Inna stara zasada trend is your friend. Tu ciągle obowiązuje trend wzrostowy. Musi kilka czynników wystąpić żeby zakończyć tend wzrostowy a to wcale nie oznacza że od razu będą spadki może być jeszcze boczniak.
Żeby taki trend przerodził się w mocne spadki to musiałoby się wydarzyć coś spektualarnego na razie jeszcze nie wystąpiła powazna korekta więc wzrosty są cały czas sceniuszem bazowym.
tak wydaje się że sporo inwestorów tu wyrzuciło na ATH w ostatnich tygodniach licząc że odkupią taniej, i teraz będą kupowali na coraz wyższych poziomach co tylko będzie dodatkowym impulsem do wzrostów, obok coraz lepszych wyników. Tu może być jeszcze zaskoczenie jak to szybko pójdzie do góry do końca roku
po 300% w górę akcje musza przejśc korekte i basta, a że zainteresowani robia sobie rekomendacje , artukuły w prasie ( nader czesto) itp, itd to juz pozostawiam ocenie i decyzji kupujacych lub sprzedających, a i ta korekta to nie 10 czy 20 %
Jak na razie mamy silne wzrosty choć rynek już dlugo jest wykupiony. Korekta napewno nastąpi ale jak na razie ciągle jej nie ma i nie zanosi się na nią.
Tylko kto ma zrobić tą korektę ?? FF to 27% akcji - niecałe 3mln sztuk. Połowa tego przemieliła się w ciągu ostatniego pół roku. Kto miał oddać na niższych poziomach chyba już oddał, ten co zbierał raczej nie po to żeby żeby teraz wywalać na korekcie. Chyba, że pójdzie info, że ktoś zszedł poniżej progu i zaczyna wywalanie.
Ja dzisiaj wyrzuciłem połowę :D reszta niech na razie leży. Teraz trzeba poszukać gdzie zacząć realizować straty, do listopada jest czas żeby trochę zgubić podatku.
Dnia 2025-07-25 o godz. 14:16 ~jutro napisał(a): > tak z ciekawości dalej czekacie na te wasze spadki czy odkupujecie na ATH
ale gdzie tam, dzisiaj odkupiłem po 54 zł, hah hah haa, .....tutaj nigdy nie bedzie korekty, a kurs tylko do nieba, chyba , że ..... ludzie a co ja slub bralem z Dadelo , mało to spółek, które sa na poczatku drogi ku niebiosom np. Polwax w którego pakuje wszystko co mam. Za jakis czas porównamy sobie stope zwrotu oby tych społek, biorąc za baze obecne ceny !!!