Wydaje mi sie, że jestesmy juz w fazie dystrybucji na GPW. Inwestorzy zrealizują zyski i uciekną z kapitałem np na NASDAQ, który rośnie na fali inwestycji w AI. U nas co najmniej korekta.
Dolar rośnie względem złotówki, to inwestorzy z USA uciekają. Zresztą spadki się zaczęły po 15:30, więc widać, że z WIG20 inwestorzy z USA prawdopodobnie zwiewają.
Dnia 2025-07-15 o godz. 16:19 fezuj napisał(a): > Wydaje mi sie, że jestesmy juz w fazie dystrybucji na GPW. > Inwestorzy zrealizują zyski i uciekną z kapitałem np na NASDAQ, który rośnie na fali inwestycji w AI. > U nas co najmniej korekta.
A ja myślę, że "amerkańscy" inwestorzy na GPW wpadli w panikę. Otworzyła się giełda w NY, wystawili zlecenia, jakie mieli wystawić i wzięli sie za lekture prasy fachowej. A tam - opinia niemieckich analityków, ze Polsce grozi kryzys finansowy, taki jak w Grecji. Tylko że Polska nie jest w strefie Euro i Niemcy nie zamierzają nas ratować. No więc "ratuj się kto może!"
niszczy Polskę. W obydwu przypadkach prowadzi to do katastrofy. Trzeba, żeby do władzy powrócili ludzie, którzy umieją rządzić i rządzą w naszym (i waszym też) interesie. W interesie Polaków. Nie owijając w bawełnę. Muisi powrócić PiS!
Dnia 2025-07-15 o godz. 21:54 ~mk napisał(a): > niszczy Polskę. W obydwu przypadkach prowadzi to do katastrofy. Trzeba, żeby do władzy powrócili ludzie, którzy umieją rządzić i rządzą w naszym (i waszym też) interesie. W interesie Polaków. Nie owijając w bawełnę. Muisi powrócić PiS!
Protestuję, tylko nie PIS bo ja obstawiłem spadek wyceny KGHMu!
Dnia 2025-07-15 o godz. 22:20 ~SHORT napisał(a): > Dnia 2025-07-15 o godz. 21:54 ~mk napisał(a): > > niszczy Polskę. W obydwu przypadkach prowadzi to do katastrofy. Trzeba, żeby do władzy powrócili ludzie, którzy umieją rządzić i rządzą w naszym (i waszym też) interesie. W interesie Polaków. Nie owijając w bawełnę. Muisi powrócić PiS! > > Protestuję, tylko nie PIS bo ja obstawiłem spadek wyceny KGHMu!
Jak PIS-dzielcy wrócą do władzy to KGHM będzie wyceniany w okolicy 200,00 zł, a to dla moich SHORTÓW samo-zagłada! Pozdrawiam myślących!
Dnia 2025-07-15 o godz. 22:31 ~SHORT napisał(a): > Dnia 2025-07-15 o godz. 22:20 ~SHORT napisał(a): > > Dnia 2025-07-15 o godz. 21:54 ~mk napisał(a): > > > niszczy Polskę. W obydwu przypadkach prowadzi to do katastrofy. Trzeba, żeby do władzy powrócili ludzie, którzy umieją rządzić i rządzą w naszym (i waszym też) interesie. W interesie Polaków. Nie owijając w bawełnę. Muisi powrócić PiS! > > > > Protestuję, tylko nie PIS bo ja obstawiłem spadek wyceny KGHMu! > > Jak PIS-dzielcy wrócą do władzy to KGHM będzie wyceniany w okolicy 200,00 zł, a to dla moich SHORTÓW samo-zagłada! > Pozdrawiam myślących!
Nie bądź samolubem! Przecież zawsze w odpowiednim momencie możesz odwrócić pozycję. Trzeba wykazać trochę odwagi i poświęcenia dla Ojczyzny. Dla dzieci i wnuków. Jak teraz nie wykażemy odrobiny odwagi i poświecenia, to może będziemy musieli iść na całość i znowu, tak jak kiedyś i tak jak teraz Ukraińcy, umierać na froncie za Ojczyznę. I nie ma żadnej przesady, w tym co piszę.
Dnia 2025-07-16 o godz. 08:09 ~mk napisał(a): > Dnia 2025-07-15 o godz. 23:20 ~Fezuj napisał(a): > > Równo o 15:30 wpadli w panikę? Przypadek? Nie sądzę.. > > Że nie sądzisz, to normalne. Mało kto na tym forum ma własne "sądy". Ale może ty jesteś wyjątkiem. Jeśli tak, to powiedź co sądzisz.
Sądzisz, .że info o tym, że Polska pod rządami Tuska może zbankrutować, pzeczytali przed otwarciem giełdy?