Oczywistym jest, że skarga akcjonariusza na emisję zostanie oddalona i poważni inwestorzy obejmą akcje za 5.02 . A jak obejmą, to po pierwsze wierzą w rozwój spółki i z pewnością nie sprzedadzą poniżej 10-15 zł . Tutaj na wynikach finansowych ciążą tylko i wyłącznie odpisy związane z US. To jedyna spółka IT na GPW która ma tak zaniżoną wartość.
Jaka to różnica czy przegra dla drobnych żadna liczy się przyszłość spółki Nikt poważny nie odda na rynku papieru w cenie emisyjnej a niech Euvic sobie kupuje po cenie rynkowej od razu byłby rajd hehe
Prezesi i właściciele obu spółek muszą się dogadać inaczej ponieważ Euvic już poręczył limity kupieckie u dostawców Komputronika za 7 mln zł.
"W mijającym roku przeprowadziliśmy proces pozyskania inwestora branżowo-finansowego, który dostarczy wkrótce nie tylko dodatkowy kapitał (wpływy z emisji akcji nowej serii szacowane są na około 5 mln zł), ale także umożliwi uzyskanie znacznego wzrostu dostępnych limitów kredytu kupieckiego u dostawców, dzięki dostarczeniu poręczeń i innych gwarancji finansowych na kwotę 20 mln zł (limity w oparciu o te instrumenty już wrosły o 7 mln zł począwszy od kwietnia 2025 roku)".
Prezes powinien sprzedać swoje (1,25 mln) akcje dla Euvic a po odrzuceniu pozwu przez sąd objąć całą emisję akcji serii G.
Kolego nie wiem jaką masz średnią,ale w mojej ocenie spółka ma regres za sobą.Najwiekszym problemem dla nowych jest mała płynność,ale jak pójdą dobre infa to i kapitał się znajdzie,oby nie spekulacyjny jak ostatnio.W mojej ocenie to spółka na Pozdrawiam akcjonariuszy.
Dlatego potrzebny jest inwestor strategiczny w akcjonariacie, który zwiększy wiarygodność spółki.
Jeżeli Euvic obejmie 10% akcji Komputronik to następni więksi inwestorzy i fundusze zaczną kupować akcje.
Prezes zapowiada, że rentowność netto będzie rosła w obecnym roku finansowym.
Dnia 2025-07-18 o godz. 09:58 ~mrfiesta napisał(a): > Jaka to różnica czy przegra dla drobnych żadna liczy się przyszłość spółki Nikt poważny nie odda na rynku papieru w cenie emisyjnej a niech Euvic sobie kupuje po cenie rynkowej od razu byłby rajd hehe
Kolego nie do końca masz rację z tym podniesieniem kursu . nie taki numery widziałem jak był skup akcji własnych lub zbieranie,a kurs stał w miejscu lub dołował.W mojej ocenie dzisiaj jest taka sesja.Ktos zrobił zrzut, zebrał co było,a ulica przestraszona oddaje poniżej nominału.Czas pokaże kto miał rację