Chat GPT napisał mi jedną trafną rzecz. Giełda, to nie jest gra logiczna, tylko GRA STATYSTYCZNA.
Gdyby była logiczna, to po obniżkach stóp i przed wizją kolejnych obniżek, banki by spadały, a zadłużone spółki zyskiwały.
Skoro się tak nie dzieje i nie ma logiki, to wszystko działa jak najbardziej ok.
Gramy w totka :D A komplikując to, ta gra statystyczna jest prowadzona przez dużych graczy. zrobią rebalancing to zmienią wajchę. Na ten moment wynika, że jeszcze nie chcą grać na spadki banków i na wzrosty spółek zadłużonych. Cierpliwość popłaca.
Tu musi być zmęczenie, żeby oddawać teraz tanio akcje a na bankach pomują, żeby tam kupować na wyścigi.
Logika na giełdzie rzadko gości.
Grubi zarabiają na emocjach drobnicy
Nareszcie jakieś rozsądne i przemyślane posty aż żal było coś nie napisać . Panowie z nadejściem nowego miesiąca zacznie się tu powolne zbieranie lecz przed tym zacznie się powolne wyciskanie zniecierpliwionych . Ja czekam że uda się jeszcze coś dobrać po taniości choć mam już tych akcji więcej niż zakładałem . Pamiętajcie ta sytuacja która teraz may nie potrwa długo tu gra zgrywa się co najmniej o 24zł w oczekiwaniu na 34 zł tam się widzimy .