Widac, ze w piatek spekulanci chcieli rozegrac temat jak ostatnio, kiedy zeszli z 29,5 ponizej 24, tyle ze piatek im raczki poucinalo. Ktos zaczal dostawiac duze pakiety i lykac ich batony i koncowka byla zdecydowanie zielona. Przy tylu pozytywnych informacjach kierunek jest tylko jeden.
Też dokupiłem, chociaż miałem chwilę zwątpienia, że znowu uwalą do 26-27 zł. Pojawił się spychacz, 10.000 akcji. Popyt jednak to zebrał. W końcu widać było siłę kupujących. Następny przystanek 34 zł, ale kierunek szybkie 40 zł.
Nie chcę zapeszać ale zapowiada się tu mocne ssanie. Jak pisali na Stockwatch, porównywalnych firm jest na świecie kilka. A te które wymienili - HeartFlow i Cleerly, w dodatku nie są w ogóle notowane.
Co tu duzo mówić Po osiągnięciu 30,50zł (najwyższy poziom od roku) nastąpiła niespodziewana korekta i panika posiadaczy akcji kora w pewnym momencie doprowadziła kurs do poziomu 27,80zł. Inwestorzy się przesstraszyli i oddawali akcje ale popyt doprowadził kurs do 29,60zł. Dzięki tej korekcie kupiłem po raz piewrszy te akcje w sporej ilości. Czy to już koniec tej korekty czy będzie trwała pokaże przyszły tydzień.
Co do korekty to zawsze jest najtrudniej określić czas jej trwania ale to będzie (moim zdaniem) krótka korekta czyli jednodniowa lub killkudniowa i po jej zakończeniu znów do góry.
A to, że jesteśmy w silnym trendzie wzrostowym i są same sygnały kupna pokazuje jasno wykres tygodniowy, który polecam zobaczyć. Wybicie ponad dwa poprzednie szczyty potwierdzone wysokimi obrotami. Swietne zachowanie MACD i innych wskazników to są jasne sygnały rynku byka. https://imgur.com/a/lc71vtf