Jak to wytłumaczy spółka wg której część 2 jest kilka razy większa od 1? Otóż nie wytłumaczy bo tu nie ma czego tłumaczyć. Wydali półprodukt żeby się uratować ale gracze to widzą i nie kupują. Skutek będzie widać w wynikach półrocznych i kilku kolejnych kwartałach o ile farma je przetrwa.
Przecież dwójka jest jeszcze tak słabo zoptymalizowana że trzeba mieć kompa za 20k żeby pograć na sensownych ustawieniach graficznych. Poza tym gra ma wiele innych niedociągnięć, jest droższa niż jedynka itd. Chernobylite 2 musi jeszcze trochę poczekać w boxach na swoją kolej
Od jakiej ceny czekasz, że COŚ się wydarzy ? Od 30 PLN, 20 PLN, 10 PLN ? Otóż kariera farmy już się skończyła. Po ww3 nie ma śladu więc z wielkiego giganta została spółka garażowa. No przepraszam, spółka w domu jednego z prezesów. Chernobylite 2 od początku rozjechało się z częścią 1. To nie problem optymalizacji gry tylko jej nijakości. Fakt, że w tym dziele spółka utopiła 30-40 mln PLN jest bezsprzeczny. Co prawda faktyczne nakłady były pewnie o 50% niższe ale dla utrzymania wyniku spółka wszystkie koszty wrzucała w produkcję w toku. Reasumując, akcje farmy nie mają żadnej wartości. Żadnej ale na NC nie jest to wyjątek.
Kluczowe w tym biznesie jest powiedzenie sobie, trudno pomyliłem się, zaczynam od nowa lub gdzie indziej , pogodzenie się z porażką jest dobre i mądre, uwalnia też nadmiar ciśnienia, ja zająłem się Nordic walking , dziennie 7 km, świetna sprawa, naprawdę pomaga