• A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~321 [185.226.89.*]
    I co? I nic daszku. Ynwestor za 2 gr

Haha
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~daszek [171.22.91.*]
    Dnia 2025-07-21 o godz. 10:38 ~321 napisał(a):
    > I co? I nic daszku. Ynwestor za 2 gr
    > >
    > > Haha

Cyferkowy, to dopiero preludium, do tego co nastąpi, jak akcjie nowych serii zostaną wprowadzone do obrotu giełdowego.
    Módl się o jakiekolwiek info...
    Haha

• Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~mm [185.22.136.*]
    Martw się pan o siebie, jak Klabater, duży zarobek.
    Dnia 2025-07-22 o godz. 09:28 ~mm napisał(a):
    > Martw się pan o siebie, jak Klabater, duży zarobek.

Ja się o was nie martwie, wy tu jesteście długotermonowo, więc nie widze problemu, odpowiadam tylko na personalną zaczepkę..
    Co do Klabatera, możesz tylko podziwać, najbliższe sesje... ;;))
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~rts [31.128.8.*]
    > >
    > > Haha

Poczekaj kiedy akcje zostaną dopuszczone do obrotu, wtedy zobaczysz czerwień i urealnione poziomy cen w okolicach 3-4 PLN..
    Dnia 2025-07-22 o godz. 09:54 ~rts napisał(a):
    > Dnia 2025-07-21 o godz. 10:38 ~321 napisał(a):
    > > I co? I nic daszku. Ynwestor za 2 gr
    > > >
    > > > Haha
    >
    > Poczekaj kiedy akcje zostaną dopuszczone do obrotu, wtedy zobaczysz czerwień i urealnione poziomy cen w okolicach 3-4 PLN..

Nie zabieraj im marzeń, większość wierzy i czeka na mityczne 100 zł. jeszcze w tym roku..
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~Dusan [194.145.103.*]
    No i masz krew dzień kolejny z rzędu.
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~321 [31.0.91.*]
    Zobaczymy jutro bo mowiono pod koniec lipca info o dotacji i jest

https://www.gov.pl/web/rozwoj-technologia/informacje-o-udzielonej-pomocy-publicznej
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~Radosny [83.24.69.*]
    Nie ma co się cieszyć , trochę fundusz ma akcji do zbycia
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~321 [31.0.27.*]
    Jak pocisk jeden kosztuje 30-40k zł to trzeba sie cieszyć bo spółka z kapitalizacja 2 mld pikuś przy produkcji rocznej 150-180k pocisków. A teraz drogi kolego troche matematyki ile moga miec przychodu.

Nie licze nawet min ktore zaczna produkwoac od zaraz
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~rts [31.128.8.*]
    Dnia 2025-07-22 o godz. 21:37 ~321 napisał(a):
    > Jak pocisk jeden kosztuje 30-40k zł to trzeba sie cieszyć bo spółka z kapitalizacja 2 mld pikuś przy produkcji rocznej 150-180k pocisków. A teraz drogi kolego troche matematyki ile moga miec przychodu.
    > >
    > > Nie licze nawet min ktore zaczna produkwoac od zaraz

Poczekaj 3 lata , co najmniej do 2028 roku kiedy zaczną raportować wyniki finansowe, wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. Fakt jest natomiast taki, że oni nie mają żadnego doświadczenia w produkcji pocisków 155 mm. Nikt nie podpisze żadnego kontraktu z taką firmą bez sprawdzenia produktu, nawet listu intencyjnego .
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~Free [93.159.17.*]
    "Nikt nie podpisze żadnego kontraktu z taką firmą bez sprawdzenia produktu, nawet listu intencyjnego"

Polska armia miała podpisaną umowę z firmą w USA, która okazała się garażem, w którym jeden gość montował swoje podzespoły, tak więc wszystko jest możliwe.
    > >
    > > Haha

I co kreskowy 321, na 2 gr mnie wycenileś... Ha ha ha
    Szkoda ludzi, którzy sugerują się twoją opinią..
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~Free [93.159.17.*]
    daszek - z całym szacunkiem, ale bardziej wierzę w to, że tutaj podbija kurs przed dopuszczeniem akcji, czy rzeczywiście podpisza kontrakt na produkcję amunicji niż w to, że Klabater wygrzebie się z dołka;) A dodam, że Klabater też znam jeszcze z czasów sprzed Crossroad Inn, od tego czasu zaprzepaścili każdą szansę na zrobienie dobrej gry - dosłownie każdą.

