Wniosek o wprowadzenie do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect akcji Emitenta, tj. 1.450.852 sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii H, 5.500.000 sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii I 4.000.000 sztuk akcji serii FA
Seria H- cena emisyjna 0.70 zł... Seria I - cena emisyjna 0,60 zl .. Seria FA- cena emisyjna (w zależności od daty objecia właścicieli warrantów subskrypcyjnych serii C)- 3,00 zł. 1,60 zł. 2,80 zł.
Czy po dopuszczeniu w/w serii do obrotu na rynku NC, będzie oplaciło się posiadaczom w/w serii sprzedawać?? Odpowiedźcie sobie sami.. Miłych przemyśleń.. ;;))
Na wszelki pytania, odpowiedzi udzieli najbardziej kumaty na tym forum cyferkowy 321.. ;;))
zacytuje Ci bo moze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem
Ile realnie trwa proces odwrotnego przejęcia w Polsce? Czy to faktycznie „szybsza ścieżka” na giełdę, czy tylko tak się o nim mówi? Jeżeli uznamy, że samo wniesienie akcji do wehikułu i zmiana nazwy notowanego wehikułu jest już wejściem na giełdę to rzeczywiście to zajmuje kilka miesięcy. Natomiast cała procedura z dopuszczeniem do obrotu wszystkich akcji może zająć kilka lat i wtedy nie można mówić, że jest to „szybsza ścieżka”.
proszę napisać przy jakim poziomie ceny spółki akcje zostaną dopuszczone do obrotu ? może przy 15 zł. może przy 20 zł. może przy 50 zł. lub inaczej kiedy za miesiąc , dwa , rok ??
a może w pierwszej kolejności dopuszczą akcje funduszu ??
nic niestety nie wiemy
moim skromnym zdaniem w pierwszej kolejności będzie info o dotacji po 22 lipca najwcześniej / zmiana w rządzie /
9 czerwca 2025 r. zawarto umowę typu lock‑up pomiędzy L Investment sp. z o.o. (największym akcjonariuszem po emisji serii J) a IPOPEMA Securities. Umowa zakazuje zbywania, obciążania czy innej formy rozporządzania 100 mln akcji serii J przez 360 dni od pierwszego notowania praw do akcji serii K, chyba że uzyskana zostanie zgoda IPOPEMA
Dnia 2025-07-21 o godz. 08:54 ~mc napisał(a): > te 100 mln najwczesniej za rok > > 9 czerwca 2025 r. zawarto umowę typu lock‑up pomiędzy L Investment sp. z o.o. (największym akcjonariuszem po emisji serii J) a IPOPEMA Securities. Umowa zakazuje zbywania, obciążania czy innej formy rozporządzania 100 mln akcji serii J przez 360 dni od pierwszego notowania praw do akcji serii K, chyba że uzyskana zostanie zgoda IPOPEMA
Istotne jest kilka ostatnich słów tego komunikatu "..... chyba że uzyskana zostanie zgoda IPOPEMA"
I ty tak poważnie? twierdzisz że 20 mln papiera z fundazostanie wchłonięte przez ulicę w mgnieniu oka i natychmiast? zakładając średnią cenę zbycia na "coś pomiędzy 17 a 5 zeta powiedzmy 10" to ulica musiałaby wysupłać 2 mld zeta ... Widzisz oczami wyobraźni napalonych leszczy którzy z torbami z lidla ikei i biedronki wypełnionymi po brzegi pieniędzmi kupuja na wyścigi Niewiadów-PGM???
smieszny jesteś - taki proces uwalniania papiera w takiej ilości do0 zrzutu dla ulicy to miesiące dystrybucji przy BARDZO DOBRYCH espikach dla zachęty ...
pitolisz jak małe dziecko wydmuchane przez ministranta ...
Dnia 2025-07-21 o godz. 12:00 ~PanJan napisał(a): > Co ma jedno do drugiego? > > Kupiłem i czekałem 0,5 sekundy.
Kupię dopiero po około 15 zet , nie wcześniej i trochę ,a później się zobaczy co jest grane , wpierw papiery na stół ,ja nie mam czasu na warowanie przy monitorze . Na początku tej przygody bawiło mnie to warowanie stanie na straży , teraz nie a było to od 2008 roku .
Dnia 2025-07-21 o godz. 08:54 ~mc napisał(a): > te 100 mln najwczesniej za rok > > 9 czerwca 2025 r. zawarto umowę typu lock‑up pomiędzy L Investment sp. z o.o. (największym akcjonariuszem po emisji serii J) a IPOPEMA Securities. Umowa zakazuje zbywania, obciążania czy innej formy rozporządzania 100 mln akcji serii J przez 360 dni od pierwszego notowania praw do akcji serii K, chyba że uzyskana zostanie zgoda IPOPEMA
Czy ja coś wspominałem w moim wątku o emisji akcji serii J i K?
daszek jesli nie łykasz tego co się dzieje z papierem to ci podpowiem - przez kolejne kilka miechów kurs będzie stabilnie sobie bujał a to co cpar kupił będzie zrzucał kolejnym chętnym poza rynkiem w cenie 7-8 zeta po kilkaset tysia papiera - nie będzie to wpywało na rynek destrukcyjnie bo leszczy co maja po kilkanaście tysia już nie ma na rynku - pozostali tylko ci którzy maja po kilkaset papiera i żal im wychodzic ze stratą lub ci co kupili za kilka zeta i w doopie maja wahania kursu na poziomie 15-17 zeta - poczekają bo i tak nie maja kapitału na dokupienie więcej ...
Dnia 2025-07-21 o godz. 14:17 ~Zeus napisał(a): > daszek jesli nie łykasz tego co się dzieje z papierem to ci podpowiem - przez kolejne kilka miechów kurs będzie stabilnie sobie bujał a to co cpar kupił będzie zrzucał kolejnym chętnym poza rynkiem w cenie 7-8 zeta po kilkaset tysia papiera - nie będzie to wpywało na rynek destrukcyjnie bo leszczy co maja po kilkanaście tysia już nie ma na rynku - pozostali tylko ci którzy maja po kilkaset papiera i żal im wychodzic ze stratą lub ci co kupili za kilka zeta i w doopie maja wahania kursu na poziomie 15-17 zeta - poczekają bo i tak nie maja kapitału na dokupienie więcej ...
Jeżeli Ty lykasz, to co pieszesz, to gratuluję.. ;;)) I życzę powodzenia w stabilnym bujaniu.. ;;)