Dnia 2025-07-10 o godz. 15:32 ~george napisał(a): > Codziennie skupują na giełdzie dużo akcji a kurs ani drgnie . Kto im bez przerwy sprzedaje po tak niskiej cenie ?
Po ostatnim wznowieniu skupu akcji, skupowana ilość akcji jest b. mała, poniżej 1500szt. Przy takim tempie skupu, skup zakończy się dopiero w 2027 roku.
No niezły wyczyn a w tym czasie WIG 20 z 2200 na 2900 ale cóż zrobić trzeba dalej cierpieć akcje są notowane na 1/4 swojej wartości . A rynek jest dalej ślepy i nie widzi jakie spółka posiada nieruchomości a są to nieruchomości typu premium w centrum dużego miasta . Do tego gotówka na koncie i inne nieruchomości
Jednak korekta . Ale szykuje się odbicie niebawem w ramach fali B później spadkowa C docelowo do starych szczytów na US500 6160 . Monnari nie rosło to nie spada ale może trochę też się coś cofnie zobaczymy
Też mnie to zastanawia skąd ciągle ta podaż niby nie duża ale ciągle występuje . Wytłumaczenie jest takie , skoro nie rośnie to inwestorzy oddają bo jaki jest sens trzymać akcje ,skoro lokata daje więcej . Skorzystam z tej okazji i sobie dobiorę jeszcze akcji dalej widzę spółkę między 20 a 50 zł tylko kiedy to nie wiem . Może trzeba czekać kilka lat jeszcze
moja teoria jest taka że gdy jest skup biorą z prawej od swoich słupów którzy skupują z lewej gdy skupu nie ma... ponoć najprostsze rozwiązania są najlepsze :)
Dnia 2025-08-05 o godz. 10:26 ~janzbedny napisał(a): > moja teoria jest taka że gdy jest skup biorą z prawej od swoich słupów którzy skupują z lewej gdy skupu nie ma... ponoć najprostsze rozwiązania są najlepsze :)
Pozwolę się nie zgodzić. O ile to słupy mogą skupować cały czas to mimo wszystko zlecenia które są zbierane przez spółkę są dostępne cały czas dla wszystkich więc ryzykowaliby oddanie obcym. Mimo wszystko może się pojawić jakiś inwestor który im zabierze to co zbierają i baton 20k .
Myślę że też drobni oddają bo ile można czekać jak inne spólki rosną. W każdym razie widać że spólką nikt się nie interesuje bo obroty bez skupu sa prawie zerowe a jak im brakuje sumy z 20 ostatnich dni to przemielają między sobą. Przykre że do tego doprowadzili swoimi decyzjami.
W celu umorzenia nie ma słupa moim zdaniem . Jest słup który skupuje dla prezesa i rysuje kreski żeby za dobrze nie wyglądało . Gdy mocne są wzrosty na GPW wstrzymuje popyt a gdy są spadki na GPW chętnie kupuje ale nie na tyle aby spółka rosła tylko nie spada wtedy za bardzo . Bardzo mądrze to robi trzeba przyznać . Nie chce płacić za wiele za 1 akcje .
A manipulacja tymi akcjami jest dziecinnie prosta nie ma popytu na akcje . Co może się zmienić na plus . Jedynie lepsze wyniki gdyby się pojawiły bo nawet gdy spółka zarabia 10 milionów regularnie co rok to i tak kurs ani nie drgnie . Szansy upatruje w 5 10 15 i sierpień i wrzesień może być dobry dla spółki bo rozpoczyna się rok szkolny i wyniki za 1 półrocze 30 września mogą coś powiedzieć więcej .
Nie dziwie się że ktoś niektórzy wychodzą z tej spółki, przecież każdego dnia coś na GPW rośnie banki, energetyka, inne spółki a to stoi, jeśli komuś zależy na gotówce to też nie ma wyjścia - rok czasu zmarnowany jak nie kilka lat. Dziwię się że nikt średni tego nie zbierze bo w końcu to musi pójść do góry. To co się dzieje ostatnio z płynnością to jest dno i wygląda jak najgorsze spółki z listy alertów, bez skupu tu się nic nie dzieje a jak się dzieje to jest ustawione.Za kilka dni będzie większy obrót żeby mogli skupować ale z początkiem wrzesnia lepiej nawet nie myśleć...
Pół sesji i dwie transakcje po 10 akcji - mniej się nie dało , może po 5 akcji ?
Wiesz były perspektywy dobre ale prezes przystopował wzrosty bo inwestorzy liczyli na dywidendę po sprzedaży części gruntów w OG ale im pokazał figę . Spółka bez 2 zdań jest warta minimów 20 zł po wartości księgowej aktualna wycena księgowa jest bardzo mocno zaniżona . Galeria premium OG między 200 a 300 milionów inne nieruchomości magazyn ,gotówka działalność podstawowa marka Monnari coroczne zyski plus 5 10 15 .
Chyba blisko wypełnienia fala B już jest. Była A teraz B i czekamy na C z testem 6180 na sp500 To dlatego nie biorą Monnari już czekają na spadki . To moja opinia tylko nie chce niczego sugerować że tak musi być