Tam to już możesz sobie liczyć co najwyżej na odbicie zdechłego kota, tak jak ostatnio miało to miejsce. Tutaj spółka jeszcze może zostać rozegrana pod marzenia, a jak zawrą kontrakt no to będzie jak na Atrem swego czasu. Tam też nikt nie wierzył w przyszłość spółki.
    Dnia 2025-07-23 o godz. 13:22 ~Free napisał(a):
    > daszek - z całym szacunkiem, ale bardziej wierzę w to, że tutaj podbija kurs przed dopuszczeniem akcji, czy rzeczywiście podpisza kontrakt na produkcję amunicji niż w to, że Klabater wygrzebie się z dołka;) A dodam, że Klabater też znam jeszcze z czasów sprzed Crossroad Inn, od tego czasu zaprzepaścili każdą szansę na zrobienie dobrej gry - dosłownie każdą.
    >
    > Tam to już możesz sobie liczyć co najwyżej na odbicie zdechłego kota, tak jak ostatnio miało to miejsce. Tutaj spółka jeszcze może zostać rozegrana pod marzenia, a jak zawrą kontrakt no to będzie jak na Atrem swego czasu. Tam też nikt nie wierzył w przyszłość spółki.

To, że znasz Klabatera z jakichś tam czasów w tej chwili nie ma znaczenia. Gaming na Klabaterze będzie stopniowo wygaszany.. ;;))
    Także, Klabatera zostaw mądrzejszym.
    Skup się na PGM, bo jak do tej pory, to co pisalem realizuje się.. ;;))

• Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~321 [31.0.93.*]
    Dobra daszek mówiłeś że jak będzie ponad 100 mln akcji to kurs zanurkuje.

To że ktoś dołuje kurs po 4% procent to nic nie znaczy bo ostatnio po espi o minach wróciło z 15 zł na 18 zł w 3h. A uwalanie z 18 zł na 15 zL trwało 3 dni

Czekamy na espi o dotacjach. No i jak zachwalasz swoją spolke to co tu robisz?
    Dnia 2025-07-23 o godz. 13:45 ~321 napisał(a):
    > Dobra daszek mówiłeś że jak będzie ponad 100 mln akcji to kurs zanurkuje.
    > >
    > > To że ktoś dołuje kurs po 4% procent to nic nie znaczy bo ostatnio po espi o minach wróciło z 15 zł na 18 zł w 3h. A uwalanie z 18 zł na 15 zL trwało 3 dni
    > >
    > > Czekamy na espi o dotacjach. No i jak zachwalasz swoją spolke to co tu robisz?

Cyferkowy z tobą to taka dyskusja.
    Jak pisalem, że 100 mln akcji będzie, to kurs zanurkuje, to wklej mi tego posta. Takim pisaniem obnażasz się intelektualnie, 100 000 to akcje immienne.
    Pisałem o dopuszczeniu do obrotu akcji poniżej.. ;;))

Zobacz wątki dotyczące Polska Grupa MilitarnaZobacz profil Polska Grupa Militarna
    Autor: ~daszek [171.22.91.*] 2025-07-10 11:36
    Opublikowano przy kursie:  17,80 zł , zmiana od tamtej pory: -14,38%
    KILKA FAKTÓW- specjalnie na życzenie 321..
    Wniosek o wprowadzenie do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect akcji Emitenta, tj. 1.450.852 sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii H, 5.500.000 sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii I  4.000.000 sztuk akcji serii FA

Seria H- cena emisyjna 0.70 zł...
    Seria I - cena emisyjna 0,60 zl ..
    Seria FA- cena emisyjna (w zależności od daty objecia właścicieli warrantów subskrypcyjnych serii C)- 3,00 zł. 1,60 zł. 2,80 zł. 

