Hihi.Siedzi taki ekspert w ciemnej kuchni,siorbie herbatke i sie zastanawia " znowu sie nie załapałem".Pewnie sie załapal na super " pewniaka" z pieknym c/z a "pewniak" zaorał glebe. I jak tu żyć? Worek żółciowy przepełniony,no to trza gdzieś zrzucić. Ale kalafior z tego gościa
Amazona ile lat mial zyski ? hehe ,mali ludzie ,z tego co pamiętam każdy dyrektor był zwalniany ,gdy generował zysk . Bo oznaczało to brak reinwestowane w firmę ...,ale u nas banan więc jaka giełda tacy inwestorzy
Ale bzdura z tym zyskiem i reinwestowaniem. Inwestujesz cash a nie zysk, to dwa osobne pojęcia. Poza tym jak nie generujesz cashu przez zysk to musisz posiłkować sie ciagla emisją tak jak Datawalk.
Pokazałem mechanizm , gdy będzie zysk w tym roku i tak zostanie zasypany inwestycjami .Finalnie go nie będzie, i dla mnie jest to jedyne zdrowe podejście.
No jednak dalej lepiej żeby pokazywać zysk niż wiecznie lecieć na stracie - to co potem z zyskiem zrobią właściciele to osobna kwestia, mysle że na tym etapie nikt nie ma tutaj oczekiwań co do wypłacania dywidendy.
Odpowiem ci retorycznie nie ma i nie będzie .Mają zgłosić wniosek o upadłość ,sam nie wierzysz w to co piszesz .Oczywiste są nowe grube tematy więc po co w ogóle dyskutować o czymś co wystąpi tylko kwestia kiedy będzie info ..
Spółka i Zarzad nie ma dużego kredytu zaufania jeżeli chodzi o dowożenie prognoz wiec w interesie wszystkich jest żeby nowe umowy były raportowane szybciej niż później.
1 umowa dowieźli cały kwartał więc .Potw. nowy system subskrypcji i cennik . Tyle w temacie . Swoją drogą czym więcej poza statek tym więcej będzie chciała kupować ,jak pójdzie info w sumie nie ma co dyskutować
Prawdziwy test bedzie teraz - zobaczymy jak nowy system sprzedaży przekłada sie realnie na przychody, q1 gdyby nie cześć przychodów z tego kontraktu, która była rozpoznana jednorazowo to byłby słaby.W Q2 nie było żadnego nowego kontraktu wiec bedzie wpływ tylko rozliczania sie w czasie umów zawartych na nowych cennikach.
Przydałyby się chociaż szacunki wyników za Q2. Ostatnio szacunki za Q1 byly w maju, ciekawe czy teraz podadzą szacunki w sierpniu czy może rozruszają jeszcze towarzystwo w lipcu.