża się wielkimi krokami, więc raczej kurs będzie szedł dalej w górę.
A co do zarządzania projektami to dali TSG robienie dodatku, gdy programiści powinni swoje całe moce przerobowe przeznaczać na Narcos żeby był jak najwyższej jakości. To jest niestety właśnie przykład zarządzania prezesa - zrobić coś "po kosztach" (które wcale nie są niskie), zamiast dać to zespołowi który robił oryginalną grę.
Na steam niby napisane, że wydają Narcos w tym roku - tym bardziej dziwi ta akcja ze zleceniem zrobienia im dodatku.
Nic nie pokazują, ani nie mówią w sprawie NARCOS i patrząc, że mamy lipiec wydaje się, że są w powijakach z projektem. A może jest protest programistów za obiecane akcje motywacyjne. Więc zakładam, że w tym roku może będą jakieś większe zajawki, a wydanie pełnoprawnej gry będzie w 26 roku. Lepiej żeby się przyłożyli do konkretnej roboty. Chyba wiedzą tam, że jak wyjdzie gniot, lub jakiś nic nie znaczący średniak to IP DDS z czasem przeminie jak mgła poranna i kapitalizacja spółki zrobi się 10 baniek, a na "usługi obce" i boki skądś trzeba brać Panie prezesiku (pseudo PINOKIO).
Dooopsko ściska, bo kółeczka nie idą? Nie wiecie co się dzieje i co się wydarzy? Obroty wam nie pasują? :) To sprzedawać jak nie chcecie trzymać jękacze, skoro xxx przylazł to znaczy że czeka na spadki na... ( nie powiem wam), i teraz dla zabicia czasu będzie tutaj się udzielał. Już coś tam gęga o 13 cm - spoko, czekam na to 13. :) .
ja nie widzę sensu skupu akcji przez spółkę - zakupy ,żeby mityczne fundusze miały co odkupić ? przecież jest cała masa akcji po "sprzedaży" przez Prezesa i PLAYWAY - chyba Prezes nie namówił żadnego funduszu na ten luksusowy towar po 40 i 23 pln . Prezes mówił ,ze spółka będzie robić produkcje po 2 mln pln , póżniej była informacja o stylistyce 2D i low poly i co się wydarzyło nic . Mnie osobiście trochę denerwuje brak poważnych informacji ze spółki , oraz brak "pamięci" Prezesa do tego co powiedział . Mam nadzieję ze zespoły deweloperskie jednak coś robią . Ja systematycznie redukuję liczbę akcji ze stratami .
Po co mają robić skup akcji, jak mogą skupować z rynku za grosze , gdyby rzeczywiście chcieli. Prezes nie ma na to kasy. To że prezes nie ma kasy nie znaczy że inni nie mają, a akcji jest tylko 2,5 w rękach FF. Jakbyś chcial przejąć nie płacąc wiele, to ile zajęlo by Ci , zeby zebrać z rynku w dobrych pieniądzach (wiedząc że nie musisz się spieszyć)? Pytanie tylko, przed premierami czy po? Punkt zwrotny to sprawa z TVSG - tak to widzę.
Więc oświeć nas efendi. Coś tam insynuujesz a wiesz tyle co nic. Ten nick to po to by dodać sobie powagi? To ja mogę powiedzieć że jesteś przestarzałym modelem ze źle dobranymi parametrami, w dodatku jak się ma crap na wejściu to ma się też crap na wyjściu - o ile wiesz co to znaczy i do czego się odnosi.