Czy po dopuszczeniu w/w serii do obrotu na rynku NC, będzie oplaciło się posiadaczom w/w serii sprzedawać??
    Odpowiedźcie sobie sami.. Miłych przemyśleń.. ;;))

Na wszelki pytania, odpowiedzi udzieli najbardziej kumaty na tym forum cyferkowy 321.. ;;))

• Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~Gracz [83.11.182.*]
    Problem że spadło już ~30% od górki. Pójdzie dobre info może przed wynikami w sierpniu to zrobią szybką podbitkę +10% i tyle. A do tego czasu może dalej spadać, bo nawet odbitki nie widać na horyzoncie. Powolne osuwanie to raczej zły sygnał.

Czasy podbitek +25% chyba też się tutaj już skończyły. Po ostatnich dobrych info ledwie trochę poszło do góry i zaraz spadło. Jakby papier nie miał już mocy. Szkoda.
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~Free [93.159.16.*]
    Daszek - ja rozumiem, że tam jesteś zapakowany i chcesz wzrostów, a tutaj czekasz na promocje bo papier też jest obiecujący z tymi planami, dlatego jesteś jednym z "życzliwych" ostrzegających przed wysoką wyceną. Nie ty pierwszy stosujesz taka strategię i nie ostatni:) Wkurza mnie tylko jak ktoś udaje zatroskanego i zdumionego kapitalizacją, a tak naprawdę chce kupić taniej, dlatego produkuje takie posty po to żeby zbić cenę. Tym bardziej, że na Klbaterze nie przeszkadza ci to, ze tam rośnie w sumie nie wiadomo pod co, bo może i była zmiana właściciela akcji, ale na razie nie wiadomo kto to:)

Wycena może i teraz za wysoka, ale w sumie czy mamy porównanie do jakiejś zbrojeniówki na polskiej giełdzie? Zdaje się, że to pierwsza taka spółka. Z samej amunicji może być ok. 200 mln przychodu, a jak zrealizują inwestycje produkcji amunicji i rzeczywiście uruchomią linie w rok, no to być może pozyskają więcej kontraktów albo zajmą się produkcją czegoś innego. Teraz wchodzimy w epokę zbrojeń i zdziwiłbym się jakby nie dało się zarobić na jedynej spółce zbrojeniowej na giełdzie.

Perspektywy są ok, tylko wycena za wysoka - ty to widzisz i ja to widzę. Mnie tylko denerwuje to udawanie życzliwego jak wiadomo, że chodzi ci po prostu o to żeby kurs był niższy. Kto wie, może przejdziesz nawet z Klabatera tutaj jak tam kurs osiągnie odpowiedni poziom:)

Ja czekam osobiście na spadki, po podpisaniu jakiegoś pokoju/zawieszenia broni, wtedy z zarobionych środków na ukrainkach kupię sobie tutaj więcej akcji w promocji.

