Jak kupowałem CD projekt za 120 PLN to na forum było takie samo biadolenie. Że zbliża się 80 PLN... W ciągu trzech lat prawie na pewno będzie 350 zł. Dla mnie 100% zysków 3 lata to jest w porządku. Wchodze
CDPR miał olbrzymie zyski mimo kiepskiego PR po zabugowanej premierze CP 2077 i grube miliony w portfelu, a Alters od 11 bit dalej się nie zwrócił i zmarnowali pieniądze na projekt P8 który nigdy nie wyjdzie.
Nie martw się, zwróci się. Z jakiegoś powodu tu jesteś i piszesz to co piszesz chcą kupić taniej akcje, więc przypuszczam że sam nie wierzysz w to co piszesz.
Wczoraj doszło 87 recenzji na Steam. To może sugerować 2000-3000 kopii dziennej sprzedaży na wszystkich platformach. Nie jest źle, ale liczę na lepsze wyniki. Może po wprowadzeniu wersji pudełkowej (18 lipca?) i po kolejnych poprawkach ruszą z ofensywą marketingową? (szczególnie w USA). Przydałaby się nam wiedza o kosztach gry i wysokości opłaty za Game Pass to moglibyśmy oszacować, jak daleko jesteśmy od ewentualnego ESPI o zwrocie poniesionych nakładów. Ponownie pojawiło się sporo przecenionych gier na platformie Steam.
W ujęciu na akcje CD projekt wcale nie miał dużego zysku. Sytuacja jest bliźniacza jak CD projekt. Różnica jest taka że cykl projektowy 11 bit jest znacznie krótszy. Kurs nie będzie więc szorował pod dnie dwa trzy lata tylko góra rok. Zaraz pokaża się dobre wyniki finansowe zaraz pokażą się info dodatkach i nowych projektach i kurs zacznie rosnąć powoli ale stabilnie. Obstawiam do końca tego roku 220-250 pln a do końca przyszłego roku już ponad 300 PLN. Oczywiście jeśli nie będzie zaskakujących wieści.
Zgadzam się - nie podejrzewam, że kurs skoczy mocno. Nie ma podstaw. Kurs będzie teraz miał małe wahania. Na cd projekt taki stan trwał 2 lata. Po dwóch latach zaczął systematycznie rosnąc. Tutaj cykl produkcyjny jest krótszy, więc to szorowanie po dnie potrwa jeszcze 3-6 miesięcy moim zdaniem, a później powoli w górę, z czasem szybciej. Jak ktoś chce zarobić w kilka miesięcy, to raczej nie powinien wchodzić w 11 bit. Dla mnie to nie robi. różnicy. Inwestuję długoterminowo. Nawet jak spadnie do 160, to dokupię. Wg mnie szansa na ponad 350 PLN w ciągu 3 lat to 80-90%. A może i 400 PLN.