• 13% w dół Autor: ~Antynagon [46.205.194.*]
    A nagony twierdzą, że jest super. Że to wymiana akcjonariatu. Że teraz długo będzie trwało uregulowanie papierów itd. A tu ewidentnie ktoś wywala, bo coś wie. Wczoraj było 13% drożej. Ciekawe ile taniej będzie za dwa tygodnie?
  • Re: 13% w dół Autor: ~Racjonalista [37.47.91.*]
    Na giełdzie traci ten kto sprzedaje akcje taniej niż je kupił. Dla kogoś kto trzyma akcje dłużej takie ruchy nie robią wrażenia
  • Re: 13% w dół Autor: stefantremer [46.205.204.*]
    Świetne spostrzeżenie idealnie pasujące do ludzi wyprzedających akcje w dniach, kiedy jedyną istotna informacją jest zapowiedź uczestnictwa kluczowych osób z firmy w ważnych targach w Chicago. "Ło jezu, po co jadą, przeciez mieli kupca, ło matko" - taki schemat myślenia doprowadził ludzi do wyprzedaży w przededniu transakcji M&A, faktycznie długo zapowiadanej, ale z większą dozą pewności niż dni, kiedy ci psychologowie giełdy KUPOWALI akcje!!! Zbiorowe samobójstwo, szacun za odwagę
  • Re: 13% w dół Autor: ~Antynagon [46.205.194.*]
    Rozumiem. Mamy się radować, że na ogromnym wolumenie spadło o 13%. Co za mizernym nagony:). Mówiłem, że na 7 nikogo nie namówicie. Teraz może ktoś pod drobne spekulacje kupuje. Ale pewnie ze świecą szukać wierzących w m&a.
  • Re: 13% w dół Autor: alicja1992 [188.146.175.*]
    Spekulacyjnie to raczej zakup po 5.50zl lub nawet 5zl. Teraz za drogo
  • Re: 13% w dół Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Ciekawe jak się czują Ci co z emisji brali 1.5 mln akcji po 7 zł, wiadomo że wcześniej z rynku by tyle w takiej cenie nie ściągnęli i teraz pewnie też trudno by było, ale jednak stratę widzą.

Ja mam tutaj tyle że mogę to spisać na straty. Pewnie jeśli będzie w okolicy 5.5 coś nawet zwiększę.
  • Re: 13% w dół Autor: ~Tymek [185.80.32.*]
    Oni sprzedawali bo kto inny był w zysku, teraz czekaja na kolejną emisję we wrześniu po 5zł bo kasa się kończy więc na pewno będzie kolejny dodruk.
  • Re: 13% w dół Autor: ~helpi [46.112.76.*]
    A kto wystawia 20 tys. po 30 gr. i 5 tys. po 1 gr. ? Ten który spekuluje. Podbija ilość zleceń po stronie K. Rzut oka w arkusz. Po co to robią ?
  • Re: 13% w dół Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Nie twierdzę że emisji nie będzie jeśli deal się będzie dalej przeciągał, ale myślę raczej o styczniu, może grudniu.
    Pisanie o niej teraz to naganianie pod spekulacyjny odbiór i małą realizację, ale i tak chyba to lepsze niż to ciągłe podbijanie tych optymistycznych wątków...
  • Re: 13% w dół Autor: ~Lewski [83.9.201.*]
    Do poniedziałku powrót na 7 zł niewielkim nakładem kasy.
  • Re: 13% w dół Autor: ~GrubyCygan [80.65.213.*]
    Od dawna pisałem że tu strasznie drogo, wycena 100 mln za same marzenia o sprzedaży :)
    Kierunek 5 zł :)

• Re: 13% w dół Autor: ~helpi [46.112.76.*]
    Nagle znajduje się tu GRUBY Cygan po akcji -14%. Przypadek? NIE.
  • Re: 13% w dół Autor: ~Antynagon [94.254.147.*]
    Jest fantastycznie. Dziś pewnie kurs zejdzie poniżej 6zł. Ewidentnie m&a jest blisko:)
[x]
GENOMTEC -0,10% 4,89 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.