Nie zapytałem się co było przedmiotem zakładu: Autor: ~Andy [46.134.116.*] 2025-07-08 15:31 Opublikowano przy kursie: 112,00 zł , zmiana od tamtej pory: -2,50% Re: Moja strategia Zgłoś do moderatora Obyś się nie zdziwił koleś z tym pieprzeniem o mega spadkach. Zakład że 110 zeta nie przebiją i będą wzrosty
Andy to co stawiasz? Przebiło nie tylko 110 ale i 109. A jutro może być 108.
Na 99% spółkach nie opłaca się brać dywidendy i to pokazuje ponownie akcje banku handlowego, jak w tamtym roku tak i tym. Dodatkowo ten bank to jeden wielki muł i idzie swoją ścieżką jak zawsze. Teraz pytanie zasadnicze, do ilu spadnie a to jest bardzo mocno powiązane ze ścieżką stóp procentowych, które spadają, dlatego ja już nie przewiduję ani w tym roku ani za rok przed dywidendą, że zobaczę tu ponownie 120 zł Teraz do ilu spadnie, i tu nasuwa się pytanie czy mamy kontynuację hossy, czy będzie korekta, jak ponownie rynki się zachowają na cła Trumpa ? Ale na pewno nie napiszę ze niżej nie zejdzie jak.....Trzeba wyczekiwać podwójnego dna Może coś więcej by napisał profesor wiatr ale zamilkł na dłużej
Tobie to tylko flaszka bryny nic więcej koleś. P.S. Zobacz na dzisiejszy komunikat spółki o skupie akcji własnych, ponad 44 tys.po średniej cenie coś około 110, 4 zeta koleś. Ten sie śmieje kto sie smieje ostatni, za kilka dni.!!!!!
Bla bla bla, zakład był o to, ze kurs zejdzie poniżej 110 zł a nie 108 zł. Ja wygrałem zakład. Bank się pochwalił, że przez 3 dni wygenerował dodatkowy popyt na akcjach. W związku z tym można było chyba liczyć na jakieś duże wzrosty. Tymczasem wzrosty raczej słabe. Połowa dziennych obrotów to był skup banku akcji dla pracowników i managerów. Co będzie jak bank zakończy skup? Cena akcji wzrośnie ? ha ha ha :)
Czyli tak jak sądziłem odbicie zdechłego kota po wpłynięciu środków z dywidendy i zjazd na nowe minima.
Jeszcze raz powtórzę jak ktoś myśli że w tydzień, miesiąc czy dwa tu odrobi dywidendę to jest w grubym błędzie. Na parkiet.com jest artykuł, czas banków się skończył wraz ze spadającymi stopami procentowymi i tyle w temacie. W październiku czy listopadzie będzie można myśleć pod grę pod nową dywidendę