• PIENIĄDZ PRZYCHODZI DO CIERPLIWYCH I WYTRWAŁYCH Autor: ~Tomasz [109.241.146.*]
    Kula u nogi w postaci shorta robi swoje ale i tak rynek to wybierze prędzej czy później lada moment wyniki
  • Re: PIENIĄDZ PRZYCHODZI DO CIERPLIWYCH I WYTRWAŁYCH Autor: ~Bankster [194.146.4.*]
    Chat GPT napisał mi jedną trafną rzecz. Giełda, to nie jest gra logiczna, tylko GRA STATYSTYCZNA.

Gdyby była logiczna, to po obniżkach stóp i przed wizją kolejnych obniżek, banki by spadały, a zadłużone spółki zyskiwały.

Skoro się tak nie dzieje i nie ma logiki, to wszystko działa jak najbardziej ok.

Gramy w totka :D
    A komplikując to, ta gra statystyczna jest prowadzona przez dużych graczy. zrobią rebalancing to zmienią wajchę.
    Na ten moment wynika, że jeszcze nie chcą grać na spadki banków i na wzrosty spółek zadłużonych.
    Cierpliwość popłaca.

• Re: PIENIĄDZ PRZYCHODZI DO CIERPLIWYCH I WYTRWAŁYCH Autor: ~CPSFan [109.243.67.*]
    Tu musi być zmęczenie, żeby oddawać teraz tanio akcje a na bankach pomują, żeby tam kupować na wyścigi.
    Logika na giełdzie rzadko gości.
    Grubi zarabiają na emocjach drobnicy
  • Re: PIENIĄDZ PRZYCHODZI DO CIERPLIWYCH I WYTRWAŁYCH Autor: ~Trader [185.67.70.*]
    nie ma co patrzeć na logikę -ale zawsze czy wcześniej czy póżniej kurs wraca/idzie w konkretnym kierunku

nie logiczny niedawno był spadek PKN poniżej 50zł przy dywidendzie co najmniej 4,5 (na tamten czas)
  • Re: PIENIĄDZ PRZYCHODZI DO CIERPLIWYCH I WYTRWAŁYCH Autor: ~Bankster [194.146.4.*]
    A później przy 70 będą uśredniali? a przy 50-60 będzie super okazja, bo spadło już 30-40%. i wpadła dywidenda 5 zł. :D
    No cóż. można i tak

Zaczekam tutaj.
  • Re: PIENIĄDZ PRZYCHODZI DO CIERPLIWYCH I WYTRWAŁYCH Autor: ~Marszałek [188.137.40.*]
    Nareszcie jakieś rozsądne i przemyślane posty aż żal było coś nie napisać . Panowie z nadejściem nowego miesiąca zacznie się tu powolne zbieranie lecz przed tym zacznie się powolne wyciskanie zniecierpliwionych . Ja czekam że uda się jeszcze coś dobrać po taniości choć mam już tych akcji więcej niż zakładałem . Pamiętajcie ta sytuacja która teraz may nie potrwa długo tu gra zgrywa się co najmniej o 24zł w oczekiwaniu na 34 zł tam się widzimy .
[x]
CYFRPLSAT -0,04% 13,60 2025-09-19 17:03:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.