W Parkiecie było napisane tak
Jeśli posiadacze walorów nie sprzedadzą ich w najbliższych dniach, to po delistingu zostaną z akcjami spółki niepublicznej, co wiąże się m.in. z ich niższą płynnością.
I tu pytanie.
Czy jest możliwość żeby potem te akcje zostały odkupione od drobnych akcji arkuszy?
Co stanie się z takimi akcjami!
Przepadną?
Jeśli są akcje w formie fizycznej, można umieścić je w sejfie lub w albumie ze zdjęciami rodzinnymi. Jeśli nie, to zostanie zapis na rachunku ku pamięci. :)
Na profesjonalną odpowiedź was nie stać? To po co silisz się jeden z drugim na prześmiewcze teksty? O to nikt nie prosił. I nie widzę, ze ktoś przesmiewczo zapytał! Najwidoczniej nie wiesz, a zduszać ludzi to pierwsi!
Dnia 2025-07-15 o godz. 12:37 ~Kate napisał(a): > Na profesjonalną odpowiedź was nie stać? > To po co silisz się jeden z drugim na prześmiewcze teksty? > O to nikt nie prosił. I nie widzę, ze ktoś przesmiewczo zapytał! > Najwidoczniej nie wiesz, a zduszać ludzi to pierwsi! >
Widzę, że sami fachowcy tutaj. Po wycofaniu akcji z obrotu giełdowego, każdy posiadacz akcji dostanie zbiorowy odcinek akcji w formie papierowej.
To powinni napisać że akcje tracą ważność a nie że jako akcje spółki niepublicznej będą miały niższa płynność
Naprawdę nie każdy orientuje się co dzieje się w takim przypadku
I proszę o rozsądne odpowiedzi, bez szyderstwa bo mój mini pakiet który kupiłem nie ma żadnego wpływu na zachowanie i kursu i sytuację spółki ale dla mnie to sporo.
Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź.
Wiem że już naG GPW ich nie sprzedam ale pytanie czy nowy właściciel będzie chciał je odkupić np. przez notariusza?
Czy zdarzały się takie przypadki?
Na bazie Rafako na powstać nowy twór, RFK, czy "nowy"właściciel może mieć w tym interes żeby odkupic akcje?
Pomyslmy chwile... jezeli nowy wlascicie Rafako S.A odkupil by w miedzy czasie sporo akcji z rynku to do kogo poleci kasa z dzierzawy przez RFK Sp. z o.o. ? A co jak nowym wiekszosciowym w Rafako S.A. bedzie RFK Sp. z o.o. ? Tylko zgaduje
Sprzedaj póki jeszcze można przynajmniej sobie stratę odliczyć w przyszłości z podatku ,a tak będą wisieć latami nawet rachunku nie będziesz mógł zamknąć jak będziesz miał te akcje