Tak z ciekawości ostatnio topki 2025 przeglądałem. Proponuje zwrocić uwagę na pozycję 9. Fajnie, że na zagranicznych rankingach z subskrypcjami liczonymi w milionach - gra pojawia się w rankingach najlepszych gier. Proponuje tam przeszukać też komentarze ze słowem kluczowym The Alters :) Chyba zaczynają jakiś marketing więszy na USA robić. Zresztą pozycja USA na gamelytic wzrosła już do 9.1% a chin spadła do 38.8%.
Kolejna świetna recenzja na Steam. 11bit muszą zrobić wszystko co możliwe, aby tę grę spopularyzować, nie zmarnować jej potencjału. Owszem pojawiają się też negatywne recenzje, ale poza tymi dotyczącymi AI jest ich naprawdę niewiele.
"This is one of those games that will make you think for a very long time after you play it. One of those games that sticks in your mind and changes the way you think about things in life. I'm not a big philosophy guy, but I love experiencing something that truly makes me stop and think about my life and the things I've done.
An absolutely incredible game. Probably my game of the year. A fantastic story from start to finish with so many amazing quality of life additions for a story game. It tracks your previous dialogue choices so if you ever reload you can easily pick new paths, it automatically marks saves where important moments happened so you can easily revisit them, it makes it so easy to pick up and know exactly where you were and what you were doing. The writing is phenomenal, the graphics are absolutely gorgeous, the gameplay is fun and varied between the base building and the exploration. I had a few issues with crashing on fast travel and apart from that I truly cannot think of a single thing I disliked about this game."
Same negatywy dotyczace AI to na steamie ponad 200 szt. Gra mialaby juz okolo 91-92% pozytywow, gdyby nie ta wtopa. Jeszcze uzyte przy tak nieistotnych fragmentach gry…
Dla mnie niesamowicie ciekawe są recenzje FP2. Z jedenj strony cały czas gibie się w recent na 68-69, więc średnio, z drugiej strony fajnie, że to nie jest 70% w stylu "może być, dam okejke", tylkomamy tu dwie skrajce pozycję. Mam nadzieje, że powoli FP2 znajdzie swoją grupę odbiorców docelowych (bo mam wrażenie, że ta się jeszcze nie wyykrastylizowała) i że dodatki w tym jej pomogą. No i fajnie jakby tych dodatków było więcej niż 3. Sam mam w grze mega ubaw i jak jeszcze rozbudują poszczególne mechaniki to w ogóle będzie sztos.