Znam sporo sytuacji nagonów na spadki co jęczą, a potem jak się obkupią to się jeszcze śmieją że ktoś im tanio oddał. To pewnie nie Ty, ale nigdy nie wiadomo. Jaki tu będzie case? Ja ciągle nie wiem, ale widzę że pojawiła się grupa osób co chętnie kupiłaby spekulacyjnie po 5.5 zł z szansą na podbitkę na 6.4 zł+.
Zen, ja nie gram, ale twierdzę, że to spółka pod spekulacje. Oczywiście nie napiszę, że na 100% nie będzie m&a. Nie mam takich informacji. Po prostu z moich obserwacji wynika, że są na to marne szanse. I ja bardziej się nabijam z nagonów wzrostowych jak się produkują. A decyzke o inwestowaniu czy graniu niech każdy podejmuje sam.
To nie jest kwestia czy sprzedadzą genomtec ID, tylko kiedy i za ile? Sytuacja jest bardzo klarowna - wydzielane są spółki pod całkowite przejęcie. To dodatkowy kłopot, papierologia, koszty. Nie robią tego bez przyczyny.
Martwi mnie tylko trochę zbyt małe zaangażowanie reszty zarządu w akcje spółki. Duże FF i tylko szef zaangażowany. Teoretycznie osoby z zarządu powinny być zapakowane w akcje.... chyba, że robią to teraz... albo mają umowę lojalnościową....Poczekamy zobaczymy. Wydaje mi się, że spokojnie sprzedadzą Genomtec ID. Kwestia jak mówiłem - za ile.