Pojawiło się miłe zaskoczenie w postaci gry Prison Escape, gra sprzedała się tylko w kilka dni w ilości ponad 40 tys. kopii i nadal bardzo dobrze się sprzedaje przy bardzo dobrych ocenach 80% i będzie dodatkowo rozwijana. Gra jest prosta i w sam raz na relaks na konsolach, a nasza spółka podpisała bardzo dobra umowę z której wynika, że aż 30% zysku przypada na Console Way. Po pierwszych danych sprzedażowych na Steam można spokojnie założyć sprzedaż w tym roku w ilości ponad 100 tys. kopii a jeśli będzie podobne przełożenie na konsolach to z tego będą bardzo duże pieniądze dla spółki.
W raptem 10’dni od premiery Prison Escape sprzedał się już w ponad 50 tys. kopii. Zgodnie z tym co pisze producent gra będzie dalej rozbudowywana i może być z tego naprawdę długi ogon sprzedażowy, zwłaszcza przy bardzo dobrych ocenach. Animal Shelter 2 też powinien dorzuć kilkadziesiąt tys. kopii.
Myślę, że kluczowy będzie październik, kiedy zacznie się promocją Crown of Greed. Na samym demo był ładny wzrost liczby followersów na Wishlist, a myślę, że od października do premiery może się ta liczba jeszcze powiększyć x3.
Wg gamslytic Prison Escape sprzedał się już w ponad 70 tys kopii w raptem 10 dni, cały czas wysoko na Steam. Ta gra będzie długo się dobrze sprzedawać, zwłaszcza jak zostanie rozbudowana.
Inna sprawa, że cena gry jest bardzo niska (widzę, że niespełna 18 zł), a też jeszcze trzeba liczyć, że Console Way dostanie 30% od przychodów z portu.
Gra na konsolach pewnie będzie droższa po dodatkowej rozbudowie, tak wiec możliwe nawet ponad 5 zł a widząc po tym jak dobrze sprzedaje się gra na Steam w dłuższym terminie kilkaset tys kopii jest możliwe do osiągnięcia. Niska cena i grywalność robi swoje. Z tej gry będą konkretne pieniądze, do tego inne projekty i własna gra. A nadal rynek wycenia nas niższej od wiele spółek, które tylko obiecują a nic nie dowożą.
Sorry ustawiłem się na 9.98, i trochę sprzedałem. Niespodziewalem się że tak szybko pojdzie. Odkupuje od razu po 9.6. gra wygląda lepiej niż cokolwiek z takim mcap.