Oczywistym jest, że skarga akcjonariusza na emisję zostanie oddalona i poważni inwestorzy obejmą akcje za 5.02 . A jak obejmą, to po pierwsze wierzą w rozwój spółki i z pewnością nie sprzedadzą poniżej 10-15 zł . Tutaj na wynikach finansowych ciążą tylko i wyłącznie odpisy związane z US. To jedyna spółka IT na GPW która ma tak zaniżoną wartość.
Jaka to różnica czy przegra dla drobnych żadna liczy się przyszłość spółki Nikt poważny nie odda na rynku papieru w cenie emisyjnej a niech Euvic sobie kupuje po cenie rynkowej od razu byłby rajd hehe
Prezesi i właściciele obu spółek muszą się dogadać inaczej ponieważ Euvic już poręczył limity kupieckie u dostawców Komputronika za 7 mln zł.
"W mijającym roku przeprowadziliśmy proces pozyskania inwestora branżowo-finansowego, który dostarczy wkrótce nie tylko dodatkowy kapitał (wpływy z emisji akcji nowej serii szacowane są na około 5 mln zł), ale także umożliwi uzyskanie znacznego wzrostu dostępnych limitów kredytu kupieckiego u dostawców, dzięki dostarczeniu poręczeń i innych gwarancji finansowych na kwotę 20 mln zł (limity w oparciu o te instrumenty już wrosły o 7 mln zł począwszy od kwietnia 2025 roku)".
Prezes powinien sprzedać swoje (1,25 mln) akcje dla Euvic a po odrzuceniu pozwu przez sąd objąć całą emisję akcji serii G.
Kolego nie wiem jaką masz średnią,ale w mojej ocenie spółka ma regres za sobą.Najwiekszym problemem dla nowych jest mała płynność,ale jak pójdą dobre infa to i kapitał się znajdzie,oby nie spekulacyjny jak ostatnio.W mojej ocenie to spółka na Pozdrawiam akcjonariuszy.
Dlatego potrzebny jest inwestor strategiczny w akcjonariacie, który zwiększy wiarygodność spółki.
Jeżeli Euvic obejmie 10% akcji Komputronik to następni więksi inwestorzy i fundusze zaczną kupować akcje.
Prezes zapowiada, że rentowność netto będzie rosła w obecnym roku finansowym.
Dnia 2025-07-18 o godz. 09:58 ~mrfiesta napisał(a): > Jaka to różnica czy przegra dla drobnych żadna liczy się przyszłość spółki Nikt poważny nie odda na rynku papieru w cenie emisyjnej a niech Euvic sobie kupuje po cenie rynkowej od razu byłby rajd hehe
Kolego nie do końca masz rację z tym podniesieniem kursu . nie taki numery widziałem jak był skup akcji własnych lub zbieranie,a kurs stał w miejscu lub dołował.W mojej ocenie dzisiaj jest taka sesja.Ktos zrobił zrzut, zebrał co było,a ulica przestraszona oddaje poniżej nominału.Czas pokaże kto miał rację
Euvic inwestorem Komputronika. Synergia, zwiekszone limity kupieckie pod zabezpieczenie. Euvic to duza Grupa o rocznych obrotach 4 mld PLN, w tym mocne IT, sztuczna inteligencja, itd. - pomoże w sprzedaży online KOM?
Wygląda, ze wreszcie jest nowy rozdział i perspektywy spółki.