Gracz - jak zwykle zależy na jakich poziomach wchodzisz i jaką masz strategię. Ja zawsze wchodzę pakietami przy czym im niżej tym za większą kwotę - tutaj docelowo mam na razie 10% akcji, które chcę kupić. Spodziewałem się spadków po emisji, ale jak na razie to one są na poziomie poprzedniego zejścia niżej, czyli jak dla mnie żadna okazja bo już mam pakiet zakupiony w tych okolicach.
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~Janusz [188.146.24.*]
    I mądra, normalna analiza sytuacji a nie ten wiecznie fałszywy bełkot tych co chcą kupić taniej a piszą brednie.
  • Re: A miała lac się krew gdy będzie więcej akcji Autor: ~bilioner [84.17.55.*]
    kupowaleś po 2 zeta to bawisz się i obrywasz boki, bo tu jak zwykle na GPW po zabawie
    Dnia 2025-07-23 o godz. 17:22 ~Free napisał(a):
    > Daszek - ja rozumiem, że tam jesteś zapakowany i chcesz wzrostów, a tutaj czekasz na promocje bo papier też jest obiecujący z tymi planami, dlatego jesteś jednym z "życzliwych" ostrzegających przed wysoką wyceną. Nie ty pierwszy stosujesz taka strategię i nie ostatni:) Wkurza mnie tylko jak ktoś udaje zatroskanego i zdumionego kapitalizacją, a tak naprawdę chce kupić taniej, dlatego produkuje takie posty po to żeby zbić cenę. Tym bardziej, że na Klbaterze nie przeszkadza ci to, ze tam rośnie w sumie nie wiadomo pod co, bo może i była zmiana właściciela akcji, ale na razie nie wiadomo kto to:)
    >
    > Wycena może i teraz za wysoka, ale w sumie czy mamy porównanie do jakiejś zbrojeniówki na polskiej giełdzie? Zdaje się, że to pierwsza taka spółka. Z samej amunicji może być ok. 200 mln przychodu, a jak zrealizują inwestycje produkcji amunicji i rzeczywiście uruchomią linie w rok, no to być może pozyskają więcej kontraktów albo zajmą się produkcją czegoś innego. Teraz wchodzimy w epokę zbrojeń i zdziwiłbym się jakby nie dało się zarobić na jedynej spółce zbrojeniowej na giełdzie.
    >
    > Perspektywy są ok, tylko wycena za wysoka - ty to widzisz i ja to widzę. Mnie tylko denerwuje to udawanie życzliwego jak wiadomo, że chodzi ci po prostu o to żeby kurs był niższy. Kto wie, może przejdziesz nawet z Klabatera tutaj jak tam kurs osiągnie odpowiedni poziom:)
    >
    > Ja czekam osobiście na spadki, po podpisaniu jakiegoś pokoju/zawieszenia broni, wtedy z zarobionych środków na ukrainkach kupię sobie tutaj więcej akcji w promocji.
    >
    > Gracz - jak zwykle zależy na jakich poziomach wchodzisz i jaką masz strategię. Ja zawsze wchodzę pakietami przy czym im niżej tym za większą kwotę - tutaj docelowo mam na razie 10% akcji, które chcę kupić. Spodziewałem się spadków po emisji, ale jak na razie to one są na poziomie poprzedniego zejścia niżej, czyli jak dla mnie żadna okazja bo już mam pakiet zakupiony w tych okolicach.

Nic nie pisałem o kapitalizacji, wiec nie dorabiaj sobie teorii do swojego wywodu.
    Nie udaje życzliwegi, zatroskanego, a realnie patrzę na spółkę w perspektywie kilku/kilkunastu miesiecy jeżeli będą planowal kupować poraz wtóry, to na pewno nie na tych poziomach. Niebawem dopuszczenia groszowych emisji, więc bawcie się zdrowo.
    Wybiegaj sobie w przyszlość, jak zrealizaują to, jak zrealizują tamto itp.. minie kilkanaście miesięcy a kurs będzie....... . Chcesz być tu długoterminowo to bądź..
    A jestem tu, aby towarzyszyć cyferkowemu 321, on już widzial w tym roku 100 zł i więcej, a ja twierdzę, że nie ma na to szans i kurs będzie się obsuwał pod własnym cieżarem, pewnie z korektami wzrostowymi pod cenotwórcze infa. Pisałem o tym w czerwcu i jak do tej pory, rynek przyznaje mi rację. . ;)
    A Ty zaklinaj krótkoterminową rzeczywistość i trwaj na posternuku.. ;;))
    Co, do Klabatera, Ty na pewno nie wiesz pod co, ja wiem i dlatego tam jestem. Tak jak pisałem, gaming na Klabaterze idzie w odstawkę..
[x]
PGMSA -2,22% 15,00 2025-09-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.